Almanya’nın en büyük süpermarket zincirlerinden ALDI Süd’ün, ülkenin bazı bölgelerinde kamyonetlerle sokaklarda döner satmaya başlaması, Türk işletmecileri rahatsız etti. Türk dönerciler, “Döner bizim işimiz. ALDInin elini dönerden çekmesini, kendi işlerini yapmasını istiyoruz” diyerek tepki gösterdiler.
#AVRUPADAN HAdana’da kara çarşaf giyip peçe takarak eski eşinin birlikte yaşadığı Yusuf Gença'yı (31) öldürüp, eski eşi Hilal Şahin'i (30) ise ağır yaralayan Abidin Uçar (29), cinayeti kayınbabası ve kayınbiraderinin baskısı üzerine işlediğini söyledi. Duruşmaya katılan Hilal Şahin, “Peçeliler içeri girip ateş etti. Öldüğümü düşünerek başımda kelimeişehadet getirdi. Sesinden eski eşim Abidin olduğunu anladım” dedi.
#AdanaAnne köftesi, karnıyarık, kıymalı börek, kıymalı sebze yemekleri, dolma, lahmacun, burger gibi hem bizim mutfağımızın hem de dünyanın favorilerini bitki temelli bir harçla hazırlayabilirsiniz. Evde yapmaya veya dışarıdan söylemeye çok alıştığımız üç sevilen yemekle başlayalım…
#Ceyda ArtunYeni keşfettiğim Ataşehir’deki The Salaş eşim için çok güzel bir sürpriz oldu. Sahibi Hasan Bey (Söğüt) hem mangal ustası hem de etten çok iyi anlıyor. Nazende ise şu sırada sadece İstanbul’da değil, dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinde bile nadir bulunacak lezzette yemekler çıkarıyor. İyice karamelize edilmiş oğlak incikle gelen Bursa kestaneli içpilav, oğlak kokoreç sarma, ağır ağır pişmiş düve kavurma gibi tabakların hepsi de olağanüstü.
#Anadolu YakasıDİYANET İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, bir diziyle gündeme gelen ötanazi konusunda vatandaşların sorularını yanıtladı. Kurul, “Talepte bulunan kişi açısından intihar, bunu uygulayan açısından cinayettir” dedi.
#Din İşleri Yüksek KuruluVegan yaşam felsefesini benimseyen kişiler için belki de en zoru Türk mutfağının çok sevilen iki lezzeti lahmacun ve pidenin bitki temelli versiyonunu bulabilmek. Jürimize kimi harcına mercimek katarak kimi sebze ya da soya kıyması kullanarak en iyisini yapan adresleri sorduk.
#Gizem DinçbaşBiz istesek de istemesek de hayatta yüzleşmek zorunda olduğumuz bazı ağır gerçekler vardır. Belki de bunlar arasında kabul edilmesi en zor olanı bir ebeveynin hayata veda etmesi. Aslında içten içe genellikle anne ya da babamızın bizden önce bu dünyadan gideceğini biliriz. Hatta eğer bir hastalık söz konusuysa buna kendimizi hazırladığımızı da sanırız.
#Ashley JuddAnadolu’da öğünlerin vazgeçilmezi bulgur; doyurucu, pratik, besleyici ama hepsinden öte çok lezzetli. Buğdayın kaynatıldıktan sonra kurutulup öğütülmesiyle elde edilen bu bize has ürün mutfağımızın da yapıtaşlarından. Kıymayla birleştiğinde ayrı bir nefasete dönüşüyor, elle yuvarlanıp yemeklere eklendiğinde tadına doyum olmuyor. İnce simit olanın da kalın, dişe gelir irisinin de yeri ayrı. Gaziantep’teki Mutfak Sanatları Merkezi’nin şefi Doğa Çitçi’nin farklı yörelerden derlediği bu tariflerin her biri şahane.
#Şef Doğa ÇitçiKaramelize soğana pekmez katabilir, dilediğimiz eti çektirerek iyi bir tuz ve karabiberle enfes köfteler hazırlayabiliriz. Peynirli sosa renk vermek için zerdeçal kullanabilir, Bergama tulumuyla tadını derinleştirebiliriz. Banko Burger’in kurucu şefi Bora Bozankaya’dan evde burger yapımında ustalaşmak isteyenler için öneriler topladık. Şef Sinan Büdeyri’den de hem klasik hem vegan burgerin tariflerini aldık.
#BurgerMasterChef Nazilli pidesi tarifi ve yapılışı ekran başındaki izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Tescilli lezzet Nazilli pidesi kıymalı, peynirli gibi farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Nazilli pidesi 04.04.2019 tarihinden itibaren korunmak üzere 18.11.2020 tarihinde tescil edilmiştir. Peki, Nazilli pidesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Nazilli pidesi tarifi ve püf noktası...
#Nazilli PidesiKütahya, porselen üzerine oluşmuş bir sanatsal kültüre sahiptir. Bunun yanı sıra kültürel miras değeri taşımakta olan değerlere sahiptir. Geçmişten gelen çini üretimin yanı sıra meşhur yemekleri de bölgesel kültür içinde bulundurmaktadır. Yemeklerinin içerikleri olarak etli yemekler ve hamur işinden oluşan yemekler bulunur. Kütahya’nın meşhur yemekleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Kütahya YemekleriMarmara Bölgesi'nin güneydoğusunda yer alan Yalova şehri kendine özgü yemekleri ile dikkat çeken bir yer olmuştur. Sizler için Yalova Yemekleri - Yalova'da ne yenir ve neyi meşhur? Yalova mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yalova YemekleriSu kaplumbağası, Emydidae ailesine ait bir kaplumbağa türü olarak bilinir. Amfibik bir yaşam sahip olup evcil hayvan olarak evlerde de yaşam süren bir hayvan türüdür. Karada ve suda yaşadıkları bilinir. Genel anlamda bu çerçevede ikiye ayrıldığı bilinir. Su kaplumbağaları daha çok etçil beslenme düzenine sahiptirler. Kara kaplumbağası ise otçuldur. Su kaplumbağasının yemlenme sayısı ve yemlenme saati önem arz eden konular arasındadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Su Kaplumbağası Ne Yer?Onu bütün dünya annesine olan çarpıcı ve şaşırtıcı benzerliğiyle tanıyor. Gerçekten de özelikle ilk kez görenleri hangisinin hangisi olduğu konusunda şaşkınlığa sürükleyecek kadar benziyor annesine. Zaten bu benzerlik onun kariyer çizgisini de belirledi. O da tıpkı annesi gibi model ve oyuncu olarak hayat yolculuğuna çıktı.
#Damian HurleyKurban Bayramı üçüncü gününde kurban eti ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Kurban etinden çoğunlukla kıyma çekiliyor ve kavurma yapılıyor. Ancak kurban etinin yumuşak olması için bir süre dinlendirilmesi gerekiyor. Peki, kurban kıyması ne zaman çekilir, nasıl saklanır? Kurban etinin ne kadar, kaç gün dinlenmesi gerekir? İşte detaylar...
#Kurban EtiKedi ve köpeklerimizin damak tadına da hitap edecek, zengin içerikli mamaları evde de yapmak mümkün. Veteriner hekim Dr. Haluk Çepoğlu patili dostlarımıza özel tarifler hazırladı. Veteriner hekim Yeter Öcal da ev yapımı mamalara eklenmesi gereken takviyeleri ve onları yeni lezzetlere nasıl alıştırabileceğimizi anlattı.
#Evcil HayvanlarBeş farklı kebapçıda tattıklarımı anlatacağım bu hafta... Kiminin muhammarasını çok seviyorum, kiminin çiğköftesini... Önder Ocakbaşı’nda Adana yassı şişte pişiyor, nefis. Tam kuzu ve gerçek zırh kıyma... Bıçak kesince dağılıyor. Tuzu ve biberi yerinde. Kuyrukyağı miktarı da beni tatmin etti. Ama içlerinde bir yer var ki ustası benim için kebap işinin ordinaryüs profesörü... Fikret Yılmaz Adana Ocakbaşı’ndan söz ediyorum. Buranın özellikle içliköftesini ve ciğerini de kaçırmayın. İçliköftenin içindeki dolgu, kuzu kafes ve but karışımı... Ciğer iyi temizlenmiş, lezzetli; kekiği, pul biberi, kimyonu ve kuyrukyağıyla dürüme sarıp yemek için ideal. Pek ciğer yemeyen kızım Ceylan Handan da sevdi.
#Kebap