Havaların soğuması ile kış kapılarımızı çalmaya hazırlanıyor. Kış depresyonuna davetiye çıkartan çokça olumsuzluk da peşimizi bırakmaz. Soğuk havalarda dışarı çıkmak yerine evde oturma isteği, gecelerin uzayıp gündüzlerin kısalması ile negatif düşünceler kişinin istem dışı kilo almasına sebep olabilir. Diyetisyen Emre Uzun’un sindirim sistemini güçlendiren tarifi ile kış aylarına daha mutlu ve sağlıklı girebilirsiniz.
#Fazla KilolarHamilelik gebelik ismiyle de anılmaktadır. Erkekten gelen sperm kadının yumurtalıklarından atılmış olan yumurta ile döllenir. Bu döllenmenin sonunda fetus oluşmaya, gelişmeye ve büyümeye başlar. Hamilelik ortalama olarak 9 aylık bir zamanı kapsamaktadır. Bu zaman içerisinde de kadının organ ve dokularında değişiklikler meydana gelmektedir. Doğuma kadar geçen bu sürede kadında meydana gelen değişiklikler bazı etkilere de yol açmaktadır. Bu etkiler kadını ve bebeği olumsuz etkileyebilir. Bu amaçla hamile kadın beslenmesinden uyku düzenine kadar bazı olgulara dikkat etmelidir. Hamilelikte yenmemesi gerekenler nelerdir, gebelikte yenmemesi gereken balık, yeşillik, yemek ve besinler hakkında detayları derledik.
Hamile olduğunu öğrenen kadınlar sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için beslenmelerine ayrıca dikkat ederler. Hamileliğin belli bir evresinden sonra bebekler hızlı bir şekilde gelişir ve büyürler. Anne adayları bebeklerinin ideal kilosunda ve sağlıklı doğmaları için besin araştırmaları yaparlar. Bu yazımızda sizler ile hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyecekler ve besinler nelerdir? Bebeğe kilo aldıran gıdalar nelerdir detayları ile derledik.
Soğuk algınlığı, üst solunum yollarında ortaya çıkan viral bir enfeksiyon. Genellikle kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı, halsizlik, öksürük gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Bazı kişilerde hafif C, E vitamini içeren meyveler ve kalsiyum destekli bazı takviye besinler hastalığı olumlu yönde etkiliyor. Bu nedenle soğuk algınlığına iyi gelen bitkisel çaylar ve yiyecekler sayesinde doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki soğuk algınlığı nasıl geçer? Evde soğuk algınlığına ne iyi gelir? İşte evde soğuk algınlığını doğal ve bitkisel yollar...
#Soğuk Algınlığı Nasıl GeçerSıcaklığın azaldığı dönemlerde grip vakaları da artıyor. Özellikle yaşlılarda ve altta yatan kronik hastalığı olanlarda ciddi sonuçlar doğurabilen grip, ciddiye alınması gereken bir sağlık problemi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca griple birlikte baş ağrısı, kas ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük de görülebiliyor. Gribe iyi gelen bitkisel içecek ve yiyecekler yardımıyla doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki grip nasıl geçer? Evde gribe ne iyi gelir? İşte gribi hemen kesen öneriler...
#GripKış aylarında vücudumuzun direnci azalıyor ve hastalıklara yatkın hale geliyor. Özellikle soğuk algınlığı ve grip vakaları artıyor. Uzmanlar, bu dönemde soğuk algınlığı ve gribe karşı dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki bu süreçte hangi besinler tüketilmeli?
#GripCovid-19 enfeksiyonuna yakalan bireylerin vitamin D3 seviyeleri düştükçe enfeksiyon şiddetinin daha ağır seyrettiği saptanmıştır. Ayrıca bu enfeksiyondan hastaneye yatışı gereken hastaların D vitamin düzeylerinin yatış gerektirmeyenlere göre daha düşük olduğu saptanmıştır. Buna bağlı olarak tek bir soru geliyor akıllara... D vitamini tedavisi Covid-19 enfeksiyonunu engeller mi?
#D VitaminiKoronavirüs ve diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlü tutmak için önerilerde bulunan Diyetisyen Neslihan Aktepe, “Bağışıklığı güçlendirmek için çok fazla yiyecek tüketmek de, çok düşük kalorili diyetler yapmak da yanlıştır” dedi.
#Doğahan GİRİTLİOĞLUÜniversite; lise öğreniminin sonunda, yıllar süren çalışma ve emek karşılığında öğrencilerin yeni bir öğrenim hayatına başladığı, yeni arkadaşlıklar ve kazanımlar edineceği, mesleki ve akademik bilgi öğreneceği, liseden çok farklı bir öğretim kurumu.
#Üniversite