kırmızı pancar haberleri sayfasında kırmızı pancar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 829 kırmızı pancar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Rengi kadar sağlığa faydaları ile de sofralarımızı süsleyen bu sebze, özellikle turu olarak ya da salatalarda tüketiliyor. Yüzde 87’si su, yüzde 8’i karbonhidrat, yüzde 2-3’ü liften oluşan sağlık deposu pancarın faydalarını Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük anlatıyor.
#Kırmızı PancarKırmızı pancar rengiyle gözleri, lezzetiyle mideleri doyuran bir sebzedir. İçinde bulunan A,B,C,P vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendiren; aynı zamanda tam bir mineral deposu olan kırmızı pancarı nasıl tüketmeliyiz? Pancar nasıl pişirilir? Pancarın kabukları nasıl kolay soyulur? Fırında pancar nasıl pişirilir? Pancarı haşlamanın püf noktaları nelerdir? Bunlar gibi birçok sorunun cevabı burada…
#PancarKırmızı pancar, mineraller ve antioksidan açısından oldukça zengin bir besin. Çiğ veya turşu olarak tüketilebilen bu besin, kolesterolü düşürüyor, karaciğer hücrelerini yeniliyor. Kırmızı pancarın diğer faydaları da merak ediliyor. Peki kırmızı pancarın faydaları nelerdir? İşte kırmızı pancarın sağlığa yararları
#Kırmızı PancarKırmızı pancar rengiyle göze lezzetiyle damağımıza hitap eden bir besin. Ayrıca içerdiği antioksidan ve mineraller bakımından da oldukça sağlıklı. Peki kırmızı pancar nerelerde kullanılır, nasıl tüketilmeli? İşte kırmızı pancar hakkında tüm merak edilenler…
#Kırmızı PancarRengiyle ve lezzetiyle sofralarımıza renk katan kırmızı pancar, antioksidan ve mineral açısından zengin bir besin. Bu sağlıklı yiyecek çiğ veya turşu olarak tüketilebileceği gibi yemeklere de eklenebilir. Peki kırmızı pancarın faydaları neler? Kimler tüketirken dikkat etmeli? Pancar suyu nelere iyi geliyor?
#PancarBir önceki yazımda fonksiyonel gıda nedir, fonksiyonel gıdaların içerikleri ve sağlımıza olan olumlu etkilerinden bahsetmiştim. Bu yazımda ise olağan dışı yaşadığımız şu korona günlerinde bağışıklık sistemimizi daha güçlü kılacak fonksiyonel gıdalardan biri olan kırmızı pancarın mucizevi etkilerinden bahsetmek istiyorum.
#Kvass PancarıVitamin ve mineral zengini aynı zamanda antioksidan deposu kırmızı pancar; yaprakları da yenebilen, ıspanakgiller ailesinden gelen bir kök sebzedir. Yemeği, çorbası, salatası ve turşusuyla sofralarımıza lezzet ve sağlık getiren kırmızı pancar, rengi dolayısıyla da doğal gıda boyası olarak kullanılır.
#Kırmızı PancarTürkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'daki bir otelin restoranında satılan çorba, bu sezon da gündemde. Geçen sezon 500 TL'ye satılan çorba, yeni sezonda kasesi 1000 TL'den tatilcilerin damak tadına sunulacak. İçerisinde kurutulmuş dağ mantarı ve ceviz olan çorbanın fiyatının maliyetlere göre uygun olduğunu söyleyen işletme müdürü Süleyman Güngör, "Abartılı bir şekilde fiyatı, ön plana çıktı. Lezzeti değil. Özel bir çorba, buraya has bir çorba" dedi.
#ÇorbaChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuRengi kadar sağlığa faydaları ile de sofralarımızı süsleyen bu sebze, özellikle turu olarak ya da salatalarda tüketiliyor. Yüzde 87’si su, yüzde 8’i karbonhidrat, yüzde 2-3’ü liften oluşan sağlık deposu pancarın faydalarını Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük anlatıyor.
#Kırmızı PancarYeşil yapraklı sebzeler, ağızda diş eti hastalığına ve diş çürümesine neden olan bakterileri ve asit oluşumunu azaltabilen çok miktarda nitrat içerir. Araştırmacılar bu özelliklerinden dolayı marul suyunun ağız sağlığı için gargaradan daha iyi olabileceğini söylüyor. Ancak bu açıklama alkol bazlı gargaraları kanserle ilişkilendiren tartışmalı bir çalışmanın ardından geldi.
#GargaraYakın zamanda yapılan bir araştırma ile marul suyunun ağız sağlığınız için gargaradan daha iyi olabileceği, yeşil yapraklı sebzelerin diş çürümesine neden olan bakterileri ve asit oluşumunu azalttığı ortaya atıldı. Biz de Diş Hekimi Mustafa Tuğra Kaya ile bunun nasıl mümkün olduğunu konuştuk.
#Diş SağlığıKırmızı pancar rengiyle gözleri, lezzetiyle mideleri doyuran bir sebzedir. İçinde bulunan A,B,C,P vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendiren; aynı zamanda tam bir mineral deposu olan kırmızı pancarı nasıl tüketmeliyiz? Pancar nasıl pişirilir? Pancarın kabukları nasıl kolay soyulur? Fırında pancar nasıl pişirilir? Pancarı haşlamanın püf noktaları nelerdir? Bunlar gibi birçok sorunun cevabı burada…
#PancarBESİNLERİN lezzeti kadar antioksidan kapasiteleri de önemli. Çünkü bir besinin antioksidan gücü arttıkça sağlık faydaları da çoğalır. Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Demet Can Antioksidanları anlattı.Hava sıcaklıkları düşmeye başlarken önce çocuklar, sonra büyüklerde solunum yolu enfeksiyonları yükselişe geçiyor. Soğuk algınlığı ile mücadele eden bağışıklık sistemimizi nasıl destekleyebiliriz? Son zamanlarda balık yağı ve arı poleni yanısıra çokça adı geçen yeni bir destek grubu var: Antioksidanlar. Vücudumuzu enfeksiyonlardan, mikroplardan ve diğer hastalık yapıcı etkenlerden koruyan antioksidanlar, bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun hastalıklara karşı daha dirençli hale gelmesini sağlıyorlar.
#1Yavaş yavaş yaz sıcaklarını uğurlamaya başladık. Sonbahara girerken sebzeleri nasıl konservelik hazırlıyorsak vücudumuz için de bir kış hazırlığı yapmalıyız. Mevsim geçişlerinin halsizlik, yorgunluk, iştah artışı gibi etkilerinden kendimizi korumanın yolu aslında sandığımızdan daha basit...
#SonbaharKırmızı pancar turşusu, rengi ve lezzetiyle sofralarımızı süslüyor. Mineral ve antioksidan açısından zengin olan kırmızı pancar, turşu yapımında da tecih ediliyor. Peki kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır? İşte kıtır kıtır ve ev yapımı pancar turşusu tarifi...
#Kırmızı Pancar Turşusu Nasıl YapılırYılbaşı alışverişine çıkmadan önce, seçtiğim sağlıklı yemeklere uygun bir liste yaparım. Menüde daha az kalorili tatlara öncelik veririm. Kuru üzümlü salatadan kekikli hindiye, kapya biberli pilavdan fırında balkabağına bu özel gece için nefis önerilerim var.
#Yılbaşı AlışverişiÖdem vücutta yer alan damarlardan sokulara doğru sızan sıvıların sebep olduğu şişlik olarak bilinir. Ödem genel olarak el, ayak, bacak, ayak bilekleri gibi yerlerde vücudun diğer bölgelerine nazaran daha fazla görülmektedir. Ödem, günlük hayatı olumsuz etkilediği gibi kişilerin fiziksel görünümüne de etki eder. İnsanlar da genel olarak bu durumdan rahatsızlık duyar. Günlük hayatın kalitesini düşüren faktörlerden biri olan ödem, bazı yiyecek ve kürler sayesinde vücuttan atılabilir. Bu kürler genel olarak sebzelerden oluşmakta ve bol su içermektedir. Peki, ödem atmaya yardımcı olan yiyecek ve kürler nelerdir? İşte merak edilenleri sizler için derledik.
#Ödem Attıran İçeceklerTurşulama işlemi ile pancarın tazeliği korunduğu ve içindeki vitaminler de saklandığı için tüketilmesi önerilir. Kırmızı pancar turşusunu günlük hayatta tüketerek vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kilo vermeye de yardımcı olduğu için diyetlerde önerilen bir besindir. Ayrıca kan basıncını düzenler ve kemiklerin de korunmasını sağlar. Kırmızı pancar turşusunun faydaları ve neye iyi geldiği hakkında ayrıntıları derledik.
Glütensiz beslenmeyi karbonhidrat azaltmak sanan da var, sıvı ağırlıklı beslenerek zayıflamaya çalışan da... Uzun süre aç kalıp yemek yeme sürecinde yüksek kalorili yiyeceklere yönelenler de cabası... Bu hafta beslenme hatalarından bahsedeceğim ve çözüm önerilerimi anlatacağım.
#GlütenDeniz sezonu yaklaşınca ödemden ve fazla kilolardan kurtulma çalışmalarımız da hızlanıyor. Son dönemin trendi fonksiyonel beslenme. Diyetisyen Yeşim Temel Özcan diğer diyetlere kıyasla fonksiyonel beslenmenin yağ yakma etkisinin çok daha fazla olduğunu söylüyor ve “Ayrıca cildin ve saçların parlamasına, vücutta nemin korunmasına da destek veriyor” diyor.
#DiyetPandemi ile birlikte ‘sağlıklı beslenmenin ve bağışıklık sistemini destekleyici besinler tüketmenin’ ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. “Sağlıklı besinler nelerdir?”, “Günlük tükettiğimiz gıdaları daha sağlıklı hale getirmek için neler yapabiliriz?” soruları ise en çok araştırılan konular arasında. Gelin biz de bugün yaşamımızı sürdürmek için ihtiyaç duymadığımız ancak hastalıklara karşı koruyucu etki gösteren fito besinlerin ne olduğuna ve bu besinlerle hazırlanmış detoks tariflerine bir göz atalım...
#SağlıkOldukça renkli bir salata çeşidi olan Amasra salatası, adını tahmin edildiği gibi, küçük bir liman kendi olan Amasra'dan alıyor. Neredeyse tüm salata malzemelerinin kullanıldığı Amasra salatası dilediğiniz gibi süsleyebileceğiniz bir sanat eserine dönüşebilir. Peki, Amasra salatası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, çok sevilen Amasra salatası tarifi ve yapım aşamaları...
#Amasra SalatasıKarlı kış günlerinin en karakteristik hayallerinden birisi de hiç kuşkusuz bir fincan sıcak çikolatadır. Her zaman ulaşmak mümkün olmayabilir, ama en azından hayali bile içimizi ısıtmaya yeter. Her ne kadar çikolata bir keyif yiyeceği gibi görülse de içeriğindeki maddelerin birçok rahatsızlığın hafifletilmesinde faydalı olduğu da gösterilmiştir. Örneğin romatizması olanlarda eklem ağrılarını hafiflettiği ya da yüksek tansiyonlu hastalarında kan basıncını düşürdüğü yönünde bilimsel araştırmalara sık rastlıyoruz. Çikolatanın bir diğer ilginç özelliği ise sperm kalitesi üzerindeki olumlu etkileridir.
#ÇikolataYıla gelecek ayların popüler trendlerini, en çok konuşulacak başlıklarını tahmin ederek, yeni umutlarla girmek âdetten. Artık sadece teknolojinin ya da moda olanın değil, pandeminin yarattığı koşulların da yüksek etkisini hissediyoruz. Koşullar yaratıcılığı teşvik ediyor, yeni kulvarlar ortaya çıktıkça kesin sonuçlar öngörmek de zorlaşabiliyor. Bunların dışında 2022’de neler yükselişe geçecek, neleri normalleştirmeye başlayacağız, en çok hangi lezzetleri tadacağız? Hepsini bir de alanında uzman isimlere sorduk...
#Türk MutfağıRengiyle ve lezzetiyle sofralarımıza renk katan kırmızı pancar, antioksidan ve mineral açısından zengin bir besin olmasıyla da özellikle kışık turşu olarak tercih ediliyor. Peki kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır? İşte, ev yapımı pancar turşusu tarifi...
#Kırmızı Pancar TurşusuKuru fasulyenin can dostu, damaklarımızı şenlendiren bir lezzet bombası o... Lahana, kornişon gibi klasiklerin yanı sıra pırasa, ıspanak kökü, elma ve armuttan yapılanı da enfes oluyor. Tarifler ve püf noktaları aldığımız ‘Turşu’ kitabının yazarı Sema Temizkan “Leziz bir turşu için sarımsak, limon dilimleri, defne yaprağı ve kişniş tohumu kullanın” diyor.
#TurşuDaha ilk ısırığı almadan ağzımızı sulandıran turşu, bazen bir tencere yemeğinin yanında, bazen de bir sandviç arasında ama mutlaka soframızda! Salatalıktan lahanaya, pancardan bamyaya kalbimizi fetheden pek çok turşu çeşidi; bunları da layıkıyla yapan zamansız turşucularımız var. Mutfağımızın demirbaşlarından bu iştah açıcı ürünün en iyisi nereden alınır, uzman jürimize sorduk.
#LahanaSertleşme problemleri (Erektil disfonksiyon-ED) günümüzde yaştan bağımsız olarak genç, erişkin ya da yaşlı gruptaki her erkeği etkileyecek bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Cinsel isteksizlikle birlikte sertleşmenin sağlanmasında ve devamının sürdürülmesinde problemler olması erektil disfonksiyon olarak kabul edilir. Şeker hastalığı, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, uyku bozukluğu problemleri olan, obez olan, sigara ya da alkol kullanan, kaygı bozukluğu ve depresyon gibi psikolojik hastalıkları olan ve ileri yaşta olan bireylerde sertleşme problemlerine daha sık rastlanmaktadır. Sertleşme probleminin devam etmesi, erkeklerde psikolojik sıkıntılara, özgüven kaybı, kötü bir cinsel hayat ve eş ile problemler gibi sorunlara yol açabilmesi açısından önemlidir. Bu yüzden tedavi edilmesi gereklidir.
#Sertleşme