Kırmızı et doğru yöntemlerle pişirildiğinde ve doğru besinlerle beraber tüketildiğinde oldukça faydalı bir besin. Ancak doğru tüketilmezse faydasından çok zararı olabiliyor. 'Kırmızı et nasıl tüketilmeli?' sorusunu cevaplıyoruz.
#Kırmızı Et Nasıl PişirilirBugün 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü. Şu anda tüm dünyada 57 milyon, Türkiye’de ise 700 bin kişi bu hastalığın etkisi altında. Uzmanlar, “Sadece Akdeniz tipi beslenmek değil Akdenizliler gibi keyifli, kalabalık sofralarda beslenmek de önemli. Sosyalleşmeden diyet, Alzheimer riskini daha az düşürüyor” diyor.
#AlzheimerAkdeniz diyeti, uzmanlar tarafından önerilen bir beslenme tipi. Bu diyette ağırlıklı olarak bitkisel gıdalar tüketilir. Kırmızı ve diğer et türleri de sınırlı olarak tüketilir. Peki Akdeniz diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte Akdeniz diyetinde beslenme...
#Akdeniz DiyetiTrigladae familyasının en popüler üyeleri arasında kırlangıç Balığı yer alan alır. Avcılığın zevki, lezzetli beyaz eti ve genellikle de iri balık bir olması nedeni ile kırlangıcı amatörler tarafından en çok aranan balık yapmıştır. Kırlangıç Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Bayram sabahında sofra daha bir özenli kurulur, tüm aile o sofrada buluşur, yediklerimizin tadı da bir başka olur. Üstelik, Ezine peynirinden Gemlik zeytinine, Anzer balından Kayseri sucuğuna kahvaltımıza sınıf atlatacak pek çok coğrafi işaretli ürünümüz de var. Sahrap Soysal yöresel bayram kahvaltılarımızı anlatıyor, ‘Kahvaltı’ kitabının yazarı Ebru Erke coğrafi işaretli ürünlerle yapılabilecek tarifler veriyor.
#RamazanBayramların en sevilen ritüellerinden biri de sevdiklerimizi birleştiren göz alıcı sofralardır. Çeşit çeşit yemeklerin ve tatlıların olduğu bayram menüleri her yıl özenle hazırlanır. Kurban Bayramı’nda ise genellikle kırmızı et ağırlıklı yemekler tüketilir. Peki bayramda beslenme nasıl olmalı? Uzmanından Kurban Bayram için sağlıklı beslenme önerileri...
#BayramDemir eksikliği vücudumuzun ihtiyaç duyduğu demir elementinin çeşitli nedenlerle karşılanmaması durumudur. Demir eksikliği dünyada en sık görülen kansızlık çeşidi olan demir eksikliği anemisinin nedenidir. Demir eksikliği durumunda kanda oksijen transportunda görev alan alyuvarların sayısı ve alyuvarların içindeki hemoglobin azalarak kansızlık meydana gelmektedir. Demir ayrıca hücrelerimizde başta enerji üretiminde olmak üzere birçok enzimin yapısında önemli görevler üstlenmektedir. Bu nedenlerle demir eksikliği durumunda insanda en önemli şikayet enerji yoksunluğu olmaktadır.
#Demir EksikliğiTepsi kebabı, Antakya mutfağının ününü sınırlar dışına çıkaran meşhur yemekleri arasında yer alıyor. Hem kolay hem de çok lezzetli bir akşam yemeği hazırlamak isteyenler seçimlerini tepsi kebabından yana kullanabilir. İşte, tavuklu tepsi kebabı için gerekli malzemeler ve adım adım yapım aşaması
#Tepsi KebabıBu hafta Ankara Hürriyet okuyucularına, baharatları, pişirme tekniği ve arkasında barındırdığı zengin kültürüyle Hint mutfağı ile bu mutfağın başkentteki yansımalarını tanıtıyoruz. Hindu ve Müslüman kültürlerden etkilenen, çok çeşitli sebzeler, değişik tat ve aromada rengarenk baharatlarla pişirilen Hint yemekleri, Avrupa ve ABD’de oldukça popüler olmasına rağmen Türkiye’de yeterince tanınmıyor. Baharatları ve malzemeleri bulmak zor olmasa da Ankara’da şimdilik sadece bir tane Hint restoranı bulunuyor, o da "Spice Boys"un (Baharat Oğlanlar) işlettiği Spice Restoran.
Filetosu, antrikotu derken, bir dana, adını ilk kez duyduğumuz, ama şu ya da bu şekilde tadını aldığımız onlarca parçadan oluşuyor. Kurban bayramı münasebetiyle bu parçalar dananın neresinde, adı ne, gramajı kaç, hangi yemekte kullanılıyor gibi soruların cevabını aradık.