Güncelleme Tarihi:
Türk mutfağının baş tacı kebapların pek çok çeşidi var, tepsi kebabı da bunlardan biri. Lahm-i sini ya da sini kebabı olarak da bilinen bu enfes lezzet, pide ya da lavaşla tüketilir. Antakya'da genellikle kasaplarda hazırlatılan tepsi kebabını kıyma ve kuşbaşı gibi kırmızı etlerle, isterseniz de tavukla yapabilirsiniz. İşte, beyaz et sevenler için tavuklu tepsi kebabı tarifi
TAVUKLU TEPSİ KEBABI
1 kilo kemiksiz tavuk but
10 – 15 diş sarımsak
4 adet domates
10 – 15 diş arpacık soğan
6 – 7 adet köy biberi
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
100 gr. tereyağı
5 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 çay kaşığı Pul biber
2 çay kaşığı Kekik
2 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı Karabiber
TEPSİ KEBABI NASIL YAPILIR?
Bir fırın kabının tabanını zeytinyağıyla yağlayın. İri kuşbaşı doğradığınız tavukları yağladığınız fırın kabına üst üste olmayacak şekilde dizin.
Sarımsakları bütün olacak şekilde tavukların aralarına dizin.
Arpacık soğanlar, iri doğradığınız biberler ve dörde böldüğünüz domatesleri tavukların üzerine dizin.
Bir karıştırma kabında salçalar, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi karıştırın.
Tavukların üzerine gezdirin.
Tere yağını parça parça tepsinin her tarafına yerleştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Sıcak servis edin.