Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor oyuncuları ile merak uyandırıyor. Bu film, serinin beşinci filmi olmak üzere İnek Şaban karakterini canlandıran Kemal Sunal'ın olmadığı ilk filmdir. Münir Özkul'un oynadığı son Hababam Sınıfı filmidir. Peki, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ne zaman, nerede çekildi? İşte, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor konusu ve oyuncuları...
#Hababam Sınıfı Dokuz DoğuruyorTürk sinemasının önemli yapımlarından Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor filmi ekranlara geliyor. Bu film, serinin beşinci filmi olmak üzere İnek Şaban karakterini canlandıran Kemal Sunal'ın olmadığı ilk filmdir. Münir Özkul'un oynadığı son Hababam Sınıfı filmidir. Peki, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ne zaman, nerede çekildi? İşte, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor konusu ve oyuncuları...
#Hababam Sınıfı Dokuz DoğuruyorBeytül Hikme, kelime anlamı olarak bilgelik evi demektir. Bir diğer adıyla ise Darül Hikme olarak bilinmektedir. 9 ile 14. yüzyıllar arasında İslam ülkelerinde filozof ve alimlerin yetiştiği okul olarak bilinmektedir. Bu süreç Tarih boyunca İslam'ın Altın Çağı olarak anılmıştır. Bu süreç içerisinde özellikle Antik Yunan Felsefesi'nin etkilemiş olduğu pek çok düşünür ve filozof etki yaratmıştır. Peki, Beytül Hikme nedir? Ne zaman kurulmuştur? Beytül Hikme özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
#Beytül HikmeVan’ın Erciş ilçesindeki kolejde 10’uncu ve 11’inci sınıfta eğitim gören 2 kız öğrenci, insansız model uçaklar yaptı. Kumanda ile kontrol edilen model uçaklar, havada 20 dakika kalabiliyor. Ercişli kızlar, model uçaklarının TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından sosyal medyada paylaşılmasının ardından büyük heyecan yaşadı. Öğrencilerden Elif Ayan, heyecandan sabaha kadar uyuyamadığını söyledi.
#VanKartal Tibet'in yönetmenliğini yaptığı Hababam Sınıfı serisinin bu filminde ana kadroya ek olarak İlyas Salman ve Perran Kutman gibi isimler de dahil oluyor. Zaman zaman televizyon ekranlarında filmseverlerle buluşan Yeşilçam'ın efsane filminin konusu ve oyuncuları araştırılıyor. Peki, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor filminin konusu ne, oyuncuları kimler?
#Hababam Sınıfı Dokuz DoğuruyorKemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Şener Şen ve Münir Özkul gibi usta isimlerin başrolünde yer aldığı serinin en beğenilen filmlerinden Hababam Sınıfı Uyanıyor, Üsküdar'daki Adile Sultan Kasrı'nda çekildi. Halit Akçatepe'nin oynadığı son Hababam Sınıfı filminde, Tarık Akan da yer almıyor. İşte, filmin konusuna ilişkin ayrıntılar...
#Hababam Sınıfı UyanıyorHababam Sınıfı serisinin dikkat çeken yapımlarından Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, televizyon ekranlarından yayınlandığı zamanlarda filmseverlerin ilgi odağı oluyor. Filmin genel konusu ve oyuncu kadrosu vatandaşlarca araştırılıyor. Peki Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor'un oyuncuları kimler, konusu ne?
#Hababam Sınıfı Dokuz DoğuruyorBayrak Şairi olarak adlandırılan Arif Nihat Asya Türk edebiyatında önemli yeri olanlar arasındadır. Arif Nihat Asya son aylarda internette ve çeşitli platformlarda hakkında en fazla araştırma yapılan şairlerin başında yer almaktadır. Arif Nihat Asya yazmış olduğu eserler yurdun birçok bölgesinde hala okutulmaktadır. Peki Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya'nın kısaca hayatı, eserleri (kitapları), sözleri ve şiirleri nedir? İşte bayrak şairi Arif Nihat Asya'ya dair tüm detayları sizler için derledik.
#Arif Nihat Asya Kimdir?Mustafa Kurt'un "Sansür var" diyerek istifa ettiği Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevine dizi oyuncusu Nejat Birecik atandı. 'Çocuklar Duymasın'ın psikolog Sinan'ı olarak tanınan ve son olarak 'Seksenler' dizisinde rol alan Birecik, Kocaeli Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın da genel sanat yönetmenliği görevini yürütüyordu.
YÜCETEPE İlköğretim Okulu velilerindenim. Gazeteniz Ankara Ekinde Pazar günü okulumuzun ikili eğitime geçirilmesine ilişkin velilerin isyan ettiğine dair haber yayınlanmıştı, fakat sadece velilerin kalan yarım günde çocuklarının ne yapacağı noktasına sıkıştırılmış işin aslı o kadar basit değil.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’de 2024-2025 akademik yılının açılış dersini Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar verdi. ‘Beyin Kanseri Tedavisi İçin Potansiyel Bir Aday’ başlıklı dersi veren Prof. Dr. Sancar’a öğrencilerden yoğun ilgi vardı. Sancar dersinde ‘EDU’ olarak bilinen bir molekülün beyin kanserine karşı çözüm üretebileceğine yönelik çalışmalarını anlattı. Sancar ve ekibinin çalışmaları ölüm oranı çok yüksek olan beyin kanserine karşı bir çözüm potansiyeli ortaya çıkarıyor..
#Aziz SancarYükseköğretimde uluslararasılaşma kapsamlı bir konu. Makaleye, hem dünyadan hem de ülkemizden kısa tarihsel bilgiler sunarak başlamak istedim… Yüksek öğretimde uluslararasılaşma kavramı üniversitelerin tarihi kadar eski. Literatürde 8’inci yüzyılda Endülüs, 9’uncu yüzyılda Bağdat, 13 ve 14’ncü yüzyılda Semerkant ve Buhara, daha sonra Roma ve İstanbul hep etkileyici eğitim merkezleri olarak anlatılır. Abbasiler döneminde Bağdat, Endülüs Emeviler döneminde, Kurtuba (Cordoba) en üst düzeyde değerlendirilen bilim merkezleri olarak sunulur.
#Konuk YazarCoşkun Sabah, Ahmet Özhan elinin değdiği binlerce öğrencisinden en meşhur olanları… İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda 49 yıl aralıksız ders veren, 42 yılını da Üniversite Korosu Şefi olarak geçiren Klasik Türk musikisi alanında ‘hocaların hocası’ Süheyla Altmışdört ile buluştuk. Hem eski albümleri karıştırdık hem müzikteki yeni usul ‘fasıl’ları konuştuk. 97 yaşındaki Altmışdört, “Krallık bir İngiltere’de bir de musikide vardır; tek idareci şef, tek anayasa notalardır! Şimdiki fasıllar fasıl değil. Güzel okumak; hissetmek demektir, yorumdur. Musiki çok bağırmak değildir” diyor...
#Süheyla AltmışdörtYüzölçümünün çok büyük bir bölümü deprem, heyelan, sel gibi doğal afet riski altında bulunan ülkemizin risk ve hasar azaltma politikaları geliştirerek kısa, orta ve uzun vadeli programlarla yerleşim birimlerini yeniden yapılandırması kaçınılmazdır.
#Türkiye Ulusal Risk KalkanıYaşadığımız depremler ülkemizin afet yönetimi bilincine olan ihtiyacı da gündeme getirdi. Özellikle depremin neden olduğu kayıplar, hayalete dönüşen kentler ve sonrasındaki organizasyon eksiği bu alandaki açığı da ortaya koydu. 2009 yılında yayınlanan yasayla hayata geçen ve AFAD teşkilatı baz alınarak açılan Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümleri şu anda 16 üniversitede eğitim veriyor ve 3 binden fazla öğrenci bu alanda eğitim görüyor. Bu öğrencilerin mezun olduklarında doğru alanda istihdam edilmesi tabii ki önemli ancak uzmanlar afet yönetiminde esas meselenin enkazdan yaralı çıkarmak değil, enkazın oluşumunu önlemek olduğunu söylüyor.
#Prof. Dr. Mikdat KadıoğluTürkiye’nin duayen mimarlarından Doğan Tekeli ile hem dertleştik hem de yeniden yıkımların yaşanmaması için neler yapılabileceğini konuştuk. 70 yılı geçen mesleki hayatında 120’den fazla yapıya imza atmış olan Tekeli, “Benim gözlemim deprem bölgelerinde binaların çok hızlı ve alelade yapılmış olduğu” diyor ve ekliyor: “Dikkatli olunması gereken onay süreci çok hızlı ilerlemiş. Beton kalitesinin nasıl olduğu yıkık bina görüntülerine bakınca hemen anlaşılıyor; bütün demirler açıkta, sulanmamış, ya çimentosu az ya iyi karıştırılmamış…”
#Doğan TekeliÇoğu kişi onu "Jeff Bezos'un boşandığı eşi" olarak tanıdı ama bugün itibarıyla yaptıkları düşünüldüğünde kendi adıyla tanınmayı fazlasıyla hak ediyor. Elindeki Amazon hisseleri sayesinde her gün büyüyen servetini "kasa tamamen boşalana kadar" hayır kuruluşlarına bağışlama sözü veren MacKenzie Scott'ın zenginlikle fakirlik arasında gidip gelen, Jeff Bezos'la evlenmesinden boşanmasına çok ilginç detaylar içeren hayat hikayesi sizi şaşırtacak...
#Mackenzie ScottCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Açılışının 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye'de Din Eğitimi Sempozyumu'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katsayı uygulamasını kaldırıp 4+4+4 uygulamasını başlatarak imam hatiplilerin fetret devrini biz sonlandırdık" dedi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğan