Dünya mutfağında kullanılan binbir çeşit baharat vardır. Bu baharatlar sadece lezzet değil, sağlık için de oldukça farklı işleve sahiptir. Sizlere mutfakta en çok kullanılan baharatlar ve vucuda etkilerine dair bir derleme hazırladım. İşte yemeklerde kullandığımız, belki de pek çoğunun adını bilmediğimiz baharatlar ve görevleri...
#BaharatlarBaharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir. Bu yazımızda ise sizlere baharatların özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahsedeceğim.
#BaharatlarKajun baharatı, patates kızartmalarında, fırında patateste, tavuk yemeklerinde ve soslarda kullanılmaktadır. İçeriğindeki baharat sayısının fazlalığı dolayısıyla pek çok vatandaş, kajun baharatı nedir ve içerisinde neler var sorusuna yanıt arıyor. İşte, sofralarınızda yer vermeden önce gözden geçireceğiniz kajun baharatı içerik listesi
#KajunKereviz tohumu nedir? Kereviz tohumu nasıl olur? Kereviz tohumunun özellikleri nelerdir? Kereviz tohumu nasıl yetiştirilir? Kereviz tohumu ne zaman ekilir ve dikilir? Kereviz tohumu ne zaman çimlenir? Kereviz tohumu nedir ve özellikleri hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Farklı özellikleri olan çok sayıda tohum çeşidi vardır. Bu tohumların faydasını bilen kişiler sıklıkla kullanmaktadır. Bilmeyenlerde faydalarını duydukça kullanmaya başlamaktadır. Sizler için Kereviz tohumu nasıl ve zaman ekilir? Kereviz tohumu nasıl olur ve nereden alınır? Tüm detayları derledik.
İnsan vücudunda hayati önem taşıyan minerallerden biri olan magnezyum, vücudumuzda bulunan enzimlerin çalışması için kilit role sahiptir. Peki, magnezyum başka ne işe yarar? Magnezyum hangi besinlerde bulunur? Magnezyum eksikliği nasıl giderilir? Konuyla ilgili merak edilen soruların yanıtlarını uzmanlardan öğrendik.
#Magnezyum