Güncelleme Tarihi:
YeÅŸil doÄŸanın olaÄŸanüstü tasarımlarından faydalanmak yeni deÄŸil. Eski çaÄŸlardan bu yana bilinen bitki mucizeleri günümüzde yeniden gündemde. Bu yöntem üzerine çalışmalarda bulunan DoÄŸal Ãœrün Uzmanı Volkan Kurt, bitkilerin zayıflatma eylemi hakkında doÄŸru bilgi sahibi olmanın önemli olduÄŸunu söylüyor. Â
Şimdi modern insan, incelmek için alternatif yöntemlere geri döndü. Şifalı ot ve bitkiler, asırlık şifa geleneklerinin hala devam eden ayrılmaz bir parçası. Eskilerin iyi bildiği fakat günümüzde unutulan "Doğanın Zayıflatma Sanatı", yüksek miktarda kilo kaybına katkıda bulunuyor. Uzman Volkan Kurt, doğanın içinde zayıflama inceliklerinin birçok kanıtı olduğundan söz ediyor ve "Günümüzde bitki bilimciler bu konuda hangi bitkinin yağları yaktığına ilişkin en ileri araştırmalara sahipler." diyor.
Zayıflarken deriniz sarkmasın
Binlerce kadının zayıfladığı bitkisel yöntemi kadın, erkek her yaÅŸtan insanın kullandığını söylüyor Uzman Kurt. "Zayıflamak için her yolu denedik, fakat baÅŸaramadık" diye yakınan küskünleri bu yolu denemeye özellikle davet ediyor. Kereviz tohumu (Apium graveolens) ve rezene (Foeniculum vulgare) gibi doÄŸal otların tohumlarını barındırdığı gibi, Kızılderililerin çay olarak kullandığı Mate ( Ilex paraguariensis) otunun yaprağı da öğütülmüş halde karışımda yer alıyor. "DiÄŸer doÄŸal yöntemlerden ayıran hangi özelliÄŸe sahip?" sorusuna Kurt şöyle yanıt veriyor:Â
"Limon ve portakal gibi narenciye meyvelerinin kabuklarından çıkarılan yaÄŸ ve özler kullanılıyor. Toplamı 10'u bulan bitki karışımının incelmedeki etkisini hızlandırmak için, bu uçucu yaÄŸlar devreye giriyor. Sadece damıtma yolu ile elde edilen bu öz yaÄŸ, adeta doÄŸanın form deposu! Vücuda direnç kattığı için, zayıflarken güçsüz kalmak söz konusu deÄŸil. Barındırdığı doÄŸal mineral ve vitaminlerle, cildin de güzelleÅŸmesini saÄŸlıyor, zayıflarken sarkmayı engelliyor." Â
Bu yöntem sırasında katı diyet yok. Biber ve patlıcan gibi bazı sebzeleri kızartarak deÄŸil, közleyerek yemek tavsiye ediliyor. Her gün en az iki öğünde çorba bulunmalı. Çorbaya baharat olarak zencefil veya zerdaçal katmayı ihmal etmemeli. Öğlen yemeklerinde bol maydonozlu yeÅŸil salata yer almalı.Â