Güncelleme Tarihi:
SİZ DE MERAK ETTİKLERİNİZİ SORUN, AHMET MARANKİ CEVAPLASIN
İşte size kainat şifahanesinden mide rahatsızlıklarına yönelik pratik bitkisel formüller:
- 1 bardak kaynar suya 20 gram menekşe konulur. 10 dakika bekletilip günde 2-3 bardak içilir.
- Yemeklerin üzerine veya gerektiğinde 3-5 adet çiğ nohut yenilir. Nohut, yemeklerden sonra midede meydana gelen ağırlığı giderir.
- Bir bardak kaynar suya 4 gram dağ reyhanı konulur. 10 dakika bekletilip çay yerine içilir.
- 8 kilo kaynar su içine 500 gram sarı kantaron bitkisi konulur. 40 dakika kaynatılır. Süzülüp dolapta muhafaza edilir. Sabah, öğle, akşam yemeklerden 1 saat önce 1 bardak içilmesi tavsiye edilir.
- Her sabah aç karnına patates ve lahanayla hazırlanmış sebze suyundan içilir.
- Meyankökü bitkisi çiğnenip, şerbetinin içilmesi önerilir.
YÜKSEK TANSİYON İÇİN SARMISAK
Cevap: Merhaba Serdar Bey, her zaman söylediğim gibi; tansiyon diye bir organımız yoktur. Stres veya yanlış beslenme nedeniyle kan basıncında meydana gelen yükselme ve düşmeler sizi rahatsız edebilir. Doktorunuzun önerilerini göz ardı etmeden sarmısak, yeşil çay ve alıçı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Veya 1-2 çay kaşığı ince kıyılmış ökse otunu 1 bardak soğuk suda 8-10 saat kadar bekletin. Bu çaydan tatlandırmadan aç karnına için. Günde 3-4 diş sarmısak tüketmenizi de tavsiye ederim.
ŞEKER HASTALIĞINA ZEYTİN YAPRAĞI
Cevap: Günümüzün en sık rastlanan hastalıklarından biri maalesef şekerdir. Gereksiz ilaç kullanımı ve katkı maddeleri içeren gıdalardan bolca tüketmek, zamanla pankreasın işlevselliğini yitirmesine yol açmaktadır. Doktorunuza danıştıktan ve onayını aldıktan sonra, destek olarak yeşil çay, mersin meyvesi, enginar ve zeytin yaprağı kullanmanızı tavsiye ederiz. Onun haricinde arpa çimi, yulaf, kereviz tohumu, okaliptüs yaprağı, karadut yaprağı, ceviz yaprağı, dulavrat otu, zeytin yaprağı, hindiba, ardıç tohumu, böğürtlen yaprağı, adaçayı, yaban mersini, aslanpençesi gibi bitkilerinden oluşan çayları günde 3-4 bardak içebilirsiniz. Yakın zamanda piyasaya çıkacak olan “Şifalı Kürler” kitabımızın da size faydası olabileceğini düşünüyoruz.
MİDE RAHATSIZLIĞINA HANGİ RENK İYİ GELİR
Sarı, midenin ve sindirim sisteminin rengidir. İştahı açar, hazımsızlığı ve sindirim sistemi rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olur. İştah açıcı etkisiyle özellikle iştahsız çocuklar için faydalıdır. Zehirli maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını kolaylaştırır.
DEPRESYONA HANGİ ÇAYLAR İYİ GELİR
Soru: Depresyonla ilgili yorgunluk ve halsizlik için ne tip bitki çayları, bitki kürleri önerirsiniz? Teşekkürler. (Ayşegül Sütoğlu)
Cevap: Merhaba Ayşegül Hanım, geçen haftaki yazılarımızdan birinde depresyonu detaylı şekilde ele almıştık. Depresyona karşı doktor önerilerinizin yanı sıra sarı kantaron, papatya, melisa ve adaçayını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yine aynı yazımızda da bahsettiğimiz gibi, strese karşı şerbetçi otu, papatya, rezene, anason, lavanta, fesleğen, nane, gülsuyu da kullanabilirsiniz. Hayattan zevk almak ve daha mutlu yarınlara ulaşabilmek için size “Yaşam Enerjisi” kitabımızı tavsiye ederiz. Geçmiş olsun.
ŞİFALI TAŞLAR
Bir kuvars cinsi olan kaplan gözü, bazı kesimlerde “bağımsızlık taşı” diye de anılır. Bir çeşit kuvars kristalidir. Asıl olarak siyah olmakla birlikte gri, sarı, altınımsı kahverengi karışımı rengindedir. Farklı renkler, taş üzerinde birbirini takip eden bantlar oluşturur. Kaplan gözü, kullananın hareketlerine veya ruhsal durumuna göre renk değiştirir. Yüzük ya da kolye olarak kullanabilir veya cebinizde taşıyabilirsiniz. Sindirim sistemi bozuklukları bu taş sayesinde giderilebilir. Dalak, pankreas ve kolon için faydalıdır.
SİTRİN
İsmi, rengi nedeniyle genel olarak turunçgiller, özel olarak da limon anlamına gelen Yunanca “Citron (citrus, zitrone)” kelimesinden türetilmiştir. Böbrek, kolon, ciğerler, hazım organları ve kalp için yararlıdır. Tedavi edici enerjinin meydana çıkmasını sağlar. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
AMBER (KEHRİBAR)
Özellikle soyu tükenmiş olan bir tür çam ağacından oluşan reçinenin fosilleşmiş hâlidir. Taş olarak bilinir ama reçinenin taşlaşması sonucu oluşmuştur. Çok yumuşak ve çok hafiftir. Özellikle ısıtıldığı zaman elektriksel ve manyetik özellikleri açığa çıkar. Amber, aşırı saydamdır. Bünyesinde bulunan böcekler ve diğer kırıntılar nedeniyle çok hareketlidir. Ağrıyan yerlere koyulduğunda özellikle mide ağrılarını hafifletir. Kullanılan kehribarın, ağrıyan yerin büyüklüğü kadar olması etkisini güçlendirir.
MALAKİT
Bir çeşit bakır cevheridir. Malakit, yeşil ve üzerinde daha koyu yeşil ortak merkezli çizgileri olan bir taş olup, özünde neşe taşır. İsminin anlamı da “arındırıcı” demektir. Sakinleştirici bir taştır, uyumaya yardım eder. Sindirim sistemini düzenler.
'BİTKİLERİN EFENDİSİ' SORULARINIZI YANITLIYOR / WEB TV