Adana mutfağının sadece kebaptan ibaret olmadığını söylüyorlar. Elbette kebaptan ibaret değil ama kentin en öne çıkarılması gereken, dünyada bu kadar bilindiği için standardının özellikle korunması şart olan ürünü bence Adana kebabı. Kentte en iyi kebapçının hangisi olduğu da çok konuşuluyor. Közde içliköftesi ve şimdiye kadar yediğim en iyi teretürle Apranti, Adana’nın en iyi kebapçılarından...
#Adanaİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıUzun bir aradan sonra tekrar yollara düşme vakti geldi deyip; keskin Şubat soğundan sıcak iklimlere inme çabası ve tabiki ülkenin en değerli lezzetlerini yerinde tatma hayali, arzusu içinde hızlı bir karar ile aldık. Adana uçak biletlerini. Adana’ya gitmişken de yörük çadırlarında kahvaltı etmemek olmaz diyip, bir de yanına Mersin ekledik…
#AdanaAdana’ya ilk kez 10 yıl önce gitmiştim. O zamanlar yemekle bu kadar içli dışlı biri olmadığımdan ve çok da fazla şehirde kalmadığımızdan baraj gölü manzaralı mekanlardan birine gitmiş ve Adana kebap yemiştik. Aradan geçen 10 yılda Adana, gidip gören ve lezzetlerini deneyenlerin hikayelerini dinleyerek iç çektiğim ve hep bir plan yapıp sonunda bir nedenden ötürü iptal ettiğim içimde ukte kalan bir şehir oldu benim için.
#Adana Lezzet Festivaliİnsan yollara düşmek için bir bahane arar. Bence en güzel bahane yemektir. Bir kentin mutfağını keşfetmek için çıkılan yolculuklar, en heyecanlı, en lezzetli yolculuklardır. İnsanı mutlu eder. Ben arada bir size bu keşif gezilerinde yardımcı olmaya çalışacağım. Kent mutfakları hakkında ipuçları, ilginç lezzet durakları adresleri sunmaya çalışacağım. İşe Adana’dan başlamak istiyorum.
#Seyahatİnsan yollara düşmek için bir bahane arar. Bence en güzel bahane yemektir. Bir kentin mutfağını keşfetmek için çıkılan yolculuklar, en heyecanlı, en lezzetli yolculuklardır. İnsanı mutlu eder.Ben arada bir size bu keşif gezilerinde yardımcı olmaya çalışacağım. Kent mutfakları hakkında ipuçları, ilginç lezzet durakları adresleri sunmaya çalışacağım. İşe Adana’dan başlamak istiyorum.
#Mehmet YaşinAdana'da yaşıyorsunuz… Çok bunaldınız, bir yerlere kaçıp kafa dağıtıp, stres mi atmak istiyorsunuz? O halde Gazipaşa, Kazım Büfe'nin eski yerinden başlayıp aynı hizada yolunuza devam edip 3. Sokaktan sola dönüyorsunuz… Bahar Sokak, Köşem Apartmanı altı Down Cafe en doğru adreslerden biri… Ve onlar da sizi ağırlamaktan mutlu olacak!
Herkesin acelesi vardır. ‘Usta, bir dilli kaşarlı’, ‘Bana bir yarım döner kes’, ‘Yengenin yanında havuç suyu istiyorum’ bağrışmalarının arasında siparişinizi vermeye çalışırsınız. Rahatsız taburelere oturup beklersiniz. Üç, bilemediniz beş dakika sonra yemeğiniz önünüzdedir. 10 dakika sonra işlem tamamdır, karnınız doymuştur.
Bağdat Caddesi, çoğumuz için diğer adıyla sadece ‘Cadde’... Varlığını Bizans’tan beri koruyan bu ünlü yol, 1940’lardan itibaren İstanbullular için lüksün, alışverişin, yemek ve eğlencenin en önemli adreslerinden biri oldu. Değişip dönüştüğü, canlılığını kaybettiği dönemler olsa da bugün her şeye rağmen yeniden revaçta. Yine gençlerin uğrak noktası, yine alışverişçilerin buluşma merkezi, yine en popüler restoranların adresi... İşte Cadde’nin yenileri, geri dönenleri ve hep yerinde duran klasikleri...
#Bağdat CaddesiYazın bitmesine sayılı günler kaldı. Hâlâ deniz, kum ve güneş üçlüsüne kavuşamadıysanız sizin için güzel bir liste hazırladık. Uzmanlarımıza "Türkiye'de denize girilecek en güzel Mavi Bayraklı plajlar hangileri?" diye sorduk. 4 bölgeden 14 ücretsiz plajı önerdiler...
#Mavi Bayraklı PlajOkul kantinleri sattıkları ürünlerle dikkat çekiyor. Kantinde yer alması yasak olan onlarca atıştırmalık raflarda satılmayı bekliyor. Kantinciler, bu ürünleri satmazsak kira bile ödeyemeyiz derken, okul yöneticileri, kantinlerin bu durumunu bildikleri için bazı şeylere göz yumduklarını söylüyor.
#Gazetehaberleriİstanbul Havalimanı’nda 4 bin 200 metrekarelik alanda onlarca restoran işleten BTA’nın lezzetlerini tattım. Şirketin CEO’su Sadettin Cesur, TAV Kurumsal İletişim Direktörü Bengi Vargül ile bir ziyafet turu yaptık. Mükemmel bir ziyafet zinciri oluşturulmuş. Gerçekten yeni havalimanının zenginliği olmuş. Tadında Anadolu’dan Japon mutfağına ne ararsanız var. Üstelik lezzetler dorukta.
#YazarlarEsenyurt'ta çatlaklar ve çökme nedeniyle trafiğe kapatılan Orhan Gazi Caddesi ve tahliye edilen 9 katlı binanın çevresindeki bazı binalar boşaltıldı. Ekipler herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sokak ve caddeyi trafiğe kapatarak, iş yerleri ve binaları boşalttı. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt'ta çatlaklar ve çökme sebebiyle trafiğe kapatılan Orhan Gazi Caddesi ve tahliye edilen 9 katlı binanın çevresindeki 25 apartmanın emniyet amaçlı tahliye edildiğini bildirdi. CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk ise "250 hane yani 500’den fazla kişi şuan evine giremiyor" ifadelerini kullandı.
#EsenyurtEskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, dün kendisine yönelik saldırıyla ilgili "Bunların bana yaptığı saldırının hiçbir önemli yok. Önemli olan hepimizin, el birliği ile hangi partiden olursa olsun bu tür çeteleşme ve mafyalaşmanın önüne geçmek için tabloya bakmamız lazım. Bunlar nereden çıkıyorlar, baş gösteriyorlar görmemiz gerek." dedi.
#Eskişehir