Tostu, döneri, burgeri...

Güncelleme Tarihi:

Tostu, döneri, burgeri...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2023 07:00

Mide kazıntısına en hızlı, lezzetli ve doyurucu şekilde cevap veren adreslerimiz tabii ki eski usul büfeler... Değişmeyen klasiklerden ürün çeşitliliğiyle fark yaratanlara; bu işi hakkıyla yapan en iyi adresleri jürimize sorduk...

Haberin Devamı

1- YILLAR ESKİTEMİYOR (Çağrı Büfe, İstanbul)

Teşvikiye’de. Ebru Erke “Yılların eskitemediği bir büfe” diyor. Ali Ronay dönerini, Tayyar Zaimoğlu tostunu beğendiğini söylüyor. Taze sıkım meyve suları, ıslak hamburgeri ve cheeseburger’i (45 lira) de seviliyor. Kemal Can Yurttaş’ın da favorilerinden. Dönerin porsiyonu 140, dürümü 120 lira. (0212) 241 75 83

Tostu, döneri, burgeri...

2- ÖNÜNDE KUYRUK OLUYOR (BARIŞ BÜFE, İSTANBUL)

Şaşkınbakkal’da. Kızıltoprak, Çiftehavuzlar ve Nispetiye’de de şubesi var. Ali Ronay dilli-kaşarlı tostunu (101 lira) seviyor. Tayyar Zaimoğlu’na göre tostlarının yanı sıra döneri de iyi. Salih Seçkin Sevinç “Döneri için önünde kuyruk olur” diyor. Kaşarlı et döner dürüm 152, çift kaşarlı tostu 60 lira... (0216) 358 41 02

 

Haberin Devamı

3- MUZLU SÜTÜ MEŞHUR (KAZIM BÜFE, ADANA)

Tayyar Zaimoğlu “Benim için bir numara. Muzlu sütü (40 lira) ve yengen tostu (30 lira) çok iyi. Vişne suyu ve limonatası da leziz. Yılın her günü taze portakal suyu bulabilirsiniz” diyor. Salih S. Sevinç’e göre muzlu sütü çok özel. Şef Kemal Can Yurttaş da öneriyor. İstanbu, Beşiktaş’ta da şube açtılar.
(0322) 458 29 46

 

4- NOHUT MAYALI EKMEĞE (KUMRUCU EROL, İZMİR)

Ilıca ve Alaçatı’dalar. Ahmet Güzelyağdöken’in favorilerinden... Ebru Erke de nohut mayalı ve susamlı ekmeğin arasına peynir, sucuk, salam ve domates koydukları yengen kumrularını (120 lira) beğendiğini söylüyor. Yanında biber ve salatalık turşusuyla servis ediliyor. (0232) 716 91 91

 

5- DOKTOR OSMAN TOSTU (PİKNİK BÜFE, İSTANBUL)

Nişantaşı’nda... Sucuk, kaşar peyniri ve domatesle hazırladıkları Doktor Osman tostları (50 lira) en meşhur lezzetleri; şef Ali Ronay’ın da tercihi. Ayfer Yavi tostun adını Amerikan Hastanesi’nde çalışan bir doktordan aldığını söylüyor. Sevilen tatlarından pide döner 80, dürüm dönerse 130 lira... (0212) 241 13 63

 

Haberin Devamı

6- SANDVİÇ ÇEŞİDİ BOL (KARDEŞLER BÜFE, İZMİR)

Merkez şubeleri Alsancak’ta. Ahmet Güzelyağdöken “Sandviç ve tostları meşhur. Çok çeşitli sandviçleri var. Dillisini beğeniyorum” diyor. Kemal Can Yurttaş’ın da favorilerinden. Yumurta, kaşar peyniri, salça, turşu ve kekikli füme dilli sandviç fiyatı 90 lira. (0232) 421 51 59

Tostu, döneri, burgeri...

 

7- YAYIK TEREYAĞIYLA... (TOSTÇU DEDE, İSTANBUL)

Kadıköy’de. Ergin Sönmezler’e göre tostları çok lezzetli. Ayfer Yavi “Kendi yayık tereyağını yapıyor. Tostlarında da bunu kullanıyor. Guacamole soslu tostu (110 lira) değişik bir alternatif. İçinde Hatay kırma zeytin de var” diyor. Ekşi maya ekmek kullanıyorlar. Çırpılmış yumurtalı, Antakya tost, taze Abaza peyniri ve füme etli gibi çeşitler var. (0543) 134 80 83

Haberin Devamı

Tostu, döneri, burgeri...

8- İLK ISLAK HAMBURGERCİ (KRİSTAL BÜFE, İSTANBUL)

Bağdat Caddesi’nde. Kurucusu Ahmet Yazıcı o dönemler köfte ve salçadan yaptığı sosla bugünkü ıslak hamburgerin ilk versiyonunu yapmış. Burgerlerinin sırrı da sarımsak ve karabiberli bu salçalı soslarında. Ergin Sönmezler ve Ali Ronay’ın da tavsiye ettiği işletmede ıslak hamburger 45, normal burger 55 lira. (0216) 302 41 28

9- TİRE USULÜ (BURCU BÜFE, İZMİR)

Tire’de. Çiğdem Alagök’ün favorisi sucuklu-salçalı Tire tostu (40 lira). Beyaz sandviç ekmeğine tereyağı ve salça sürülüp kızartılıyor. İçine ızgarada pişmiş Tire sucuğu, kaşar peyniri, domates, yeşillik ve salatalık turşusu konuyor. (0534) 058 65 45

Haberin Devamı

Tostu, döneri, burgeri...

10- MEYVE SULARI ÜNLÜ (VİTAMİN BÜFE, ANKARA)

Tunalı Hilmi’de. Ali Ronay sosisli sandviç ve yengen tostunu öneriyor. Sosisli sandviçte (55 lira) ekmeğe tereyağı sürülüp kızartılıyor. Amerikan salatası, sos, sosis ve turşu konuyor. Meyve suyu karışımları da ünlü. (0312) 468 22 18

Tostu, döneri, burgeri...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!