AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi yedinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 9 Mayıs Pazar, Ramazan'ın 27. günü için iftar menüsü...
#RamazanUrfa yöresine ait bir yemek türü olan kazan kebabı son dönemlerde iftar menülerinin gözdesi haline gelmeye başladı. Yapımı pek çok kişi tarafından merak edilen kazan kebabı tarifini sizlerle paylaşmak istedik. İşte, kazan kebabı nasıl yapılır sorusunun cevabı…
#Kazan Kebabı Tarifi- UNESCO'nun ''Dünya Gastronomi Şehri" unvanına aday kentlerden Şanlıurfa'da, 3 yıl önce açılan Mutfak Müzesi'nde yörenin meşhur lezzetleri tanıtılıyor - Yerel kıyafetlerin giydirildiği bal mumundan heykeller ve kente özgü tatlar ile mutfaklarda kullanılan eşyaların yer aldığı müze, ziyaretçilerden ilgi görüyor
Sahan Kebap Restoranlarının sahibi Tahir Tekin Öztan kendisini Antep ve Türk mutfağına adamış bir işadamı. Sadece eski ve köklü tarifleri toplamakla kalmıyor kurduğu dernek vasıtasıyla tüm bu birikimi kitaplara aktarıyor. Onunla Antep mutfağının inceliklerini konuştuk
Develi restoranlarının idaresini oğullarına bırakan Arif Develi şimdi kebap yapma zevkini pazar günleri dostlarına verdiği mangal ziyafetiyle tatmin ediyor. Pek çok kişinin yemeklerine hayran olduğu Develi ise eşinin yemeklerine hayran; o yüzden evde hiç yemek yapmıyor. Çocukluğundan beri sevmediği tek yemekse tavuk
Cercis Murat Konağı, Mardin’in mutfak kültürünün sunulduğu, yöreye gidenlerin de gezi programı içine aldıkları bir mekandı. Mardin dışındaki ilk şubesini Suadiye’de açan Cercis Murat Konağı, bölgenin kendine özgü mutfağını tanıtmaya kararlı.
CNN Travel, dünyanın dört bir yanından birçok hamur işi lezzetini bir araya getirdi. Bazı kültürlerde 'ekmek' olarak nitelendirilen hamur işi lezzetleri listesinde ülkemizden ise simit yer aldı. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Simitlerin peşinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. İşte 10 şehirden mutlaka tadılması gereken 10 simit…
#RotaÜlkemdeki her yörenin mutfağını severim ama başıma tabanca dayasanız ve “Tercih belirt” deseniz depremin en çok etkilediği bölgeler ağır basar... Humusçu İbrahim Usta o güzelim bakla ezmesine nasıl da sevgisini katıyordu... PÖÇ Kasabı ve Kebap Salonu’nun tepsi ve kâğıt kebapları, yörenin gelişmiş damak zevki kadar buranın sahibinin güzel kalbinin ve biz müşterilere olan saygısının ifadesi değil miydi? Leban’daki humus ve maklubenin müthiş lezzeti, yörenin kozmopolit kültürünün gastronomik alanda ifadesi değil miydi? Yöresel mutfak demek koca bir kültür demek. Barınma, beslenme ve iş bulma gibi acil sorunları çözdükten sonra kaybolma tehlikesinde olan kültürleri yeniden canlandırmak hepimizin boynunun borcu...
#AntakyaMüslamanlar için aşura demek yılın ilk ayının onuncu günü demektir. Hicri yılın ilk ayının onuncu günü oruç tutma geleneği İslamiyet ile birlikte başlamamıştır. Araplar ve Yahudiler bu onuncu günde İslam dini doğmadan önce de oruç tutarlardı. İslamiyetle birlikte oruç için ramazan ayı belirlendikten sonra; Müslümanlar oruç tutmasa bile bu günü kutlamaya devam etmişlerdir.
#Bursa