Adı zor tadı güzel yemekler

Güncelleme Tarihi:

Adı zor tadı güzel yemekler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2013 00:00

İstinyePark’taki Osmani restoran 10 Mart’a kadar Uygur mutfağına ev sahipliği yapıyor. Üstelik bu leziz yemekleri, gitmeden eve sipariş de edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Osmani restoran Özbek mutfağıyla başlattığı ‘Karındaş Mutfaklar’ etkinliğini Uygur mutfağıyla devam ettiriyor. Etkinlik kapsamında, özel davetli Uygur aşçılar tarafından hazırlanan mönüde göşnan, legmen kavurması, pintoza salatası, etli samsa ve bakkalı tatlısı gibi 30 çeşitten fazla yemek bulunuyor. Göçebe hayatın izlerini taşıyan Uygur mutfağına özel yemeklerde neler mi var: İşte kısaca tarifleri. Tadına doyamayacaksınız.

BUHARDA MANTI

Satır kıyması, soğan ile harç yapılır. Karışım Uygur mutfağına özgü bir baharat olan kavaviçin, kimyon ve karabiber ile tatlandırılır. Yoğurulmuş özel hamuru tek tek açılıp içine harç konulur ve mantı buharda 17 dakika pişirilir.

ZİRELİ KEBAP

Baharatlarla sote edilen ete soğan eklenir, karışım kavrulur. İçine zire (kimyon) konur. Bu kebap kazanda pişirildiği için kazan kebabı da denir.

SAMBOSA

Haberin Devamı

Havuç ve etle hazırlanan iç, sadece yumurtayla yoğurulmuş hamur ile kapatılıp kızartılır.

/images/100/0x0/55eaca25f018fbb8f896db97

ÇÜÇÜRE ÇORBASI

Boz kurtların gözlerine benzediği için Bozkurt çorbası da denir. Satır kıyması soğanla yoğrularak iç harç yapılır ve mantı haline getirilir. Çorba suyu hazırlanarak servis edilir.

LEGMEN

Tuz ve suyla yoğrulan hamur çekilerek uzatılır. Sonra haşlanır ve haşlama sonrası soğuk suyla yıkanır. Üzerine isteğe göre etli, etsiz veya sebzeli sos dökülerek servis edilir.

GÖŞNAN

Yumurta, tuz ve su ile yoğrulan hamurun içine et, domates, biber ile karıştırılmış kıyma konur. Yağda kızartılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!