Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği fark etmez, eğer sevdalısıysanız günün her öğününde yumurta yiyebilirsiniz. Çok yumurta yiyenler bilir ki yumurtayı düzgün pişirmek herkesin harcı değildir. Özellikle haşlanmış yumurtanın fazla katı olmaması, rengini kaybetmemesi ve soyulduğunda kabukla beyazın kolayca ayrılması gerekir.
#Haşlanmış YumurtaSağlıklı ekmek herkesin hakkı. Kendi pişirdiğiniz, içinde ne olduğunu bildiğiniz ekşi maya ekmekler için bu yazıyı sabırla okuyun ve korkmadan uygulayın. Hazır mayalı ekmekler de yapabilirsiniz tabii; isteyene sandviç, isteyene de pirinç ekmeği tarifim var.
#Ekşi MayaMasterChef Canneloni tarifi, izleyicilerin dikkatini çeken tariflerden biri oldu. İtalyan mutfağının meşhur lezzetlerinden bu nefis lezzet bildiğiniz makarnalardan çok farklı. Lazanya benzeyen canneloni tarifini kıymalı, sebzeli veya tavuk etiyle de hazırlayabilirsiniz. Eğer sofranızda yer vermek isterseniz, Cannelloni tarifi ve malzemelerini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Cannelloni TarifiYumurta, günün en önemli öğünü kahvaltının olmazsa olmazı. Omlet ya da poşe halinde hazırlanabilir veya menemene eklenebilir. Haşlama da en çok tercih edilen ve sağlıklı diğer bir seçenek. İster tam haşlanmış, ister kayısı isterseniz de rafadan... Her hali kahvaltı sofralarına renk katıyor. Yumurta nasıl haşlanır? Kayısı ve rafadan yumurta pişirme süresi ne kadar? Ocakta ve kaynar suda yumurta kaç dakikada haşlanır? Katı, rafadan ve kayısı kıvamında haşlanmış yumurta için pişirme süresi ve püf noktaları
#Yumurta Nasıl HaşlanırFırın sütlaç, mutfağımızın geleneksel sütlü tatlılarından biri. Hafif olmasının yanı sıra lezzetiyle herkesin zevkle tükettiği fırın sütlacın yapımı çok kolay. Soğuk soğuk ve üzerindeki tarçınıyla da tadına doyum olmuyor. Peki fırında sütlaç nasıl yapılır? İşte tam kıvamında ve ölçülü fırın sütlaç tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
#Fırın Sütlaç Nasıl YapılırGenellikle makarna için kullanılan al dente terimi özellikle İtalyan menülerinde sıkça rastlanıyor. Makarna ambalajlarının üzerinde de yazan al dente, makarnayı çok fazla pişirmeden servise çıkarmak anlamına gelmektedir. Peki, al dente nedir nasıl yapılır? Al dente makarna nasıl pişirilir? İşte, İtalyan usülü al dente makarna tarifi ve hazırlanışı.
#Al Dente NedirÇocukluğumdan beri Sicilya mutfağının rustik çekiciliğe ve cesur lezzetlerine hayranım. O yüzden adanın mutfak geleneklerinden ve sokaklarının sıcak, misafirperver ruhundan ilham aldığım yeni restoranımda misafirleri eşsiz bir mutfak deneyimine davet ediyorum.
#Danilo ZannaBayramda detoks mu olur demeyin! İlk gün bayramlaşma sırasında ikram edilenler, kurulan ziyafet sofraları, yemeği fazla kaçırmamıza yol açmış olabilir. Ama sonraki iki günde uygulayacağımız sağlıklı bir detoks menü ve bitki çaylarıyla bunu da telafi etmemiz mümkün.
#Dr. Ecz. Metin Uyarİşkembe çorbasını sevenler özellikle bu çorbamıza bayılacaklar. Yalancı işkembe çorbası diye anılan paça çorbası bağışıklığı güçlendirir. Tavukla yapılan bu çorbamız öyle lezzetli oluyor ki hem besleyici hem de oldukça doyurucu. Lokantalarda satılan tavuk paça çorbası seviyorsanız doğru yerdesiniz. Yalancı işkembe yalancı paça çorbası diye de anılır.
#Ramazan MenüsüSoğan mutfağımızın en mütevazı sebzesi. Oysa tek başına sırf üzerine kırılan yumurtasıyla bile davetlere çıkabilir ya da özenle hazırlanmış bir tartın içinde misafir ağırlayabilir. Yeterince nazik davranırsanız asırlık sofistike tariflerinden lezzetinin derin kimyasına tadanı şaşırtan bir başrol oyuncusudur aslında...
#Soğan DolmasıMide için iyi gelen çorbaların başında mercimek gelmektedir. Ayrıca sebze çorbalarının da iyi geldiği bilinmektedir. Mideye iyi gelen yemekler grubunda ise patates ve ıspanak yemekleri doğru tercih olmaktadır. Sindirimi daha kolay olan haşlama tavuk ve et yemekleri, brokoli ve patates püresi, közleme patlıcan mideye iyi gelen yemeklerden bazılarıdır. Mide dostu daha fazla yiyecek, çorba ve yemek çeşitlerini ayrıntıları ile derledik.
#MideDomatesli, kıymalı veya yumurtalı... Adı makarnayla özdeşleşmiş bir milletin kaç çeşit makarna sosu hazırladığını merak ettiniz mi hiç? Bu soruya cevap vermek hiç kolay değil ama ben en klasiklerden üçünü anlatacağım. Nefis sosuyla, gerçek bir İtalyan makarnası için makarnayı çok pişirmemeniz gerektiğini de unutmayın.
#MakarnaÜlkemin en sevdiğim yemeklerinden biri, geçmişi 16’ncı yüzyıla uzanan gnocchi... En klasiği patates, un ve yumurtayla yapılanı ama malzemeler bölgeden bölgeye değişebiliyor. Hatta kimi yerlerde farklı isimlerle anılıyor. Örneğin, Toskana’da adına ‘gnudi’ deniyor, pişmiş ıspanak ve bolca ricotta peyniriyle yapılıyor. Sicilya’daysa ‘artakalan pirinçleri değerlendirme’ yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Size gnocchi çeşitlerini anlatacağım ve domates soslusunun tarifini vereceğim.
#GnocchiKepek, hiper keratinleşme yani aşırı keratin oluşumu adı verilen bir durumdur. Bunun anlamı kafa derisi hücrelerinin çok hızlı yaşlanması ve keratinleşmenin çok hızlı gerçekleşmesidir. Genellikle cilt hücreleri düzenli olarak yaşlanır ve düşer ya da fırça ile temizlenir; fakat aynı anda çok fazla hücre yaşlanırsa, bunlar birbirine yapışmış pullar ya da parçacıklar oluşturur. Fırçalamakla veya şampuanla yıkanarak temizlenemezler.
#Kepek Neden OlurEmre Şen’in balkabağı çorbası, butik otel Casa Lavanda’nın restoranını kulaktan kulağa duyuran lezzetlerden biriydi. Adana’daki ünlü Pasta Bahçesi’nin yanık tereyağı ve kaymakla yapılan cheesecake’iyse Le Cordon Bleu Londra mezunu şef Yiğit Zeyneloğlu’nun reçetesi... Zeyneloğlu cheesecake’ini nasıl yaptığını anlattı. Şen de hem çorbasının tarifini verdi hem de balkabağı pişirirken işimize yarayacak tüyoları...
#Balkabağı