Sivas: Süt ürünleri ve leziz hamur işleriyle...

Keçi peynirini taze nane ve dereotlu bir çorbaya katmaya ne dersiniz? Sivas’ın herle çorbası ve pratik tatlısı ‘koca görmez hamuru’nu mutlaka deneyin. İkisine de bayılacaksınız.

Haberin Devamı

Sivas: Süt ürünleri ve leziz hamur işleriyle...

PEYNİRLİ HERLE ÇORBASI

(4-6 kişilik)

NE LAZIM?

* 1 su bardağı nohut (haşlanmış)

* 6 su bardağı su

* 2 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu

* 1 su bardağı soğuk su (ayrıca)

* 50 gr tereyağı

* 400-500 gr sert keçi peyniri (rendelenmiş)

* 1/2 demet dereotu (ince ince doğranmış)

* 1 demet taze nane (yaprakları ince ince doğranmış)

* 1 tatlı kaşığı kuru nane

* 1 çay kaşığı tuz ◊ Pul biber

NASIL YAPARIM?

* 6 bardak suyu tencerede kaynatın.

* Unu bir kâsede 1 bardak soğuk suyla karıştırın. İçine 1 kepçe sıcak sudan katarak unlu karışımı ılındırın. Ilımış unlu karışımı kaynamış suya sürekli karıştırarak ekleyin, 2-3 dakika pişirin.

Haberin Devamı

* Peyniri ve tereyağını çorbaya ekleyip karıştırın. Haşlanmış nohut, baharat çeşitleri, dereotu ve taze nane yapraklarını da ilave edip yeniden karıştırın.

* Çorbayı peynir eriyene kadar 20 dakika karıştırarak pişirin. Varsa nar taneleriyle süsleyip servis edin. Pul biberli yağ da yakabilirsiniz.

Sivas: Süt ürünleri ve leziz hamur işleriyle...

KOCA GÖRMEZ HAMURU

(4-6 kişilik)

NE LAZIM?

* 1 yumurta

* 1 su bardağı yoğurt

* 4 su bardağı un

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 1.5 paket kabartma tozu

* 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

* 1 su bardağı sıvıyağ

Süslemek için;

* Bal

* Ceviz

NASIL YAPARIM?

* Bir kaba yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu koyun. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.

* Oda sıcaklığında 1 saat beklettiğiniz hamuru hafif unlanmış bir tezgâha alın, hamuru uzatıp 2 eşit parçaya bölün.

* İlk parçayı top haline getirip merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı veya bardak ağzıyla kesip şekil verin.

* Bir tavada yağı kızdırın, hamurları önlü arkalı kızartın.

* Bal ve cevizle süsleyerek ılık servis edin.

Yazarın Tüm Yazıları