Paylaş
PEYNİRLİ HERLE ÇORBASI
(4-6 kişilik)
NE LAZIM?
* 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
* 6 su bardağı su
* 2 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
* 1 su bardağı soğuk su (ayrıca)
* 50 gr tereyağı
* 400-500 gr sert keçi peyniri (rendelenmiş)
* 1/2 demet dereotu (ince ince doğranmış)
* 1 demet taze nane (yaprakları ince ince doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı tuz ◊ Pul biber
NASIL YAPARIM?
* 6 bardak suyu tencerede kaynatın.
* Unu bir kâsede 1 bardak soğuk suyla karıştırın. İçine 1 kepçe sıcak sudan katarak unlu karışımı ılındırın. Ilımış unlu karışımı kaynamış suya sürekli karıştırarak ekleyin, 2-3 dakika pişirin.
* Peyniri ve tereyağını çorbaya ekleyip karıştırın. Haşlanmış nohut, baharat çeşitleri, dereotu ve taze nane yapraklarını da ilave edip yeniden karıştırın.
* Çorbayı peynir eriyene kadar 20 dakika karıştırarak pişirin. Varsa nar taneleriyle süsleyip servis edin. Pul biberli yağ da yakabilirsiniz.
KOCA GÖRMEZ HAMURU
(4-6 kişilik)
NE LAZIM?
* 1 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 4 su bardağı un
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1.5 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
* 1 su bardağı sıvıyağ
Süslemek için;
* Bal
* Ceviz
NASIL YAPARIM?
* Bir kaba yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve kabartma tozunu koyun. Azar azar un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
* Oda sıcaklığında 1 saat beklettiğiniz hamuru hafif unlanmış bir tezgâha alın, hamuru uzatıp 2 eşit parçaya bölün.
* İlk parçayı top haline getirip merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Kurabiye kalıbı veya bardak ağzıyla kesip şekil verin.
* Bir tavada yağı kızdırın, hamurları önlü arkalı kızartın.
* Bal ve cevizle süsleyerek ılık servis edin.
Paylaş