Kayısı, Türkiye'de oldukça fazla tüketilen bir meyvedir. Türkiye'nin en büyük değerinden bir tanesi olan kayısı pek çok gıda da kullanılabildiği gibi tek başına da tüketilebilir. Kayısı nasıl yetişir? Kayısı Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? Tüm bu soruları sizler için yanıtladık.
#KayısıKayısı, sağlığa faydalı bir meyve. Taze olarak tüketildiği gibi kurutularak daha uzun süre muhafaza edilebiliyor. Bu güzel meyveyi saksıda veya bahçenizde de yetiştirebilirsiniz. Peki kayısı çekirdeği nasıl ekilir? Kayısı çekirdeği nasıl çimlendirilir? İşte konuyla ilgili detaylar...
#Kayısı Çekirdeği Nasıl EkilirKayısı ağacı dünyanın pek çok yerinde yetişebilen bir ağaç türüdür. Meyveleri ise son derece faydalıdır ve çok fazla tüketilmektedir. Kayısının farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Ayrıca kaysının bakımı ve yetiştirilmesi de oldukça kolaydır. Kişiler kendi evlerinin bahçesinde bile yetiştirebilirler. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Sağlıklı bir beslenmenin temelinde dengeli sebze ve meyve tüketimi yatar. Mutlaka mevsimine göre farklı meyve ve sebzeleri tüketmeliyiz. Şimdi hangi mevsimde hangi meyveler var bunlara bakalım ve inceleyelim. İşte 3. sınıf hayat bilgisi mevsimine özgü yiyecekler konu anlatımı.
#3. Sınıf Hayat Bilgisi Mevsimine Özgü Yiyecekler Konu Anlatımıİnsanlık göçebe hayattan yerleşik hayata geçtiğinde toprak çok büyük önem kazanmıştır. Önceleri avcılık ve toplayıcılıkla geçinen insanlar, yerleşik yaşamda tarımsal üretime başlamıştır. Günümüzde uygulanan birçok tarla tarım sistemi ile toprakta onlarca farklı ürün yetiştirilmektedir. 7. sınıflar için toprağın önemini ayrıntılarıyla anlattık.
#7. Sınıf Sosyal Bilgiler Toprağın Önemi Konu AnlatımıBingöllü çiftçi Muhittin Polat’ın (66) evinin bahçesine diktiği kivi fidanları ilk meyvesini verdi. Polat, "Çevremdekiler ’burada olmaz’ dediler, kivinin nemli yerlerde yetiştiğini söylediler. Ben denemek istedim ve yetiştirebileceğime inandım, 6 yıl sonra meyve verdi" dedi.
#BingölTürkiye’de tarım alanlarında ekim giderek daralırken, Türk işadamları gıda alanında yatırım için yurtdışını tercih ediyor. Amerika’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Asya’ya birçok ülkede arazi alan Türk işadamları, tarımın dışında gayrimenkul ve turizm gibi alanları da değerlendiriyor.
#Arsa“Kızları çocuk yaşta evlilikten nasıl kurtarabilir, eğitimlerine nasıl yön verebiliriz?” Malatyalı beden eğitimi öğretmeni Doğan Çelebi, tam da bu soruyla yola çıktı ve dört sene önce Malatya Bayan Futbol Kulübü’nü kurdu. Aydın Doğan Vakfı’nın da desteklediği proje, meyvelerini veriyor. Bu sezon 3. Lig’i birincilikle tamamlayan şampiyon kızları, Malatya’da ziyaret ettik…
#FUTBOLGün geçmiyor ki yeni bir sağlığa zararlılar listesi açıklanmasın. Sakızdan sucuğa, baldan bademe neredeyse her üründe hayal kırıklığı... Anneler ve bir kısım babalar kara kara çocuklarına ne yedireceğini düşünüyor. İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu’na anlattırdık.