kavanoz haberleri sayfasında kavanoz hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1352 kavanoz haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ben çocukken dedemin fırınlayıp soyduğu kırmızı kapya biberler, sarımsak ve sirkeyle kavanozlanırdı. Sonra da üzerine zeytinyağı gezdirilip mezesi yapılırdı. Köz kırmızı biberin tatlılığı, levrek ve akya gibi balıklarla çok iyi uyum gösteriyor; püresi buğulamalara çok yakışıyor. Çiğden kullanmak isterseniz doğranmış kırmızı biber, şeftali, kırmızı soğan ve maydanozu harmanlayıp karidesle servis edebilirsiniz.
#Kapya BiberMevsim değişimlerinde konserveler hayatı büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Mevsimine göre meyve ve sebzelerinizi seçebilir ve konservelerini uygun bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Böylelikle kış boyunca uzunca bir süre reçel, domates konservesi, komposto gibi ürünleri kolayca ve sağlıklı bir şekilde tüketmeniz mümkün. Ancak konserve yapımının olmazsa olmazı kuralları vardır. Hazırlanan konserveler uygun bir şekilde kavanozlara doldurulmazsa emeğiniz ne yazık ki boşa gidebilir. Peki, konserve nasıl yapılır, nasıl kapatılır ve vakumlanır? Evde konserve yaparken dikkat edilmesi gereken detayları paylaşıyoruz.
#Konserve KavanozEvde birçok tarifin üstesinden gelebileceğimizi düşünsek de sirke yapmanın nedense hep usta işi olduğuna inanır, denemeye pek cesaret edemeyiz. Oysa birkaç basit tüyoyla, ambalajlı olanları satın almak yerine, kendi sirkemizi hazırlayabiliriz. İşte Derya Baykal’dan evinizde zahmetsizce yapabileceğiniz pratik elma sirkesi tarifi…
#Elma SirkesiGeçtiğimiz yıl dünya genelinde yaşanan doğal afetlerin çoğu iklim değişikliği ile bağlantılıydı. Bu konuda çalışmalar yürüten pek çok kurum ve kuruluş, son bir yıldır iklimle bağlantılı olarak yaşanan 100’ün üzerindeki felaketten yaklaşık 50 milyondan fazla insanın etkilendiğini bildirdi.
#ÇöpKavanozlar her mutfakta bulunan en önemli gereçlerden biri. Ama bir süre sonra ya kapakları gevşediği için tam kapanmıyor ya da besinleri saklamak için uygun olmuyor. Bu yüzden köşede kalan kavanozlarınızı değerlendirerek bambaşka bir hale getirebilirsiniz.
#KavanozMarketten alınan ya da eskiyen kavanozları çöpe atmak yerine eğlenceli bir şekilde değerlendirmeye ne dersiniz? İster kalemlik isterseniz de saksı olarak kullanabilirsiniz. İşte kavanozlarınızı güzel bir şekide değerlendirebileceğiniz alternatifler...
#EvdehayatSon günlerde kavanoz kapağı bulmak oldukça zorlaştı. Çünkü evlerde kışlık hazırlığı yapılıyor. Salçalar, reçeller kaynatılıyor, turşular hazırlanıyor. Eski kavanozlar tekrar tekrar kullanılsa da içi hava almasın diye kapağını yenilemek şart. Bu nedenle de kavanoz kapaklarının fiyatları arttı ve yok satıyor. Türkiye’nin en büyük toptancı çarşılarından İstanbul Toptancılar Çarşısı (İSTOÇ) ’nda da kavanoz kapağı sadece bir esnafta 1 koli kaldı.
#KavanozHastalanınca hastaneye kaldırılan kişinin sol böbreğinin çürüdüğü belirlendi. Ameliyatla alınan böbrek patolojiye götürülmesi gerekirken, cam kavanoz içinde hastanın odasına getirildi. Kavanoz tam dört gün boyunca odada bekletildi. Skandal olayda doktorun ve hastanenin kusurlu olduğunu belirten hasta ve ailesi konuyu yargıya taşıdı. Mahkeme, doktor ve hastane yönetimini 10 bin lirası manevi olmak üzere 68 bin 882 lira tazminata mahkum etti. Yargıtay kararı onayınca davacı aile 10 yıl sonra tazminatı tahsil etti.
#BöbrekBana hangi malzeme olmadan yemek yapamazsın diye sorsalar çok büyük bir ihtimalle cevabım tuz olur. Doğru miktarda tuz, lezzeti yakalamanın en temel adımı. Aşçı olduktan sonra hayatıma ‘doğru zamanda tuzlama’ diye bir terim girdi. Yapacağım yemeğin ne olduğuna ve ihtiyacıma göre eğer tuz içine işlesin ve suyu çıksın istersem malzemeleri önce, eğer suyu çıkmasın, kendini salmasın istersem son anda tuzlarım. Aslında iyi yemek yapmanın neredeyse birinci kuralı ne zaman tuzlayacağını bilmek diyebiliriz.
#Didem ŞenolKarnabahar kış aylarnda sık tüketilen sebzelerden biri. Bu sağlığa faydalı sebzeyi mevsiminden daha uzun sürede tüketmek için turşusunu hazırlayabilirsiniz. Eğer denemek isterseniz, kütür kütür karnabahar turşusu tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Karnabahar TurşusuDeli bal, Doğu Karadeniz'de üretilen doğanın ilginç ve tehlikeli bir hediyesi. Mor orman güllerinden elde edilen bu özel bal, grayanotoksin içeriği sayesinde sağlığa faydalı olduğu kadar riskli de. CNN Travel editörü Maureen O’Hare, bu benzersiz lezzetin hikayesini keşfetmek için bölgeye giderek, arıcılık geleneğini ve deli balın etkilerini gün yüzüne çıkardı. İşte detaylar…
#SeyahatBinlerce yıldır Amerika’da yetişen ve yenen bir sebze acı biber. Kolomb’un Amerika’yı keşfiyle birlikte Avrupa’ya ve daha sonra dünyanın diğer bölgelerine yayıldı. Acı biber, sadece lezzet verici bir besin değil, aynı zamanda birçok kültürde tıbbi amaçlarla da kullanılır. Günümüzde dünya mutfağının vazgeçilmez bir parçası haline gelen acı biber baş ağrısına da iyi gelir, kalori harcamanızı da sağlar...
#Acı BiberGüz hasadının lezzeti başkadır. Turşu gibi uzun süre saklanan yiyeceklerin bu mevsimde yapılmasının sebebi de budur. Biberin, domatesin, kıtır kıtır salatalıkların son demlerinde en lezzetli turşuları kolaylıkla yapabilin diye üç farklı turşu tarifi hazırladım size bu hafta. Kış yemeklerinin yanında sofraya getirdiğiniz bu tabaklar herkesin ağzını sulandırıp iştahını açacak...
#TurşuKaradeniz ve Marmara’da su soğurken balıklar da yağlanıp lezzetleniyor. Bugünlerde tezgâhlarda artan barbun, hamsi, sardalya gibi çeşitleri klasik tariflerden farklı nasıl pişirebiliriz? Örneğin, barbunun tavası güzel olur evet ama Bodrum’daki Orkide Balık’ın meşhur ‘barbun çıtlaması’ bir başkadır. Sardalyanın zamanı geçmeden Çanakkale’deki Yalova Restoran’ın ‘asma yaprağında sardalya’sı hem pratik hem de çok lezzetli olabilir. Hayvore Karadeniz Mutfağı’nın ‘hamsi salamurası’nı şimdiden hazırlayın, kış boyunca sofranızdan eksik olmasın. Restoranlar özel reçetelerini paylaştı, Dr. Ayça Kaya da balığın faydalarını anlattı...
#Melis YılmazHasat zamanı bollaşan sebzeleri saklama yöntemlerinin en eskilerinden biri turşulama. Onlarca farklı çeşit ve yöntemi olan turşuların tam vakti. Kimi kısa sürede olan, kimi daha az bilinen farklı tariflerimi deneyin, hazırladığım ipuçları da iyi bir turşunun garantisi...
#TurşuBayramiç beyazı, sadece Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yetişen bir tür nektarin. Erik büyüklüğünde, içi beyaz ve sarı-yeşil kabuğu pürüzsüz. Aroması da kayısı, şeftali, erik karışımını hatırlatıyor; yani benzersiz. Başka bir yerde ekilip hasat edildiğinde beyazlığı da tadı da aynı olmuyor. Bunun sebebi de Kaz Dağları’nın oksijeni ve bitki örtüsü... Endemik bir genotip olduğu Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili ile de belgelendi. Zamanı geçmeden bu aromatik meyveyi sofranıza şef Nur Aktı Yıldırım’ın tarifleriyle taşıyın.
#Bayramiç BeyazlarıBim 13 eylül 2024 kataloğu satışa sunuldu. Bu hafta BİM'e gelecek ürünler listesi açıklandı. Bim kataloğu bu hafta da geniş ürün yelpazesiyle ilgi görüyor. Bim aktüel 13 Eylül 2024 içerisinde ise; Philips Air Fryer 4.975 TL, Buffalo-F E-Bike 49.975 TL, Polosmart Kablosuz Işıklı Silindir Speaker 265 TL, Fakir Mikrodalga Fırın 2.450 TL',Berlin Büyük Derin Çelik Tencere 595 TL, Chef's Sütlük 149 TL, Paşabahçe Kavanoz Çeşitleri (11,00 TL, 12,00 TL, 13,00 TL)'den raflarda ve bim online satışta yerini aldı. Peki, bim'de bu hafta cuma neler var? İşte, bim 13 eylül 2024 kataloğu tamamı....
#Bim Aktüel Ürünler KataloğuSonbahar bereketi dört bir yanımızı sardı bile. Yaz güneşinin tatlandırdığı sebze ve meyveleri soğuk günlerde de kullanabilmek için en klasik yöntem konserve yapmak. Domates sosunu halen denemeyen kaldıysa onlar için küçük bir hatırlatmam var. Kendini aşanlaraysa acı biber hatta şeftali kavanozlamak için tarifler hazırladım.
#SebzeŞişli’de bulunan Ortodoks mezarlığı içinde define aradıktan sonra kaçan 7 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin evinde yapılan aramada 6 kaya kırmada kullanılan patlayıcı madde bulundu. Şüpheliler ellerindeki çuvalla mezarlıktan kaçtıkları anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
#İstanbulTarihi bir yapımın seçmeleri için gittiği Cinecittà Stüdyoları’nda filmin yıldızı tarafından beğenilen ve bir gün içinde farklı bir dünyanın içinde gezinen genç bir kız. Saverio Costanzo imzalı ‘Şafak Sökerken’, 50’ler İtalya’sında geçen ve sinema dünyasındaki yıldızların parlak görünen ama gerçekte ikiyüzlü, sorunlu hayatlarına ayna tutan bir çalışma.
#Uğur VardanHaftanın son indirimli ürünleri BİM aktüel 7 Haziran 2024 kataloğu satışa sunuldu. Bim kataloğu ile bu hafta bim'e gelecek ürünler arasında elektrikli bisikletler ilgi görüyor. Bim 7 Haziran 2024 içerisinde; Mounty 26 Jant Çift Amortisörlü Bisiklet 3.599 TL, RKS XS25 Kalın Tekerlekli Katlanabilir Elektrikli Bisiklet 26.999 TL, Alfa Romeo R1 Katlanabilir Elektrikli Bisiklet 17.999 TL, Mounty 26 Jant Ön Amortisörlü Dağ Bisiklet 3.299 TL, Kavanoz Kapağı Çeşitleri 1,65 TL, Çizgili Kavanoz 1600 cc 49 TL, Sürgülü Kapaklı Erzak Kabı 5L 89 TL' den satışta olacak. Peki, bim'de bu hafta neler var? İşte, BİM aktüel ürünler kataloğu 7 Haziran 2024 tamamı...
#Bim Aktüel Ürünler KataloğuBir hafta önce bütün bir tavuk alıp haşladınız. Kavanoza koyduğunuz haşlama suyunu sonradan çorba yaparım diye sakladınız. Bu tavuk suyunu dolapta kaç gün bekletebilirsiniz? Bir hafta sonra o tavuk suyu sizi zehirleyebilir mi? Dondurucudan çıkardığınız çiğ kıymadan köfte yapıp tekrar dondurabilir misiniz Çözdürdüğünüz et ya da tavuğunuzu pişirmeden ne kadar süre dolapta bekletebilirsiniz? Dondurucuda peynir, kaymak, peynir saklıyor musunuz? Son kullanma tarihi yaklaşan tavuk ya da eti dondurulduğunuzda hangi tarihe kadar saklıyorsunuz?
#Gıdaları DondurmaKısa sürede tüketemeyeceğimiz, pratik olsun diye önceden hazırladığımız bazı besinleribuzluk ya da derin dondurucuda saklarız. Et, ekmek, soğan, sarımsak, sebze, meyve ne bulursak buzluğa atıyoruz ama yaptığımız bazı hatalar bu gıdaların besin değerlerini yitirmelerine, lezzetlerini kaybetmelerine ve en önemlisi zararlı hale gelmemelerine neden oluyor. Biz de Prof. Dr. Nevzat Artık’tan bu konuda kafaları karıştıran soruların yanıtlarını aldık.
#Gıda DondurmaOkulun eksiklerini gidermek ve kooperatifleşmeyi öğrenmek adına turşu, reçel, zeytinyağı yapıp satan öğrenciler, şimdi bunları SMA Tip-1 hastalığına yakalanan 14 aylık Defne için üretiyor. İzmir Bergama’daki köy okulunun öğrencileri elde edecekleri geliri Defne bebeğe bağışlayacak.
#Defne GürbulakKökeni İtalya mutfağına dayanan ançüez, vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Balıktan yapılan bu lezzet, konserve olarak tuzlanarak hazırlanır ve şişelere koyulur. Bu lezzetin ülkemizde de yaygınlaşmasıyla, ilk kez ançüez yapmak isteyenler, internette ançüez tarifini araştırmaya başladı. Peki, ançüez malzemeleri nelerdir? Ançüez nasıl yapılır? İşte, ançüez tarifi ve yapımı hakkında bilgiler....
#Ançüez NedirSarı veya kırmızı olarak bilinen kantaron yağı, sarı kantaron çiçekleriyle hazırlanıyor. Kullanım alanı da geniş olan bu yağ, aktarlarda da bulunuyor. Ancak evde de hazırlamak mümkün. Peki sarı kantaron yağı nasıl yapılır? İşte kantaron yağı tarifi
#Sarı Kantaron Yağı Nasıl YapılırSarımsağın yemeklerin lezzetini artırmadaki rolü büyüktür. Türk mutfağında oldukça fazla tüketilen sarımsağın, dış kabuğundan ayrılması bazen oyalayıcı ve sıkıcı olabilir. Bu yüzden, yemek yapmayı eğlenceli hale getiren ve size kolaylık sağlayacak 6 popüler tüyoyu paylaşıyoruz.
#SarımsakÇeşitli sağlık sorunlarına iyi geldiğine inanılan kantaron yağı, sarı kantaron çiçeğinden elde ediliyor. Birçok kişi son dönemde popülerliği artan kantaron yağını evde yapıp kullanmak istiyor. Bunun için kantaron yağının yapılışını ve püf noktalarını arama motorlarında arayanların sayısı günden güne artıyor. Siz de bu gruptaysanız ve kantaron yağı yapmak istiyorsanız, püf noktalarımızı gözden geçirmelisiniz.
#Kantaron Yağı Nasıl YapılırUzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirKarnabahar son birkaç yıldır sebze reyonunun yıldızı. Ne de olsa şekilden şekle girdiği farklı tarifleri sosyal medyada yayılıyor. Günümüzün bu popüler sebzesini yıllar önce zorla yiyen bir nesil, şimdi gönüllü olarak pizza tabanından ekmeğe, kısırdan ızgaraya birçok yemekte onu kullanıyor. İşte sizin de deneyebileceğiniz tariflerden birkaçı...
#Gülay Barbaros Altan