Kaşıntı insanları zor duruma sokan oldukça kötü bir his olmaktadır. Kaşıntının pek çok farklı nedeni olabildiği gibi çocuklarda görülme olasılığı da yüksektir. Çocuklarda kaşıntının olması bazı sağlık problemlerin habercisi olabileceği için doktora danışılmasında yarar bulunmaktadır. Peki, çocuklarda kaşıntı neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda kaşıntıya ne iyi gelir? Sizlere kaşıntının nedenleri ve nasıl tedavi edileceği ile ilgili bilgileri detaylıca derledik.
Hamilelik sürecinde kadınlarda yaşanan fiziksel ve psikolojik farklılıklar oluşabilir. Gebelik sürecinde genellikle vajinal kaşıntı da ortaya çıkabilir. Hamilelikte vajinal kaşıntı ne zaman başlar ve bebeğe zarar verir mi? Gebelikte vajinal kaşıntı nasıl geçer tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Saç diplerinin kaşınması ve kaşınmaya eşlik eden ağrı hemen hemen her insanın hayatının bir bölümü içerisinde yaşamış olduğu problemlerden bir tanesidir. Saç diplerinin neden acıdığı sorusunun en mantıklı olan cevabı ise saçlarda meydana gelebilen egzama ve farklı deri hastalıkları olabilmektedir. Saç diplerinde yanmanın görülmesi, saç diplerinin acıması ve dökülmesi sık sık otaya çıkmaktadır. Sizin için saç diplerindeki kaşıntının be ağrının nedenlerini, boyadan ve duştan sonra ensedeki saçların kaşınmasının nedenlerini derledik.
Sivrisinek ya da böcek ısırığıyla özdeşleşen kaşıntı, bazen bir hastalığın da belirtisi olarak ortaya çıkabiliyor. Kaşının altında alerji, egzama, iç organ hastalıkları gibi nedenler gösterilebilir. Kaşıntıya iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki kaşıntı nasıl geçer? Evde kaşıntıya ne iyi gelir? Alerjik kaşıntı nasıl geçer? Strese bağlı kaşıntıya ne iyi gelir? Vücutta kaşıntı nasıl geçer? İşte evde kaşıntıyı geçiren bitkisel çözümler ve doğal yollar
#Kaşıntıya Ne İyi GelirYaz aylarıyla birlikte pek çok kişi böcek ve sinek ısırıklarının yol açtığı kaşıntıdan yakınıyor. Hele de sivrisinek ısırığıyla gelen kaşıntı kişiyi adeta canından bezdiriyor. Sinek ve böcek ısırıkları bir yana kaşıntının altında bazen de egzama, yetersiz beslenme, alerji, kurdeşen hatta iç organ hastalıkları gibi ciddi nedenler de yatabiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Yeliz Erdemoğlu, kaşıntının altında yatan nedenleri ve kaşıntıya karşı etkili yöntemleri sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#KaşıntıYaz aylarıyla birlikte pek çok kişi böcek ve sinek ısırıklarının yol açtığı kaşıntıdan yakınıyor. Hele de sivrisinek ısırığıyla gelen kaşıntı kişiyi adeta canından bezdiriyor. Sinek ve böcek ısırıkları bir yana kaşıntının altında bazen de egzama, yetersiz beslenme, alerji, kurdeşen hatta iç organ hastalıkları gibi ciddi nedenler de yatabiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Yeliz Erdemoğlu, kaşıntıya karşı 10 etkili yöntemi açıkladı.
#Kaşıntı HissiAnne Iarchy, hayatı boyunca böcek ısırıklarına karşı aşırı mücadele etti çünkü her seferinde vücudu aşırı reaksiyon gösteriyordu. Ayakları ve elleri bu ısırıklardan sonra normal boyutlarının neredeyse iki katı kadar şişiyor, enfeksiyon oluşuyor, her yaz en az bir kez acillik oluyor. Peki neden bazı insanların böcek ısırıklara neden bu şekilde tepki veriyor? Uzmanlar bağışıklık sistemimiz, vücut kokumuz ve hatta vücut ölçülerimizin bile bunda etkili olduğunu söylüyor.
#SivrisinekAmeliyatsız estetik işlemlerde birinci sırada yer alan botoks, birkaç gündür sahte uygulamalarıyla gündemde… Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) açıkladığı veriye göre ABD’nin pek çok eyaletinde insanların sahte botoks enjeksiyonları sonrasında hastalandıkları bildirildi. Benzer durum son yıllarda Türkiye'de de görülüyor ve sahte botoks vakalarının sıklığı giderek artıyor. Peki sahte botoks nedir? Botoksun sahte olduğu nasıl anlaşılır? Sahte botoks hangi hastalıklara neden olabilir? Bunun gibi pek çok soruya Estetik Plastik Cerrah Op. Dr. Ebru Şen ile cevap aradık.
#SağlıkYaz aylarıyla birlikte etkisini artırmaya devam eden sivrisinekler, çok fazla önemsenmese de dikkate alınması gereken canlılardandır. Çünkü aralarında zehirli sivrisineklerin de olabileceği gibi, bu sineklerin ısırıkları Batı Nil Virüsünü taşıyabilir. Bu ısırıklar vücutta kaşıntı ve kızarıklıkların oluşmasına neden oluyor. Ayrıca çok nadir eklem şişliği ve yüksek ateş gibi ciddi durumları da beraberinde getiriyor ve böyle bir durumda da sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor. Sadece kaşıntı durumlarında sivrisinek ısırıklarına karşı birkaç doğal yönteme başvurabilirsiniz. Peki sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Evde çözüm yöntemleri...
#Sivrisinek IsırığıEksozomlar, hücreler tarafından salgılanan ve hücresel iletişimi sağlayan küçük keseciklerdir. Bu kesecikler, hücreler arasında sinyal iletimini ve genetik materyal transferini sağlar. Proteinler, lipitler, nükleik asitler ve diğer biyolojik bileşenleri içeren hücresel içerikleri taşırlar.
#EksozomGöz nezlesi olarak bilinen “viral keratokonjonktivit”, adenovirüslere bağlı bir göz enfeksiyonudur. Oldukça bulaşıcıdır. Adenoviral keratokonjonktivit salgınlarının en sık görüldüğü yerler hastaneler, okullar ve yüzme havuzlarıdır…
#Göz NezlesiAvrupa’da paniğe neden olan Strep A enfeksiyonuna bağlı can kayıpları gün geçtikçe artarken uzmanlar şimdi de aynı mikrobun tetiklediği kızıl hastalığı konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki kızıl nasıl bulaşıyor? Hangi semptomlara neden oluyor? Tehlikeleri neler? Uzmanlarımızın da desteği ile 8 soruda mercek altına aldık.
#SağlıkSaçların bazı kimyasal işlemlere maruz kalması veya dış etkenlerden dolayı kafa diplerinde yara oluşumu görülebilmektedir. Saç derisinde ufak tefek yaralar veya kaşıntıların oluşması normaldir. Fakat bu durum sürekli oluyor veya yara oluşumunda artış gözlemleniyor ise dikkat edilmesi gerekebilir. Peki kafa derisinde yara neden olur ve çıkar? Kafa derisindeki yara nasıl geçer? İşte, kafa derisinde oluşan yaraların tedavisi hakkında merak edilen tüm detaylar.
#Kafa Derisi20 ile 50 yaş arasındaki kadınlarda basur görünebilir. Üstelik kadınlarda basur görülme oranı erkeklere göre biraz daha fazladır. Peki, kadınlarda basur olur mu ve neden olur? Kadınlarda hemoroid belirtileri nelerdir, nasıl geçer ve tedavi edilir? Kadınlarda meydana gelebilecek basur üzerine ayrıntıları derledik.
#KadınDoğum lekesi lazer tedavisi ile giderilebilir. Bebeklerde doğum lekesi sonrasında insanları rahatsız edici bir duruma gelebilir. Teknolojinin gelişmesi de doğum lekelerinden kurtulmak için lazer tedavisini ortaya çıkarmıştır. Lazer tedavi ile yalnızca doğum lekeleri kapatılır ve diğer hücreler etkilenmez. Doğum lekesi hakkında merak edilen birçok konuyu ve tedavi yollarını sizin için derledik.
#Doğum Lekesiİsilik ter kanallarının hava alamaması ve tıkanması sonucunda meydana gelen bir rahatsızlık türüdür. Sıklıkla bebeklerde görülmesi ile bilinmektedir. Ancak yetişkinlerde de kimi zaman ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. İsilik kendi içerisinde dört farklı türe ayrılır. Sıkça sıcak ve nemli havalarda görülen bir rahatsızlıktır sıklıkla kendiliğinden geçmektedir. Ancak bazı durumlarda tıbbi olarak bakımının yapılması gerekmektedir. İşte, tüm detaylar.
Çocuklarda kıl kurdu bağırsaklar parazitleri olarak bilinmektedir. Kıl kurdu genellikle enfeksiyonlardan kaynaklanarak ortaya çıkar. Kıl kurdu hastalığı bazı şekillerde kendini belli eder. Çocuklarda kıl kurdu hastalığına dair tüm detaylar.
#ÇocukÇocuklarda oldukça sık görülen el ayak hastalığı, bazı virüslerin sebep olduğu enfeksiyon ile gelişim gösteren ve döküntülü bir hastalık olarak bilinir. Ağız çevresinde ya da ağızda yaralar, bacak ve ayaklarda döküntüler ile net bir şekilde kendisini gösterir. Ciddi bulgular göstermese de oldukça rahatsız edici bir hastalık olarak bilinir. 10 yaş ve altı çocuklarda daha fazla görülse de her yaştan kesimde görülebilir. Ebeveynler, bu hastalığın bulaşıcılığı kolay olduğundan dolayı çocuklarında sık sık bu hastalık ile karşı karşıya gelebilir. Çocuklarda el ayak hastalığı belirtileri nelerdir, neden olur? İşte, el ayak hastalığı ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.
Uyuz hastalığı cilt hastalık türlerinden biri olarak bilinir. Kişinin vücudunda hem döküntü hem de kaşıntı gibi cilt ile ilgili problemler meydana getirebilir. Özellikle sonbahar aylarında ve kış aylarında artış oranı gösterir. Son derece bulaşıcı olan uyuz hastalığı çocuklar arasında daha fazla bulaşıcılığı bulunan bir hastalıktır. Kişisel hijyene bağlı olmaksızın her yaştan bireyde görülebilen bir virüs hastalığıdır. Gece olduğu zaman etkisini daha fazla göstermekte ve kişiyi daha çok etkilemektedir. Uyuz hastalığı şüphesi başladığından itibaren erken tanı ve tedavisi yapılması büyük önem taşır. Çocuklarda uyuz hastalığı belirtileri hakkında merak edilen tüm ayrıntıları sizler için derledik.
#ÇocukGenellikle saç derisinde ortaya çıkar diye bildiğimiz kepek, kaşlar için de bir sorun. Özellikle yaz aylarında daha sık yaşanan bu durum; kaşıntı, kızarıklık ve pul pul dökülmelerle kişiye rahatsızlık veren ve görünümü olumsuz etkileyen bir sorun halini alıyor. Peki kaşlarda kepek neden oluşuyor? Ne gibi zararlara neden oluyor ve nasıl önlem almak gerekiyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkSivrisinek ısırıkları yaz aylarının gelmesiyle artmaya başladı. Bu ısırıklar vücutta kaşıntı ve kızarıklıkların oluşmasına neden oluyor. Ayrıca çok nadir eklem şişliği ve yüksek ateş gibi ciddi durumları da beraberinde getiriyor ve böyle bir durumda da sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor. Sadece kaşıntı durumlarında sivrisinek ısırıklarına karşı birkaç doğal yönteme başvurabilirsiniz. Peki sivrisinek ısırığına ne iyi gelir ve nasıl geçer? Evde sivri sinek ısırığına iyi gelen doğal çözümler
#Sivrisinek Isırığına Ne İyi GelirToplum sağlığı bakımından çok önemli bir deri hastalığı olarak bilinen Zona, genellikle de 50 yaş üzerinde olan kişiler içinde ortaya çıksa da her yaşta rahatlıkla görülebilir. 70 yaşından sonra da dört kişiden birinde, 80 yaş üzerinde olan her iki kişiden biri için görülen zonanın en önemli nedeni de yaşlanma ile bağışıklık sisteminin baskılanması olarak bilinir. Gece yanığı (zona hastalığı) bulaşıcı mı ve nasıl bulaşır sizler için derledik.
Hamilelik döneminde anne adayları çeşitli sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilirler. Özellikle de bazı cilt sorunları çok rahatsız edici olabilir. Hamilelikte çoğu zaman sarı akıntı görülür. Hamilelikte sarı akıntı ne zaman başlar ve neden olur? Gebelikte sarı akıntı nasıl geçer ve bebeğe zarar verir mi tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hamilelik sırasında ciltte artan kan akışı nedeni ile kaşıntı görülebilmektedir. Hamileliğin ilerlemesine ve bebeğin büyümesine bağlı olarak karın bölgesi gerilir ve buda kaşınmaya neden olabilir. Hamilelikte kaşıntı neden olur? Ne zaman başlar? Nasıl geçer? Gebelikte kaşıntı yapan yiyecekler nelerdir detayları ile derledik.
Histamin alerjisi pek çok kişinin farkında olmadan yaşadığı alerjik durumdur. Histamin alerjisi; bilhassa sağlıksız yaşam stili ile beraber sıkça görülür. Teşhis konması oldukça zordur. Peki Histamin alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Histamin alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#HistaminOmicron, dünyada vaka sayılarının hızla artmasına neden olurken bilim insanları da varyantın semptomlarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Omicron tespit edilen hastaların yüzde 20'sinde deri semptomlarının ortaya çıktığı belirtildi. Omicron’un derideki etkileri ise en çok çocuklar ve gençlerde görülüyor. Peki Omicron deride hangi sorunlara neden oluyor? Çocuklar neden daha çok etkileniyor? Uzmanlar saha gözlemlerini hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#KoronavirüsGebelik kolestazı olarak bilinir, geç gebelikte ortaya çıkan bir karaciğer rahatsızlığıdır. Hamilelik kolestazı sizi son derece rahatsız edebilir. Ancak, sizin ve bebeğiniz için olası komplikasyonlar daha endişe verici olabilir. Peki gebelik kolestazı nedir, neden olur ve kaçıncı haftada başlar? İşte gebelik kolestazı belirtileri ve tedavisi...
#Gebelik Kolestazı