Bugüne kadar onu sadece market raflarından aldıysanız “Evet bir çeşit makarna” deyip, kestirip atabilirsiniz. Ama o mütevazı kuskusun evde ve elde yapılmışını bir kez denediyseniz bu kadar basit olmayacağını da bilirsiniz. Bu hafta evde kuskus yapımını anlatıp onu çok pratik bir tarifte kullandım.
#KuskusLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#YemeDiyet listelerinde genellikle üzeri karalanan pirinç, bu kadar da zararlı mı gerçekten? Bu besini ve türlerini ne kadar iyi tanıyoruz? Örneğin basmatinin nar ve şeftali gibi meyvelerle salatası enfes olur. Çorbalara kıvam vermek için kepekli pirinci, uzun süre tok kalmak isterseniz de kırmızı pirinci tercih edebilirsiniz.
#PirinçAtsak mı artık şu üstümüzdeki ölü toprağını, ne dersin? Sadece sen değil, hepimiz bunaldık sıkıldık. Öf pöff... Ama ben sana bir şey diyeyim mi? Bu böyle olmaz. Bak yeni yıl geliyor, haydi azıcık toparla kendini, biraz modunu düzelt. Hani nerede umut dolu pozitif enerjiii? Böyle mi karşılayacaksın yeni tazeyi?
#Yılbaşı MenüsüYöresel ürünleri tüketiciyle buluşturmayı hedefleyen festivallere bir yenisi eklendi. Geçen hafta ilki düzenlenen Bodrum Acı Ot Festivali bundan böyle her yıl martta Ortakent’te tezgâh açacak. Festivali gezdik, Bodrum’un en lezzetli ve şifalı otlarını derledik.
#Bodrum Acı Ot FestivaliSahan Kebap Restoranlarının sahibi Tahir Tekin Öztan kendisini Antep ve Türk mutfağına adamış bir işadamı. Sadece eski ve köklü tarifleri toplamakla kalmıyor kurduğu dernek vasıtasıyla tüm bu birikimi kitaplara aktarıyor. Onunla Antep mutfağının inceliklerini konuştuk
Artür Büyüktaşçıyan ekonomi okudu. Bir şirkette yönetici olarak çalışırken hobisi fotoğrafçılığa yöneldi. Artık uzman bir reklâm fotoğrafçısı. 15 yıldır moda, stil, endüstri, belgesel ve yemek fotoğrafı konusunda çalışıyor. Sanat tarihi, yemek ve hobi kitapları basan bir kitabevinin editörlüğünü de yürütüyor. Aynı zamanda da iyi bir balıkçı. Büyüktaşçıyan bütün bu özelliklerini birleştirince ortaya ‘Balıktan Hikâyeler’ kitabı çıktı. Bu kitapta balığa dair her şey var.
Çocukluğunda yemek yedirebilmek için ailesinin peşinde koştuğu Metin Akpınar yıllarla birlikte hormonal dengesinin geliştiğini ve hızla kilo aldığını söyledi. Ünlü sanatçı her şeyi fazla fazla yediğinin altını çiziyor ve parayla yemek arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor: Gurme değilim ama damak zevkim gelişmiştir. Yemek yeme işi paraya da bağlıdır. Parayı kazandıktan sonra iyi yerde yemek yersiniz