Güncelleme Tarihi:
YAZ KLASİĞİNE SAYGI DURUŞU
Kâğıt helva arası dondurma
3 tane kâğıt helva alın ve iki tanesinin ortasını oyup bütün olanı en alta getirerek hepsini üst üste oturtun. İçine istediğiniz dondurmadan top top koyun, en üste çikolata sos gezdirin. Buzlukta bekletin, dilimleyerek servis edin.
HEM DEKORATİF HEM LEZİZ
Renkli buzlar
İçtiğiniz suya veya içeceklere bu buz küplerini koyun, hem renk cümbüşü hem de farklı bir hava yakalamış olacaksınız.
Evinize gelen misafirleriniz bu rengârenk buz küplerini görünce inanın günün kahramanı siz olacaksınız.
İSTER İSPANYOL İSTER TÜRK USULÜ
Soğuk çorba/cacık
İspanyolların klasiği, bir tür soğuk çorba olan ‘Gazpaço’yu henüz denemeyen varsa tadına bakmanın şimdi tam zamanı.
Cacık veya ayran aşını sofranızın baş tacı yapın. Cacığa isterseniz nane, dereotu, reyhan gibi farklı taze otlar ekleyerek daha farklı bir lezzet de yakalayabilirsiniz.
SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI
Ne lazım?
1 su bardağı buğday-yarma, 1 su bardağı nohut, 4 su bardağı süzme yoğurt, tuz, su, kuru nane
Nasıl yapılır?
Buğday ve nohudu ayrı ayrı akşamdan suya koyun ve ertesi gün yine ayrı ayrı haşlayın. Yoğurt ve tuzu çırparak karıştırın. Buğdayın kaynayan suyundan bir kepçe yoğurda ekleyin ve çırpın. Yoğurt ılık bir hale gelinceye kadar bu işleme devam edin. Ardından hepsini birbirine karıştırın ve bir tur kaynatın, kenara alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve iyice soğutun. Daha soğuk isterseniz buz da ilave edebilirsiniz.
Üzerine kuru nane serperek servis edin.
BİR YUDUM FERAHLIK
Frozen/smoothie
Elde ettiğiniz frozen’ın içine sevdiğiniz aromalı likörler ekleyerek de lezzetli kokteyller elde edebilirsiniz.
MEYVE SALATASI
Bir kâseye aldığınız top şeklindeki meyvelerin üzerine dilediğiniz aromada bir meyve şurubu gezdirin.
Sonrasında biraz buzdolabında soğutun, afiyetle yiyin.
DOZ DOZ MEVSİM TATLARI
Sangria/meyveli gazoz
Hangi meyveyi seviyorsanız küçük küçük doğrayın, geniş bir punch kabına veya bir sürahinin içine koyun.
İçine biraz da taze nane, karanfil, çubuk tarçın atın.
Son olarak meyvelerin üzerine beyaz şarap veya gazoz dökerek buzdolabına alın ve iyice soğutun.
Soğuttuğunuz zaman tüm lezzetler birbirinin içine geçmiş olacak.