MasterChef All Star'ın yeni bölüm fragmanıyla beraber, kaşık atmak nedir? sorusu bir kez daha gündeme geldi. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri koltuğunda oturduğu MasterChef All Star'ın yayınlanan fragmanında, bir yarışmacıya sezonun 3. altın kaşığının atıldığı görüldü. Her sezon ekranlarda görmeye alışık olduğumuz MasterChef'te şeflerin kaşık atması All Star'da peş peşe yaşandı. Daha önce Barbaros ve Hasan'ın sahip olduğu altın kaşığın bu kez kime verileceği, çarşamba akşamı belli olacak. Peki, MasterChef'te kaşık atmak ne demek, altın kaşık nedir? İşte, ayrıntılar.
#Masterchef All StarRüya yorumu, rüyalara anlam verme sürecidir. Çeşitli rüya yorumlama sistemleri, gelecekteki olaylar gece boyunca meydana gelen tesadüfi olaylar ve bilinçsiz zihinsel aktivite açısından anlamlar atfetmiştir. Peki, rüyada kaşık görmek ve türevleri ne manaya gelir? İşte, tüm detaylar.
#Rüyada Kaşık Görmek Ne Anlama Gelir?Televizyon ekranlarının sevilen yarışma programı MasterChef 9 Ağustos Çarşamba akşamı yeni bölümüyle ekranlara geliyor. MasterChef kaşık atma olayı ile ilgili araştırmalar da bu bağlamda merak ediliyor. Yeni bölümde kırmızı takım ve mavi takım yarışmacıları arasında dokunulmazlık oyunu oynanacak. Yarışmanın fragmanında şeflerin kaşık atma geleneğini yerine getirdiği görülüyor. Peki, MasterChef kaşık neden atıldı? Aşçılıkta kaşık neden atılır, anlamı ne?
#MasterchefBalık restoranlarının daimi lezzeti kalamar evde yapılışı ile de merak ediliyor. Peki, evde kalamar nasıl yapılır, nasıl pişirilir? Yanında bol sarımsaklı sosuyla damak çatlatan kalamar tarifi, malzemeleri ve yapım aşamalarıyla haberimizde...
#Kalamar'Kaşık atmak' terimi gastronomide sıklıkla kullanılıyor. MasterChef ile birlikte yaygınlaşan kaşık atmak, her yıl programda yer almaya devam ediyor. MasterChef'te sezonun ilk kaşığı Mehmet Şef tarafından atıldı. Peki, kaşık atmak nedir, ne anlama gelir? İşte, Kaşık atmak teriminin açıklaması...
#Kaşık Atmak MasterchefMasterChef yarışmacılarının ve şeflerinin kullandığı terimler ile anlamları merak ediliyor. Mizanplas kelimesi de bunlardan biri. Peki mizanplas (Mise en place) nedir? Mizanplas hazırlığı nasıl yapılır? İşte mizanplas aşamaları
#Mizanplas NedirGastronomide 'kaşık atmak' terimi yaygın olarak kullanılıyor. MasterChef'in yeni bölüm tanıtımında şeflerden Somer Sivrioğlu, bir tabağın kaşık attıracağını ifade ediyor. Peki kaşık atmak ne demek? Şeflerin kaşık atması ne anlama geliyor? İşte aşçılıkta kaşık atmanın anlamı...
#Kaşık Atmak Ne DemekGastronomide kaşık atmak MasterChef programı ile popüler hale gelmişti. İzleyiciler bu kez de Mehmet Şef'in kaşık atmasıyla birlikte, kaşık atmak ne demek, şeflerin yere kaşık atması ne anlama geliyor sorularının yanıtlarını aramaya başladı. Programda kolay kolay kaşık atmayan şeflerin bu akşam yayınlanacak olan yeni bölümde bunu yapma nedeni merak konusu oldu. Pek kaşık atmak nedir, Mehmet Şef neden yere kaşık attı? İşte kaşık atmanın MasterChef'te anlamı...
#Kaşık Atmak Ne DemekMasterChef’in yeni tanıtımı ardından kaşık atma ritüeli bir kez daha gündeme geldi. Bu kez kaşık atan isim Danilo Şef oldu. Yarışmanın takipçileri, “Kaşık atmak ne demek?” ve “Şeflerin kaşık atması ne anlama gelir?” araştırması yapmaya başladı.
#Kaşık Atmak Ne DemekMasterChef yeni bölüm fragmanıyla beraber kaşık atmak yeniden gündeme geldi. Her sezon ekranlarda görmeye alışık olduğumuz MasterChef'te şeflerin çatal ya da kaşık atması 2021 sezonunda oldukça hızlı yaşandı. MasterChef Türkiye'nin yeni bölüm fragmanında, Somer Şef'in tadım sonrası bir yarışmacıya övgü yağdırarak kaşık atması dikkat çekti. Peki, MasterChef'te kaşık atmak ne demek ve ne anlama geliyor? İşte, o konuyla ilgili merak edilen bilgiler....
#MasterchefMasterChef’le birlikte gündeme gelen konulardan biri de kaşık atmak oldu. 2019 yılında şampiyon olan Cemre'nin yemeğinde de şefler tadım esnasında kaşık atmıştı. Peki, şeflerin kaşık atması ne anlam taşıyor? Bir şefin kaşık atması ne demektir?
#Kaşık AtmakYarın akşam Kanal D’de yayınlanmaya başlayacak olan “İnci Taneleri” dizisi daha başlamadan fırtına gibi esmeye devam ediyor. Dizinin fragmanında Hazar Ergüçlü’nün yaptığı pavyon dansının kursu bile açıldı. Kıyafetler yok satıyor. Milliyet’ten Hande Atılgan, ilginç bir işe imza atıp 15 yıldır konsomatrislere dans dersi veren Metin Han ile konuşmuş. Çok çarpıcı başlıklar var. Gelin kalem kalem inceleyelim...
#İnci TaneleriMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti’nin rejim sorunu, müesses nizamıyla ilgili farklı bir arayışı yoktur, olması da düşünülemez" dedi. Bahçeli, "Süper kupa finalinin oynanması için Riyad’ın niçin seçildiği kadar, muhatap ülkeyle hazırlanan protokole neden uyulmadığı kafamızı bulandıran ve kuşkularımızı çoğaltan bir muammadır. En başta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmak üzere, Riyad krizine dahil olan her kim varsa kuru bir özürle veya bir şey olmamış gibi davranarak vaki sorundan muafiyet kazanamaz" ifadelerini kullandı.
#MHPYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 12 aylık bebek ne kadar uyur, 12 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 12 aylık bebek kilosu, 12 aylık bebek bakımı, 12 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 12. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekŞimdilerde herkesin iki adım geriden baktığı kızartmalar ben küçükken soframızın vazgeçilmez bir parçasıydı. Patlıcan ve biber öğle yemeğine yakın kızartılır; üzerine domates, sarımsak, sirke ve şekerli sos dökülerek sıcak sıcak yenirdi. Uzun ince doğradığımız patatesleriyse pişirmeden önce buzlu suda bekletirdik. Patates kroket de bana yazı hatırlatan bir diğer kızartmadır. Bamyadan köfteye, mücverden böreğe ve balık-tavuğa yaz aylarında hangi kızartmayı nasıl yaptığımı anlattım.
#KızartmaMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret davasında aldığı ceza ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Yargı kararına saygı duyulmalı" diyen Bahçeli, "Nitekim operasyonun hedefi CHP Genel Başkanıdır. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına soğuk ve şaşı bakanların Saraçhane tantanasına can havliyle sarılması, İP Başkanı’yla İmamoğlu’nun sevinç içinde kucaklaşmaları, bu şarkı burada bitmeyecek nakaratları tam bir düzenbazlıktır." ifadelerini kullandı.Ayrıca Bahçeli, "İmamoğlu’nun durumuyla Sayın Cumhurbaşkanımızın geçmişte maruz kaldığı hukuksuzluk arasında bağlantı kurmak, benzerlik oluşturmaya çalışmak bir defa akıl tutulması, ileri düzeyde bir tutukluk ve tuhaflıktır." dedi.
#Devlet BahçeliMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret davasında aldığı ceza ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Yargı kararına saygı duyulmalı" diyen Bahçeli, "Nitekim operasyonun hedefi CHP Genel Başkanıdır. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına soğuk ve şaşı bakanların Saraçhane tantanasına can havliyle sarılması, İP Başkanı’yla İmamoğlu’nun sevinç içinde kucaklaşmaları, bu şarkı burada bitmeyecek nakaratları tam bir düzenbazlıktır." ifadelerini kullandı.Ayrıca Bahçeli, "İmamoğlu’nun durumuyla Sayın Cumhurbaşkanımızın geçmişte maruz kaldığı hukuksuzluk arasında bağlantı kurmak, benzerlik oluşturmaya çalışmak bir defa akıl tutulması, ileri düzeyde bir tutukluk ve tuhaflıktır." dedi.
#Devlet BahçeliGelecek hafta beni zorlu ve bir o kadar eğlenceli bir görev bekliyor. ‘Disco Soup’ adlı bu etkinliğin önemi, tarife göre malzeme alınması değil, elimizdeki malzemelere göre tarif oluşturulması. Gıda israfını önlemeye odaklanan ‘Disco Soup’ta artakalan malzemelerle neler hazırlayacağım, sizlerle de paylaşmak istedim.
#Disco SoupDünyanın gıda kaynakları azalıyor. Devir ‘atıksız mutfak’ devri! Geleneklerimizde bir ürünün sapını, kökünü, yaprağını ayrı ayrı değerlendirmek zaten var. Biz de biraz özenle kendi atıksız mutfağımızı yaratabiliriz. Örneğin turunçgillerin kabuklarını reçel yapabilir, asma yaprağının sapını tencerenin dibine yayarak sarmanın lezzetine lezzet katabiliriz. Tasarımcı Gönül Paksoy, şef Aylin Yazıcıoğlu, yemek programları yapan Şerife Aksoy ve şef Pelin Çakar’dan konuya yaklaşımlarını dinledik, tarifler aldık, çeşitli püf noktaları öğrendik...
#YemekBir fincan kahvenin hatırı 40 yılsa, kahvenin fincanda yerini alışı 400 yıldan da önce başlayan bir maceradır aslında.Etiyopya’da köle tüccarlarının Yemen ile ticareti sırasında Arabistan’a ayak basan, sonra da ardına bakmadan tüm dünyayı fetheden kahve, şimdilerde gençlerin de rağbet gösterdiği bir enerji içeceğine dönüştü.
#BURSAPaketli gıdaları evde kendim yapmaya dondurmayla başladım. Hem çok kolay hem de kesinlikle çok daha lezzetli oluyor. Meyvelisinden yoğurtlusuna, çikolata parçacıklıdan kurabiyelisine deneyebileceğimiz sınırsız tarif var. Şu sıcak yaz günlerinde çocukları da büyükleri de tavlayacak önerilerime buyurun.
#DondurmaTürkiye’de diş sağlığı hakkında yapılan araştırmalar gösteriyor ki son 50 yılda diş çürüğü sıklığı oranı yüzde 70’in altına hiç inmedi. Geçtiğimiz günlerde Tiktok'ta bir diş hekiminin 'Çürük bulaşıcıdır' iddiası ise büyük bir tartışmaya neden oldu. Gerçekten diş çürüğü bulaşıcı olabilir mi? Öpüşme yoluyla çürükler taşınabilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Diş SağlığıYeni yılı karşılama ritüellerinin ayrılmaz bir parçası nar. Kimi bereket için kapısının önünde kırıyor, kimi de aynı dileklerle yeni yıl masasını narlı dekoratif objelerle donatıyor. Yakıştığı salatalar, tartlar, birçok tarifim var ama bunların içinde en sevdiğim şekli, herkesin evinde yapmasını önerdiğim şifa dolu nar ekşisi.
#Nar‘Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri’, bizi İstanbul’u tarih boyunca var eden, bu şehrin insanlarını kocaman bir ortak sofrada buluşturan tatların kökenine, kültürüne götürüyor. İstanbul’da doğan ya da kente göç yoluyla yerleşen lezzetlerin tarihle, siyasetle, sosyolojiyle ve hatta mimariyle ilişkisine değiniyor. Merin Sever’in hazırladığı kapsamlı derleme her İstanbullunun hayretle, merakla, ince bir hüzünle okuyacağı derin bilgilerle dolu...
#Geçmişten Günümüze İstanbul LezzetleriBugünlerde sofranızı çeşit çeşit mantarla zenginleştirebilirsiniz. Kanlıca mantarına yumurta kırabilir, kurutulmuş kuzugöbeğiyle sos yapıp et yemeklerine sınıf atlatabilirsiniz. Hemen her markette bulabileceğiniz istiridye mantarını kızarttığınızda enfes olur. Kestane mantarıysa etli yemeklere şahane bir eşlikçidir.
#Mantar