GeriMutfak Tüyoları Kaşık atmak ne demek, ne anlama geliyor? Aşçılıkta kaşık atmanın anlamı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaşık atmak ne demek, ne anlama geliyor? Aşçılıkta kaşık atmanın anlamı

Kaşık atmak ne demek, ne anlama geliyor? Aşçılıkta kaşık atmanın anlamı

Gastronomide 'kaşık atmak' terimi yaygın olarak kullanılıyor. MasterChef'in yeni bölüm tanıtımında şeflerden Somer Sivrioğlu, bir tabağın kaşık attıracağını ifade ediyor. Peki kaşık atmak ne demek? Şeflerin kaşık atması ne anlama geliyor? İşte aşçılıkta kaşık atmanın anlamı...

MasterChef'te şeflerin kaşık atması sık karşılaşılan bir durum değil. Yeni sezonda birbirinden iddialı yarışmacılar, hazırladıkları tabakları şeflere beğendirmek için mücadele ediyor. Yeni bölüm tanıtımında Somer Şef'in bir tabak için kaşık attırır ifadesini kullanmasının nedeni merak ediliyor. Peki gastronomide kaşık atmak ne demek? İşte konuyla ilgili bilgiler...

KAŞIK ATMAK NE DEMEK?

Aşçılıkta kaşık atmak terimi sık sık kullanılıyor. Şeflerin kaşık atması öğrenciler açısında gurur verici bir durum. Bir şefin yemek için kaşık atması; o yemeğin çok beğenilmesi demek.

Kaşık atmak; yemekle ilgili hiçbir eksiğin olmadığı ve lezzetiyle de tam not aldığı anlamına geliyor.

Bir şefin kaşık atması "Benim sana öğretebileceğim bir şey yok" anlamına gelir.

False