Beslenme alışkanlıklarımız her yıl biraz daha değişiyor. Yepyeni ürünlerle tanışıyor, hep hayatımızda olanları daha fazla önemsemeye başlıyor ya da gerekiyorsa onlarla vedalaşıyoruz. Bu yılki en önemli trend, artan çevre hassasiyetiyle birlikte beslenirken artık sadece kendimizi düşünmememiz ve doğaya hiç olmadığı kadar önem vermemiz olacak.
#Mood-FoodTürkiye genelinde kabak, lahana ve taze fasulyenin en fazla Samsun'da üretildiği bildirildi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nail Kırmacı, yaptığı açıklamada, Samsun tarımında yeni gelişmelerin önünü açmak ve sektörde yatırımcıları teşvik etmek için sebze sektör raporu hazırladıklarını söyledi.
#Kabak LahanaİNGİLİZ Cadbury’nin Kent’ten sonra geçen haziran ayında pazar lideri Intergum’u da 450 milyon dolara satın alarak yüzde 14 olan pazar payını yüzde 60’a çıkarması, 240 milyon dolarlık pazara hareket getirdi. Cadbury’nin atağına, Chewy, Yıldız ve Baycan’ın üreticisi Ülker ile Vivident’in üreticisi Perfetti Van Melle, farklı tat ve ambalajlı yeni ürünlerle yanıt verdi.
Süpermarkette ya da bakkalda genellikle kasanın hemen yanında duran sakızlardaki farklılaşmanın ve çeşidin farkında mısınız? Ambalajları da son derece sofistike hale geldi. Plastik şişeler, akıllı kapaklılar, metal kutular, snap-top isimli üstten açılan pratik kapaklı metal kutular...