Doğanın bize sunduğu en faydalı sebzelerden biridir karnabahar. Etli çiçek kısımları ile lezzetli mi lezzetli bu sebze diyet yapanlar için düşük kalorili harika bir alternatif. Peki, A ve K vitamini açısından zengin olan karnabaharın faydalarını biliyor musunuz?
#KarnabaharSon dönemde hızla yaygınlaşan çiğ beslenme akımı, sebzeleri pişirmeden tüketmenin besin değerini artırdığını ve vücuda daha faydalı olduğunu savunuyor. Ancak araştırmalar bunun tüm sebzeler için geçerli olmadığına işaret ediyor. Peki hangi sebzeyi çiğ hangisini pişmiş yemek daha faydalı?
#SağlıkKarnabahar; kış mevsiminde çok fazla tüketilen sebzeler içerisinde bulunmaktadır. Karnabaharın haşlanma süresi; karnabaharın pişirileceği eşyaya göre farklılaşmaktadır. Bunların dışında; karnabaharları çok fazla bir şekilde haşlamak, besin değerini düşürür. Peki karnabahar nasıl haşlanır? Karnabahar ne kadar süre haşlanmalı? Suyu işe yarar mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KarnabaharBu yılın gastronomi trendlerinden biri de fermente gıdalar... Yoğurttan turşuya soframızın demirbaşlarını da hazırlamamızı sağlayan bu kadim teknikten bahsedince aklımıza ilk gelenlerden biri de, alıçtan nara çeşitleri giderek artan sirke. Yazarımız diyetisyen Berrin Yiğit faydaları saymakla bitmeyen sirkeyi nasıl tüketmemiz gerektiğini anlattı, şef Umut Karakuş da bir tarifini paylaştı.
#FermenteSonbahar ile birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığı arttı. COVID-19 ise hâlâ bitmedi ve hayatımızda olmaya devam ediyor. Özellikle yeni varyantları olan Eris ve Pirola, bulaşma konusunda öncekilerden çok daha becerikli. Bu nedenle hasta olmamak ve belirtileri daha hafif atlatabilmek için bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamız şart.
#COVID-19"Sana bir çorba yapayım, sıcak sıcak iyi gelir..." Hangimiz özellikle kış aylarında hasta olduğumuzda bu sözü duymadık ki? Peki sıcak bir çorba içmek özellikle grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıkları atlatmakta gerçekten işimize yarıyor mu? Çok sık tüketilen tavuk suyu, mercimek, tarhana gibi çorbalar iyileşmemize yardımcı oluyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkGlutatyon faydalı ve son derece güçlü bir antioksidandır. Vücuttaki glutatyon seviyeleri, yetersiz beslenme, çevresel toksinler ve stres gibi bir dizi faktör tarafından azaltılabilir. Seviyeleri de yaşla birlikte düşer. İşte bazı bitkilerde, hayvanlarda, mantar türlerinde ve bakterilerde bulunan glutatyonun vücuda olan faydaları için tüm detaylar
#GlutatyonGlutatyon, vücudun tarafından kendiliğinden üretilen bir antioksidandır. Vücuttaki glutatyon seviyeleri, yetersiz beslenme, çevresel toksinler ve stres gibi bir dizi faktör tarafından azaltılabilir. Seviyeleri de yaşla birlikte düşer. Peki, glutatyon eksikliği belirtileri nelerdir, hangi besinlerde bulunur? İşte glutatyonun faydaları...
#GlutatyonBiotidinidaz, vücudun H Vitamini adı verilen biyotini, doğru bir şekilde işleyemediği oldukça ciddi bir kalıtsal bir hastalıktır. Biotidinidaz eksikliği, havale, kas güçsüzlüğü, havale, saçlarda dökülme, cilt döküntüleri ve solunumla ilgili sorunlarla kendini gösterir. Biotinidaz nedir, ne işe yarar tüm detayları ile derledik.
#BiotinidazEge bölgesinde yetişen bitkilerden biri olan cibes otu, lahanaya benzer şekillere sahiptir. Turpgiller familyasına ait olan cibes otu, alternatif tıpta uzun süredir kullanılmaya devam ediyor. Cibes otu nedir, cibes otu ne işe yarar, nasıl kullanılır, faydaları nelerdir, zararları var mıdır gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.
#Cibes OtuGüçlü bir antioksidan olan glutatyon, vücudun hastalıklardan korunması için ihtiyaç duyulan en önemli moleküllerden biridir. Bazı bitkilerde, hayvanlarda, mantar türlerinde ve bakterilerde bulunan glutatyon faydaları saymakla bitmiyor. Peki glutatyon nedir, hangi besinlerde bulunur? İşte, glutatyonun faydaları ve olası yan etkileri hakkında merak edilenler…
#GlutatyonOmega 3 yönünden zengin diyetlerin sağlığa yararlı olduğu ve hastalıkları önleyebileceği iyi bilinmektedir. Giderek daha bilgili ve sağlıklı yiyeceklere ilgi duyan tüketiciler, artık diyetlerine dahil etmek için aktif olarak omega 3'leri arıyorlar. Bununla birlikte, omega-3'ler tam olarak nedir, ne tür yiyecekler içindedir ve gerçekten ne kadara ihtiyacımız vardır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Omega 3 Nedir Ve Ne İşe Yarar?Doğanın insana lütfetmiş olduğu çok kıymetli besin kaynaklarından biri de karnabahar bitkisi olmaktadır. Mutfaklarımızda zengin vitamin kaynağı oluşturan önem sebzelerden biri olarak yerini almaktadır. Karnabahar yalnızca yemeklerde değil kürlerde de kullanılan kıymetli bir bitkidir. Sizin için Karnabahar kürü nedir ve nasıl yapılır? Karnabahar kürü faydaları ve tarifi konu başlıklarını derledik.
Brüksel lahanası, her ne kadar tadı nedeniyle pek sevilmese de uygun şekilde pişirildiğinde oldukça sağlıklı bir besin. Adını Belçika'nın Brüksel şehrinden alan bu minik sebze, tam bir vitamin ve mineral deposu. Peki Brüksel lahanasının faydaları nelerdir? İşte Brüksel lahanasının kalorisi ve besin değeri...
#Brüksel Lahanası FaydalarıBrokoli, insan sağlığı için faydalı olan besinlerin başında geliyor. Düzenli olarak tüketildiğinde tansiyondan diyabete pek çok rahatsızlığı önlemeye yardımcı oluyor. Ayrıca vitamin ve mineral yönünden de oldukça zengin bir besin. Peki brokolinin faydaları nelerdir? Brokoli tüketirken dikkat edilmesi gerekenler...
#BrokoliYediklerimizin lezzeti elbette çok önemli ancak içerdikleri besin maddeleriyle vücudumuza nasıl etkileri olduğunu da bilmek lazım. Sağlığımızı, kilomuzu, günlük enerjimizi hatta pozitif ruh halimizi korumanın yolu buradan geçiyor. Peki siz besin gruplarının vücuttaki etkilerinden haberdar mısınız? İşte herkesin bilmesi gereken önemli ayrıntılar...
#Temel Besin GruplarıC ve K vitamini yönünden zengin bir besin olan lahana, başta turşusu ve dolması olmak üzere çeşitli şekillerde tüketilebiliyor. Ayrıca, lezzetli kış sebzelerinden biri olan lahana bol lif içeriyor. Peki lahananın sağlığa yararları ve zararları neler? Nasıl tüketilmeli? Uzmanlar, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
#Lahananın Faydaları NelerKoronavirüs dünya gündeminin ilk sırasında olmaya devam ediyor. Aşı çalışmalarının ilerlemesi ve ilk uygulamaların birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de başlaması umutlarımızı artırdı. Koronavirüs aşılarının uygulanmasının ardından pandemi sürecinde kritik bir eşiği daha atlamış olacağımızı düşünüyorum. Devam eden süreçte kendimizi koronavirüsten kişisel önlemler alarak korumamız ve bağışıklığımızı güçlendirmemiz büyük önem taşıyor. Bu noktada koronavirüse karşı sağlıklı ve dengeli beslenerek bağışıklık sistemimizi güçlü tutmalıyız.
#Koronavirüs