Karides haberleri sayfasında Karides hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2702 Karides haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Deniz ürünleri günümüzde sevilerek tüketilmektedir. Deniz ürünlerinin pişirilmesi de çok fazla dikkat gerektirir. Karides pişirmek isteyen kişiler mutlaka karidesleri temizlemeliler. Karidesin nasıl temizleneceği ise merak uyandırır. Karides nasıl temizlenir? Dondurulmuş, küçük karides nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Karidesİnsanların birçoğu karides yemeyi çok sevmektedir. Lezzetli ve pratik bir ürün olan dondurulmuş karidesi alarak kolayca pişirebilirsiniz. Dondurulmuş karidesi farklı yöntemler ile pişirebilirsiniz. Ancak bu ürünü en güzel tavada yapabilirsiniz. Dondurulmuş karides nasıl pişirilir? Dondurulmuş karides tereyağda tavada nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaridesKızıldeniz'den Akdeniz'e geçiş yapan ve Antalya Körfezi ekosistemine zarar veren balon balığı gibi istilacı türlerin yanı sıra, ekonomik değeri olan yeni türlerin de bölgeye geçiş yaptığı tespit edildi. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Kızıldeniz'den 3 tür hamsi, barbun, palamut ve karides türünün Antalya Körfezi'nde ve Akdeniz kıyılarında görüldüğünü söyledi.
#KızıldenizKalamar ve midye gibi deniz ürünleri, dışarıda yemeye alışkın olduğumuz lezzetler. Oysa ki evde yapmak hiç zor değil. Bu hafta kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ara sıcak önerileriyle geldim. Tariflerimin temel malzemesi ‘cesaret’. Sonrası kolay... Hemen kolları sıvayın derim.
#KalamarÇiğ veya çok az pişmiş istiridye... Suşi veya saşimiler, çamur yengeçleri ve envai çeşit karides... İşte uzun yıllardır yaşadığım Avustralya’da yılbaşı sofralarının vazgeçilmez ürünleri... Tüm bahçe ve parklarda barbeküler yanıyor, deniz mahsulleri, sosisler ve etler pişiriliyor. Uzun saatler süren bu yemeklerin sonunda masaya gelen pavlova tatlısıysa Avustralyalıların sofralarını süsleyen bir sanat eseri gibi...
#Yılbaşı SofrasıTurşunun özellikle de Türk mutfağında önemli bir yeri vardır. Kışa hazırlık olarak neredeyse her evde bir turşu telaşı yaşanır. Bu denli sevilen turşu genellikle beyaz lahana, salatalık, biber olarak karşımıza çıkar. Ancak öyle çeşitleri vardır ki, yiyenleri hayrete düşürür. Biz de sizler için birbirinden ilginç turşu tariflerini derledik...
#TurşuKabuklu bir deniz canlısı olan karides tüm yıl boyunca donmuş şekilde bulunur, nisan ve mayıs aylarında ise tazesi afiyetle yenir. Tereyağında yapıldığında tadına doyum olmaz, makarnaya ayrı bir yakışır. Bu lezzetli deniz ürünü sağlığımız için de oldukça yararlı. Diyetisyen Deniz Zünbülcan karidesin faydalarından bahsetti, hafif bir tarif vermeyi de ihmal etmedi.
#KaridesSonbahar geldi geliyor derken mevsimi bugün itibarıyla bitiriyoruz. Yarın hepimiz için yeni bir mevsim ve yılın son ayı başlıyor. Daha çok evlerimizde olacak, vaktimizin büyük bir bölümünü yaşadığımız kentlerde geçireceğiz. İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncı versiyonu için neredeyse yılın altı ayını farklı kentlere seyahat ederek geçirdiğim için bu benim için huzur ve sakinlik demek. Umarım hepimiz için kimi zaman sosyalleştiğimiz, kimi zaman yeni yerler keşfettiğimiz, kimi zaman da evlerimizin tadını çıkardığımız sakin ve keyifli bir kış olur.Bugün sizlere İstanbul’dan iki yeni açılmış, bir de artık genç bir İstanbul klasiği olduğunu düşündüğüm ve farklı mutfaklar sunan üç restoranımızdan söz etmek istiyorum...
#Müge AkgünEtkileyici tarihi binalarda hizmet veren üç ayrı restoranda üç farklı gastronomi deneyimi yaşamak için Floransa’dayız. İlhamını Michelangelo’nun eserlerinden alan La Loggia ilk durağımız. Ardından şehrin göbeğindeki ikonik yapılardan birinde hizmet veren Four Seasons Hotel Firenze’deki Il Palagio’ya geçiyoruz. Son durağımızsa tarih kokan ambiyansıyla sizi hemen etkisi altına alan Locale Firenze.
#FloransaSağlıklı hayvansal protein arıyorsanız, dünyadaki hiçbir şey deniz ürünlerini geçemez. Ancak deniz ürünleri arasından ne yiyeceğinizi bulmakta zorlanıyor olabilirsiniz. Çünkü ton balığında cıva, karides teknelerinde yan avlanma ve somon havuzlarında böcek ilaçları var. Peki ağır metaller ve okyanuslarımızın geleceği hakkında endişelenmeden bir restoranda sipariş edebileceğiniz veya balık tezgahından satın alabileceğiniz bir şey yok mu?
#Kabuklu Deniz ÜrünleriBu hafta rock müziğin efsanevi grubu Jethro Tull, Volkswagen Arena’da İstanbullularla buluşacak. Hande Yener, Jolly Joker Vadistanbul’da; Gazapizm, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde konser verecek. Fransız fotoğrafçı Véronique Vial’ın Institut français Türkiye’deki ‘Before 10 a.m’ (Sabah 10.00’dan Önce) başlıklı sergisini gezmek için 30 Kasım son gün.
#KonserGeçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat MilorYaşlılık lekeleri veya diğer adıyla güneş lekeleri, genellikle güneşe sık maruz kalan yüz, el ve omuz gibi bölgelerde ortaya çıkan koyu renkli cilt lekeleridir. Bu lekeler, cildin melanin üretiminin artması sonucu oluşur ve yaşla birlikte daha belirgin hale gelebilir. Birçok kişi bu lekelerin sadece güneş hasarından kaynaklandığını düşünse de, aslında yaşlanma süreci ve vücuttaki diğer biyokimyasal süreçler de bu lekelerin oluşumunda etkilidir.
#Yaşlılık LekeleriGeçen hafta sonu Maça Kızı sıra dışı bir etkinliğe imza attı. Projenin ardında Türkiye’nin turizm elçisi, Maça Kızı ile Bodrum’u dünya sahnesine taşıyan Sahir Erozan ve ülkemizin gurur kaynağı, en önemlisi de bugüne dek tanıdığım en mütevazı şef olan Aret Sahakyan vardı.
#Müge AkgünŞüphesiz Sarıyer’deki Balıkçı Kahraman ülkedeki en pahalı lokantalardan biri. İçki hariç kişi başına 200 euro’yu (7.500 lira civarı) bulabilirsiniz. Pahalı mı? Hem evet hem de hayır. Evet, çünkü ülkemizdeki gelir düzeyine göre dudak uçuklatan fiyatlar bunlar. Öte yandan kullanılan malzemenin kalitesi ve yaratılan değeri dikkate alırsanız mekânın çektiği fiyat anormal değil. Amiyane tabirle Balıkçı Kahraman iyi fiyat çekiyor ama Allah için adama ‘Kazıkçı’ demek de haksızlık olur.
#BalıkVietnam’ın kuzeyi ve güneyi arasında tıpkı bizde olduğu gibi müthiş bir iklim farkı var. Bu durum mutfağa da yansıyor. Mesela güney mutfağında sıcak iklim nedeniyle acı kullanımı daha fazla. Hem baharatlar hem de taze aromatik otlar bol kepçe seviliyor. Özellikle Michelin sonrası artık sadece sokak yemekleriyle anılmayan ülkenin geleneksel lezzetlerini keşfedelim...
#VietnamMasterChef Beyza Aydın kimdir, sorusu izleyenler tarafından merak konusu oldu. Bu sezonun iddialı isimlerinden olan Beyza Aydın bu hafta 100 bin TL'lik ödülün sahibi olarak dikkatleri üzerine çekti. Hazırladığı yemekler ile şeflerin beğenisini toplayan MasterChef Beyza ilk turda çıtır karides hazırlayarak şeflerden 3 evet alarak ikinci tura yükselmişti. Peki, MasterChef Beyza kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, 2024 MasterChef Türkiye yarışmacısı Beyza Aydın'ın hayatı ve biyografisi.
#Masterchef Beyza KimdirBu hafta Aşkın Nur Yengi, Jolly Joker Kartal İstMarina’da; Mert Demir, CerModern’de sahneye çıkacak. Latin müziğin sevilen isimleri Gipsy Kings by Andre Reyes ve Buika, İstanbul’da konser verecek. Carl Cox, Maximum UNIQ’te elektronik müzik tutkunlarını dansa davet edecek. ‘Solo Botter: Komet’ sergisi de Beyoğlu’ndaki Casa Botter’de görülebilir.
#KonserAntalya’daki 7 Mehmet’in başarısının arkasında birkaç neden var. Güçlü bir eğitim, nadiren değişen bir kadro, kullanılacak malzemenin en iyisini alma gayreti, titizlik ve devamlı kendini aşma arzusu. Bir önemli unsur da oldukça genç olan Mehmet Bey’in stil ve kişiliği.
#AntalyaAğlarını denizle buluşturmak için limanlardan ayrılan balıkçıların bereketli zamanları başladı. 1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağı sona erdi. Şimdi tam mevsimiyken biz de fosfor, iyot, kalsiyum ve flor açısından zengin olan ve A, B, D vitaminleri içeren balığı bol bol yiyelim.
#BalıkMasterChef beef stroganoff tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Beef stroganoff sosunda sotelenmiş dana etinden yapılan bir Rus yemeğidir. 19. yüzyılın ortalarında Çarlık Rusyası'nda ortaya çıkan bu yemek, orijinal tariften önemli ölçüde farklılaşarak dünya çapında popüler hale gelmiştir. Peki, beef stroganoff nasıl yapılır? İşte, orijinal beef stroganoff tarifi ve malzemeleri
#Masterchef Beef StroganoffMasterchef karides kokteyl tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Karides kokteyli olarak da bilinen karides kokteyli, bir bardakta servis edilen Marie Rose sosu veya kokteyl sosu içinde kabuklu, pişmiş karideslerden oluşan bir deniz ürünü yemeğidir. Peki, karides kokteyl nasıl yapılır? MasterChef karides kokteyl tarifi ve malzemeleri
#Karides Kokteyl TarifiCumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Yenikapı Balıkçı Barınağı'nda “2024-2025 Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı”nda konuştu. Erdoğan, "Önümüzdeki 3 yıllık dönemde de balıkçılarımızın hazine destekli tarımsal kredi limitini 15 milyon liradan 40 milyon liraya çıkardık." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Sürdürülebilir balıkçılık için bereketli denizlerimizi korumamız gerekiyor." şeklinde konuştu.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanFranckelie Laloum, Jean Philippe Borro ve Julien Lefebvre gibi ünlü şefler yaz boyunca Antalya’da lezzet tutkunlarıyla buluştu. Bugün ve yarın da iki yıldızlı Fransız şef Michel Portos ve ‘Evdeki Şef’ temasıyla menülerini misafirlerinin mutfağına girerek sunan Michelin yıldızlı şef Gregory Mirer gastronomi meraklılarıyla bir araya gelecek.
#GastronomiUzun süredir beni takip edenlerin aklına gelmiştir ‘Neden bu adam hep İspanya veya Japonya gibi ülkelerin deniz ürünleri lokantalarını ve oralarda yediklerini ballandıra ballandıra anlatıyor’ diye. ‘Bizi beğenmiyor mu’ sorusunu soranlar da vardır. Cevabı belli aslında; biz denizleri tükettik gibi. İstisnalar hariç bu işi onlar kadar da iyi bilmiyoruz. Şimdi o istisnaların birinden bahsedeceğim...
#Deniz ÜrünleriEğer aklınızdan bu yaz bir Yunan adaları seyahati geçiyorsa hiç ertelemeyin çünkü kapıda vize uygulaması bunu çok kolaylaştırdı. Bir saatlik deniz yolculuğuyla kendinizi hem evinizde hem dünyanın öteki ucunda hissedebilirsiniz. Turkuvaz renkli suları ve çok tanıdık mutfağıyla karşı kıyıda bizi bekleyen Yunan adalarında yapılacaklar için kapsamlı bir rehber hazırladık; birini seçin ve harekete geçin!
#Aynur TATTERSALL