Galataport’un hizmet vermeye başlamasıyla bölge tekrar hareketlenmiş, İstanbullular kültür-sanat, yeme-içme ve eğlence için rotasını Karaköy’e çevirmişti. Kısa süre önce de Türkiye’nin ilk modern sanat müzesi İstanbul Modern buradaki yeni binasında kapılarını açtı. Çok önemli bir koleksiyona ev sahipliği yapan müze vesilesiyle semti ziyaret etmeyi planlayanlara yardımcı olacak bir rehber hazırladık. ‘Cool’ mekânlardan lezzetli restoranlara, butiklere ve tarihi yapılara uzandık...
#KaraköyEn geleneksel tariflerin dahi değişime ihtiyacı olduğunu savunan bir şefim. Ama geliştirilen ürün, orijinalinden çok daha üstün olmalı. Benim için iyi bir baklavanın en önemli unsurlarından biri ağızda çıkardığı o çıtır çıtır sesler... Sütlü şerbetle hazırlanan soğuk baklavadan işte bu zevki almam mümkün değil...
#Baklavaİstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği 3. İstanbul Tasarım Bienali, dünyanın farklı yerlerinden, binlerce yıllık tasarım anlayışını barındıran eserleri ayağımıza getiriyor. ‘Biz İnsan mıyız? Türümüzün Tasarımı: 2 Saniye, 2 gün, 2 Yıl, 200.000 Yıl’ başlıklı bienal, insanın 200 bin yıl boyunca tasarımla kurduğu ilişkiyi, arkeolojiden teknolojiye, tıptan mimarlığa kadar birçok farklı alanda inceliyor. 20 Kasım’a kadar beş ayrı mekânda ziyaret edebileceğiniz Tasarım Bienali, Hürriyet’e kapılarını açtı. Bienali, küratörleri, dünyanın önde gelen mimarlık tarihçilerinden Beatriz Colomina ve Mark Wigley’le birlikte gezdik.
#3. İstanbul Tasarım BienaliKoca ramazanı yedik, bayrama ramak var. Önümüz tatil, güneş, seyahat... Plaj, kum, sefahat... Bildikleriniz cepte dursun, buyurun size 2016’dan Türk sahillerine yeni vuranlar, karpuz kabuğunun yüzme arkadaşları, denizle mehtabın iki sayfada sezon hediyeleri, stilden spora, televizyondan tiyatroya uzmanların seçtikleri, önerdikleri...
#Savaş ÖzbeySahrap Soysal’ın yıllarca televizyon ekranlarından ve Kelebek sayfalarından tarif ettiği yemekler, artık birinci elden, sahibinin lezzetinden. Beyoğlu Şişhane’de açtığı kendi adını taşıyan restoranında İstanbul’un ve Anadolu’nun her yerinden gelen hayranlarını ağırlıyor. Fakat bu kadının yemekleri mi daha nefis, sohbeti mi daha leziz karar vermek zor. Müşteriler ona bayılıyor, dükkâna adımını atan dışarı sarmaş dolaş çıkıyor.
#Savaş ÖzbeySon dönemde gitgide yükselişe geçen Alman sinemasının en yeni örnekleri Goethe-Institut Istanbul ve İstanbul Modern'in düzenlediği etkinlik kapsamında seyirciyle buluşuyor. "Herşey Tıkırında: Almanya'dan Yepyeni Filmler" başlıklı gösterimler 25 Haziran ile 28 Haziran tarihleri arasında İstanbul Modern'de.