‘Süper besin’ son zamanların en popüler kavramlarından biri, ancak pek çok insan süper gıdanın gerçekte ne olduğu konusunda net bir fikre sahip değil. Peki ne demek süper besin? Hangi gıdalar bu kategoriye giriyor? Bu kavram neden tartışılıyor? En önemlisi de süper gıdaları tüketirken nelere dikkat etmek gerekiyor? Son dönemin favori süper besinlerini uzmanlarımızın da desteğiyle teker teker masaya yatırdık...
#SağlıkSon zamanlarda koronavirüs korkusu nedeniyle hastanelere başvuru ve teşhis sayılarında düşüş yaşandığını belirten uzmanlar, verem hastalarının artabileceğine dikkat çekiyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Akkoyunlu, “İşin özüne baktığımızda tüberküloz ve kovid-19 aslında birbirinden çok farklı hastalıklar. Kısmi de olsa bazı belirtiler ortak. Mesela öksürük, halsizlik, kırgınlık, ateş gibi belirtileri örnek gösterebiliriz. Dolayısıyla bazen tüberküloz hastaları ile koronavirüs hastaları benzer semptomlar nedeniyle karıştırılabilir. Hatta, eğer tüberkülozun erken dönemi ise akciğer görüntüleri de karışabilir” dedi.
#TüberkülozSon zamanlarda koronavirüs korkusu nedeniyle hastanelere başvuru ve teşhis sayılarında düşüş yaşanıyor. Uzmanlar, bu durumun verem kaynaklı ölümleri arttırabileceğini belirtiyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Akkoyunlu, “İşin özüne baktığımızda tüberküloz ve Kovid-19 aslında birbirinden çok farklı hastalıklar. Kısmi de olsa bazı belirtiler ortak. Mesela öksürük, halsizlik, kırgınlık, ateş gibi belirtileri örnek gösterebiliriz. Dolayısıyla bazen tüberküloz hastaları ile koronavirüs hastaları benzer semptomlar nedeniyle karıştırılabilir. Hatta, eğer türbekülozun erken dönemi ise akciğer görüntüleri de karışabilir” dedi.
#İstanbulKalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr Halit Yerebakan, modern tıp hekimlerinin yaptığı en iyi şeyin insan ömrünü uzatmak olduğunu belirtirken, hayatımızın merkezinde yer alan stres ve sağlıksız beslenme ile tüm kazanımlarımızı kaybetmekle karşı karşıya olduğumuza dikkat çekti. Dr. Yerebakan, “Çocuklarımıza böyle sağlıksız bakmaya devam edersek, torunlarımız bizden daha az yaşayacak,” dedi.
#BursaTürk klinik mikrobiyoloji ve enfeksiyon hastalıkları derneği (KLİMİK) toplantısında Hepatit C hastalarına iyi haber geldi. Hepatit C'yi ortadan kaldıran ilaçlar SGK kapsamına alınıyor. Bu sayede son ve en etkin ilaçlar kronik Hepatit C tedavisinde kullanılabilecek.
#Hepatit CHikâye, öykü, anekdot veya mecazlara metafor denir. Danışanın dikkatini toplamak için sürpriz, şok, şüphe, şaşkınlık, kafa karışıklığı, saklı anlamları kullanma, soru sorma, sözcük oyunu, mizah, hikâye ve anekdot teknikleri kullanılabilir.http://cemkece.com.tr/resimgoster.php/metaforla-psikoterapi.jpg?width=700&height=390&cropratio=700:390&image=/pictures/haber/aa26e2c7e8d8fae602d43f994b1c7563.jpg
İZMİR'de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat ya da ilaçla tedavi şansı kalmayan, yaşaması için tüm umutlarını yitirmiş karaciğer tümörlü ya da karaciğerine metastas yapmış kanser hastaları için ‘Yitrium-90’ denilen radyoaktif (radyasyon) mikroküre tedavisine başlandı. Tedavinin uygulandığı hastalardan 53 yaşındaki Dr. Haydar Kaya, “Hiçbir seçeneğim kalmamıştı. Bari kalan günlerimi iyi geçireyim, diyordum ki bu mucize tedaviyle yeniden yaşama umutlarım arttı” dedi.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
ABD’deki ünlü teknoloji enstitüsü MIT’den Linda Griffith ve ekibi karaciğerli yonga (çip) yarattı! Hücreler gerçek bir karaciğer gibi de davranıyor. Bilim dünyasının amacı insan bedenini birbiriyle ilintili dokulardan oluşan üç boyutlu, canlı bir yonga üzerinde yapılandırmak. Kısacası bir takım zombiler yaratmak. Hastalıkların incelenmesine ve ilaçların denenmesine olanak tanıyacak beyinsiz minik bedenlerin üretilmesi hedefleniyor.