Kara Alıç bitkisinin faydaları ile ilgili internette araştırma yapan vatandaşlar, bu bitkinin özelliklerini merak ediyorlar. Kara Alıç'ın satenimsi yeşil yaprakları sonbaharda parlak kırmızı-mor bir renk alır, geniş odunsu çalılık bitkisi bu görüntüsüyle, Kuzey Amerika’nın doğu ve orta kesimlerindeki nemli orman ve çalılıkların işaret ışığı olur. Peki Kara Alıç bitkisinin faydaları nelerdir? İşte detaylar
#Kara AlıçTabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen ‘Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nden (ÖÇKB) haberdar mısınız? Bu alanlar; denizlerden ormanlara, yaylalardan göllere kadar çeşitli doğal ekosistem ve oluşumları barındırıyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nde nereleri gezmeli, neler yapmalı?’ diye sorduk. İşte 19 bölgeden keşfedilecek değerler…
#RotaŞehrin keşmekeşinden kısa bir an da olsa kaçmak isteyenler, çeşit çeşit kuşların seslerini dinleyerek doğa yürüyüşü yapmaya ve tüm yorgunluğunuzu unutmaya ne dersiniz? Üstelik bilimsel araştırmalar da kuşları görmenin ve seslerini duymanın psikolojik açıdan iyileştirici etkisi olduğuna işaret ediyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Kuş sesleri arasında dolaşıp iyi hissedebileceğimiz adresler nereler?’ diye sorduk. 9 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 10 öneride bulundular.
#RotaDünyanın dört bir yanında büyük şehirler hem su kıtlığıyla hem de ani yağışların neden olduğu sellerle boğuşuyor. Buna bir de yükselen deniz suyu seviyelerinin kıyılardaki şehirleri tehdit etmesini eklersek suyun çağımızın en önemli problemlerinden biri olduğu ortada. Peki çözüm ne? İşte meseleye farklı açıdan bakan 5 alternatif proje...
#Su BaskınıKahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#KahramanmaraşBütün bir hafta yorucu geçen iş koşuşturmasından sıkılanlar, hafta sonlarını iple çekiyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza her mevsim harika manzaralara bürünen, doğanın içinde ailece vakit geçirmeye uygun, mutlaka görülmesi gereken gölleri sorduk. 12 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 13 gölü önerdiler...
#RotaDünya mutfağında kullanılan binbir çeşit baharat vardır. Bu baharatlar sadece lezzet değil, sağlık için de oldukça farklı işleve sahiptir. Sizlere mutfakta en çok kullanılan baharatlar ve vucuda etkilerine dair bir derleme hazırladım. İşte yemeklerde kullandığımız, belki de pek çoğunun adını bilmediğimiz baharatlar ve görevleri...
#BaharatlarDeğeri yeni yeni yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde anlaşılan kalıç, ülkemizde genellikle yabani bir şekilde yetişmektedir. Ekonomik değeri her geçen gün artması sebebi ile ıslah edilmeye ve zirai bir ürün olarak yetiştirilmeye başlamıştır. Sizlerde alıcın nasıl yetiştirilmesi gerektiğini ve en çok hangi bölgelerde bulunduğuna dair detayları derledik.
Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, doğa- orman müzesini andıran Isparta'daki Kovada Gölü'nün Eğirdir'le bağlantılı kanalda tarım atıklarının depolanması nedeniyle çöp kovasına döndüğü söyledi. Kesici, "Kovada Gölü kirlilik ve ihmal yüzünden 'zehir saçan' bir göle, bataklığa dönüştü. Böyle giderse Kovada, son nefesini vermeye yakın bir göldür. Yıllar öncesi suyundan çay demlediğimiz, içtiğimiz gölün suyu artık içilemez su haline gelmiştir" dedi.
#Antalyaİstanbul ve Ankara'da ikamet eden vatandaşların ana gündem konusu elektrik kesintisi oldu. 'Elektrikler ne zaman gelecek?' sorusuna yanıt elektrik dağıtım şirketlerinden geldi. BEDAŞ ve Başkent EDAŞ elektrik kesintisi programını paylaştı. Peki, Ankara ve İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek? İşte BEDAŞ ve Başkent EDAŞ elektrik kesintisi programı
#BedaşTürkiye'nin 1973 yılında 20,2 milyon hektar olan orman varlığı, geçen yıl 22 milyon 621 bin 935 hektara ulaştı. Orman varlığının gençleştirilmesi, bakım ve rehabilitasyonu için geçen sene 122 milyon 859 bin 106 lira harcandı.
#Orman Genel Müdürlüğünün 2018 Yılı Faaliyet Raporuİzmir’de doğdu, İstanbul’da büyüdü, New York’ta üniversite okudu, Londra’da yüksek lisans yaptı. Sibel Güdek 30 yaşında. Türkiye’nin en fazla göç veren illerinden Kastamonu Daday’da çiftçilik yapıyor. Onu köyüne geri getiren ne şehir yaşamının stresi ne de doğanın cazibesi. “Verimli topraklar boş ve bu, büyük fırsatlar sunuyor” diyor.
#Köye Yerleşmek- Muğla Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Menteşe ilçesine bağlı Kıran Mahallesi’ndeki bin 917 hektar ormanlık alana 7 bin 500 lavanta, ahlat, ada çayı kekik, alıç, orman sarmaşığı ve yabani mersin fidanı dikildi, arıların su ihtiyacını karşılamaları için su göletleri oluşturuldu - Muğla Orman Bölge Müdürü Kara: - "Muğla'da uygulanan 4 bal ormanı projemiz var. En büyük ve en kapsamlısı Kıran Mahallesi'nde oluşturuldu"
“Bilmemekten daha tehlikeli olanı, bilmediğini bilmemektir” derdi 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel. Sağlık alanında tam da bu öngörüyü doğrulayan bir süreçten geçiyoruz. Mesleğini hakkıyla yapan aktarlar beni affetsinler ama “İlaç kötü, ot alın!” demeye cahilce cesaret eden çakma sağlıkçılara karşı dikkatli olun.