kanserden korunmak haberleri sayfasında kanserden korunmak hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 489 kanserden korunmak haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sevgili Hürriyet okurları... Dünya genelinde kanser vakaları giderek artıyor. Kanserin başlıca görülme nedenleri arasında genetik özellikler ve çevresel faktörler yatıyor. Kansere neden olabilecek çevresel faktörleri azaltmak ise bizim elimizde.
#SağlıkAlfa lipoik asit bir antioksidandır ve vücut tarafından doğal olarak üretilen bir bileşiktir. Kanseri tedavi etmek ve kanserden korunmak, diyabet, diyabetik nöropatiler, HIV / AIDS ve karaciğer hastalıklarını tedavi etmek amacıyla alfa lipoik asit desteği alınabiliyor. Enerji üretiminde çok önemli bir rol oynayan alfa lipoik asit, güçlü bir antioksidan gibi davranır ve tümör hücreleri üzerine apoptotik (programlı hücre ölümü) etkisi olduğu iddia edilmektedir.
#Alfa Lipoik AsitKadın hastalıkları ve doğum uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak ‘Kadın Olmak & Ötesi’ kitabıyla kadın sağlığı hakkında kapsamlı ve kolay anlaşılır bir rehber hazırladı. Kitap kadın okuruna ergenlik döneminden itibaren kendi bedenini tanımasını öneriyor. Prof. Dr. Kavak toplumdaki asıl yanlışınsa “Kariyer de yaparım, çocuk da” telaşı olduğunu dile getiriyor: “Hangisi önceliğinizse diğeri aceleye geliyor. Kadınlar önce kendilerinin ne istediğine bakmalı.”
#Prof. Dr. Zehra Neşe KavakYapılan araştırmalar çocukların alkol ve sigara ile tanışmasının çok küçük yaşlara kadar düştüğünü gösteriyor. Bu tanışıklık ise kansere davetiye çıkarıyor. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cansel Atinkaya Baytemir açıklıyor…
#HtvprogramlarAsrın hastalığı olan kanseri önlemek mümkün mü? Kanserden korunmak için hayat tarzımızı nasıl değiştirmek gerekiyor? İklim kriziyle kanserin nasıl bir bağlantısı var? Uzun yıllardır konuyla ilgili çalışan ve kanser hakkında bir de kitap yazan Dr. Sevil Öz uyarıyor: “Bizi kanser yapan her şey küresel ısınmaya, küresel ısınmaya sebep olan her şey kansere neden oluyor!”
#Kanser HaftasıÇağımızın en önemli sağlık sorunu olan kanser tüm dünya artmaya devam ediyor. Kansere karşı bilinçlenerek kansere neden olan risk faktörlerinden kaçınmak, erken tanı ve erken dönemde tedavi ile kanserden korunmak mümkün. Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Neşe Güney, kanserle ilgili güncel veriler paylaştı ve kanserden korunma yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.
#Kanser NedenleriÇağımızın en sık görülen hastalıklarından biri olan kanser, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artıyor. Türkiye'de her yıl 160 bin kişiye kanser tanısı koyuluyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) raporlarına göre; önümüzdeki yıllarda her 5 kişiden biri kansere yakalanma riski taşıyor. Sağlıklı beslenmek, fazla kilolardan kurtulmak ve hareketli bir yaşam sürmek ise kanser riskini yüzde 30-35 oranında azaltabiliyor. Soğan, sarımsak, brokoli, zeytinyağı, çekirdekli siyah üzüm, zerdeçal gibi daha birçok besin de bu hastalıktan korunmada bizlere yardımcı oluyor.
#KanserMeme kanseri, dünyada en sık görülen ikinci kanser türüdür. Ülkemizde her 10 kadından 1’inde görülen meme kanserinden korunmak için en etkili yöntem, erken teşhis, düzenli hekim kontrolü ve sağlıklı yaşam tarzı olduğu unutulmamalıdır. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Buse Özdemir, meme kanserine karşı koruyucu olan besinler ve beslenme yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.
#Meme Kanserine İyi Gelen BesinlerMemede her ele gelen kitle kansere mi işaret? Meme kanserinde en önemli risk faktörleri neler, kimler tehlike altında? Meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çeken MEMEDER Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Nilüfer Özaydın; meme kanseriyle ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladı, konu hakkında kulaktan kulağa dolaşan şehir efsanelerine açıklık getirdi.
#Meme KanseriHem Dünya Sağlık Örgütü hem de ülkemizde Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, hiçbir şikayeti olmasa ve hiçbir risk faktörü bulunmasa bile 50 yaşına gelen kadın ya da erkek her bireyin her 5 yılda bir mutlaka kolonoskopi yaptırmasını önermektedir.
#KolonoskopiÜlkemizde görülme sıklığı olarak kadınlarda ikinci, erkeklerde üçüncü sırada yer alan kolon kanserinin risk faktörleri arasında 50 yaşın üzerinde olmak ve yanlış beslenmek ilk sıralarda yer alıyor. Kolon kanserini erken evrede yakalamak için ise vücudun verdiği sinyalleri iyi takip etmek gerekiyor. Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Gökhan Çipe, kolon kanseri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
#Kolon KanseriKanser tedavisi gören hastalarda beslenmenin önemli olduğunu belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gürbüz Görümlü, kemoterapi ve radyoterapi gören hastaların günde en az 8 bardak su ya da maden suyu tüketmesi gerektiğini söyledi. Doç. Dr. Görümlü, ayrıca yeşil çayın günde 500 mililitreden fazla içilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
#Yeşil ÇayKanser tüm dünyada kalp ve damar hastalıklarından sonra en sık ölüme yol açan hastalık. Dünya Sağlık Örgütü'nün uluslararası kanser araştırmalarını yürüttüğü GLOBOCAN adlı projenin verilerine göre; geçtiğimiz yıl 18 milyon kişiye kanser tanısı kondu ve bu hastalıktan ölen hasta sayısı 9,5 milyonu aştı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Öçal kanserden korunmak için nasıl bir beslenme alışkanlığı edinmemiz gerektiğini anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
#Kanser Hastaları Nasıl BeslenmeliKefir ne zaman içilir sorusunun yanıtı birçok vatandaşın sorguladığı ve merak ettiği konular arasında yer almaya devam ediyor. Kafkasya kökenli bir içecek olan inek, koyun ve keçi sütüne maya ilave edilerek elde edilen kefirin sindirim sistemi üzerinde etkileri olduğu düşünülüyor. Peki, kefir ne zaman içilir? Kefirin faydaları nelerdir?
#KefirKafkasya kökenli bir içecek olan, inek, koyun ve keçi sütüne maya ilave edilerek elde edilen, insan sağlığı için önemli bir probiyotik olarak görülen kefirin, sağlık için pek çok faydası olduğu biliniyor. Uzmanlar vatandaşlara 'Günde 300-500 mililitre kefir tüketin' tavsiyesinde bulunuyor. İşte, kefirin saymakla bitmeyen faydaları...
#Kefir Nedir?Sağlıklı yaşam için dengeli beslenmenin ve ideal kilonun korunmasının önemine işaret eden Prof. Dr. Tek, “Kırmızı et tüketiminin haftada 500 gram ile sınırlandırılması gibi konular yeni değil. Kanser gelişimi riski, fazla kırmızı et tüketmeyenlere oranla tüketenlerde yüzde 18 gibi bir oranda daha yüksektir” dedi.
#KanserTelevizyonlarda, aile veya arkadaş ortamında kanserle ilgili onlarca şey duyuyor, bizim başımıza gelmeyeceğini düşünüyoruz. Kanserle ilgili birçok bilgiye sahip olduğumuzu sanıyoruz peki, kanseri gerçekten tanıyor muyuz?İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Vardar, kanserle ilgili bilinmesi gereken tüm temel bilgileri anlatıyor.
#Angelina Jolie