Şeker ve beyaz un kansere davet mi

Yeni haftaya güncel bir sağlık sorusuyla başlıyor, “Şeker ve beyaz unun kansere yakalanmayı kolaylaştırdığı doğru mu?” sorusuna cevap arayarak yola çıkıyoruz.

Haberin Devamı

Önce isterseniz gelin şu iki önemli bilgiyi kayda geçelim, konumuza daha sonra devam edelim.

ÖNEMLİ BİLGİ 1: Ünlü Alman biyolog O. H. Walburg kanserli tümörlerin metabolizmasının temel olarak şeker tüketimine bağlı olduğunu keşfederek Nobel Tıp Ödülü’nü kazanmıştı.

ÖNEMLİ BİLGİ 2: Günümüzün en gelişmiş kanser tarama yöntemlerinden biri olan “PET TARAMALARI”nda da cihaz vücudun en çok/aşırı şeker-glikoz tüketen bölgelerini tespit ederek kanserli dokuları belirliyor.

Bu bilgilerden sonra konuya daha rahat ve anlaşılır bir şekilde girebileceğimizi düşünüyorum. Hazırsanız buyurun...

Şeker ve beyaz un kansere davet mi

BANA GÖRE
ŞEKER VE UNDAN UZAK DURUN

ÇOĞU uzmanın “Kanser şekerle beslenir” cümlesiyle özetlenebilecek bir kanaatleri var. Bu kanaat bana göre de haksız sayılmaz. Şeker ve beyaz un tüketimi arttıkça kanser vakalarının da arttığı düşüncesi bence de haklı ve doğrudur. Muhtemel neden de şudur: Kanser ve beyaz un tüketimi arttıkça kan şekeri dalgalanmaları -zıplamaları- belirginleşiyor, neticede de pankreastan bedene aşırı miktarda insülin pompalanıyor. Sonuçta da neredeyse tüm hücre ve dokularımız bir çeşit “İNSÜLİN BANYOSU” yapmak zorunda kalıyor. Oysa insülin banyosunun bedene/hücrelerimize olumsuz pek çok etkisi var. Bunlardan biri de “insülin benzeri büyüme faktörü” adı verilen “İGF-1”in kanda artmasıdır. İGF-1’in temel görevi ise hücreleri büyüme ve çoğaltmaya teşvik etmektir. Özetle şeker ve un tüketimi arttıkça insülin ve İGF-1 üretimi de artıyor. İGF-1 arttıkça hücreler büyümeye ve çoğalmaya zorlanıyor. Sonuçta, muhtemel bir kanser tehdidi devreye girebiliyor. Bilelim ki araştırmalar da bu önemli bilgiyi doğruluyor. İGF-1 seviyeleri yüksek olan kadınlarda meme kanserine, erkeklerde prostat kanserine yakalanma olasılığı artabiliyor.

Haberin Devamı

ÖZETİ ŞUDUR: Aksi ispatlanana kadar kanserden korunmak için de şeker ve beyaz undan uzak durun.

OKUR SORUSU
BALIK BUNAMAYI GECİKTİREBİLİR Mİ

BALIĞIN özellikle Omega-3’ten zengin, yağı bol soğuk su balıklarının bünyelerindeki güçlü “beyin omegası DHA” sayesinde belleği desteklediği, bilişsel gerilemeyi geciktirdiği, çocuklarda da zekâyı güçlendirdiği biliniyor. DHA Omega 3 sadece beyin değil, göz sağlığı için de muazzam bir doğal destek. Çocuklarda göz gelişimini güçlendirmek, yaşlılarda göz sağlığını korumak, görme kaybına yol açan sarı nokta hastalığının etkisini azaltmak için de muazzam bir doğal ilaç. Kısacası BALIK MEVSİMİ AÇILDI. Daha bol ve sık balık tüketmenin zamanı çoktan geldi. Eğer balık yanında ceviz, keten tohumu, semiz otu ve diğer yeşil yapraklı sebzeleri de sık ve bol yerseniz belleğinizin sizi daha çok seveceğinden hiç kuşkunuz olmasın.

Şeker ve beyaz un kansere davet mi

İYİ BİLGİ 1
MELATONİN ÜRETİMİNİ ARTTIRMANIN YOLLARI

Haberin Devamı

1. Gündüz daha çok egzersiz yap.

2. Aydınlatmada parlak ışık değil sarı tonlarında ampuller kullan.

3. Akşamlarını loş ışıklı ortamlarda geçir.

4. Yatak odanız sessiz ve karanlık olsun.

5. Mavi ışıktan (cep telefonu/tabletler) özellikle akşamları uzak dur.

6. Akşamları atıştırmalık olarak triktofan içeren besinleri (ceviz, muz, süt) ve antioksidan zengini meyveleri (özellikle kivi) tercih et.

İYİ BİLGİ 2
KOLESTEROL SAVAR BESİNLER

1. Yulaf
kepeği

2. Ceviz, fındık, badem

3. Elma, ahududu, greyfurt, üzüm

4. Sarımsak, soğan

5. Semizotu, balık, keten tohumu

6. Havuç, domates, karpuz

7. Kuru fasulye ve diğer bakliyat

8. Zeytinyağı

9. Yeşil ve siyah çay

10. Her türlü yeşillik

Şeker ve beyaz un kansere davet mi

İYİ BİLGİ 3
KAYGININ 7 İŞARETİ

Haberin Devamı

1. Uyku düzeninin bozuklukları

2. Odaklanma zorlukları/unutkanlık eğilimi

3. Kaslarda gerginlik, ağrı ve acılar hissetme

4. Çabuk yorulma, bitkinlik ve halsizlik atakları

5. Huzursuzluk ve rahatlamada zorlanma hissi

6. İlerleyici tükenmişlik duygusu

7. Sinirlilik, hızlı ve kontrolsüz tepki verme, öfke atakları

İYİ BİLGİ 4
KAN İNCELTEN TAKVİYELERDE İLK 5

Tarçın
(Seylan tarçını)

Omega 3
(EPA zengini)

Kimyon
(toz/1 çay kaşığı)

Ginko biloba (100-150 mg)

Ginseng
(100 mg)

Yazarın Tüm Yazıları