1 Temmuz'da yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu kapsamında kamyoncular, araçlarına duygu ve düşüncelerini aktardıkları yazıları yazamayacak. Pek çok kamyonda görülen, sürücülerin ruh halini yansıtan “Dillerdeyiz köylü güzeli”, “Hayat biter yol bitmez, “Gaz, fren, şanzıman, halimiz duman”, “Yalnız kovboy” gibi pek çok mesaj ve söz, yasanın yürürlüğe girmesiyle tarih olacak.Kamyoncular, “Kaderimse çekerim” yerine “Kaderimse silerim” diyecek.
1 Temmuz'dan itibaren sağlığımız ile ilgili önemli değişiklikler olacak. Her gün tükettiğimiz ekmekte tuz oranı azaltılacak ve yine her zaman kullandığımız reçetelere bir de e-reçete eklenecek. Üçüncü bir değişiklik daha 1 Temmuz'da pilot bölge olan Konya'da başlayacak. Konya'daki özel hastaneler ve üniversite hastanelerinde artık T.C. Kimlik No'su yerine avuç içindeki damar izinden kimlik tespiti yapılacak. Ama 1 Temmuz'un yarattığı değişim bu kadar değil. Kamyonların arkasında bulunan meşhur kamyon yazıları da tarihe karışıyor. Yeni Türk Ticaret Kanunu'na göre artık kamyonların arkasına kamyon yazıları yazılamayacak.
Siyasi parti gruplarının gelecek ay yasalaşması için uzlaşmaya vardığı tasarılardan biri olan Türk Ticaret Kanunu Tasarısı, 1535 maddeden oluşuyor, bir çok alanda düzenlemeler içeriyor. AB ticaret hukuğu ile uyumlu hale getirilen Türk Ticaret Kanunu'nda kamyon yazıları yasağı da bulunuyor.
Karayollarında görenleri gülümseten ve kendine özgü bir "edebiyat" yaratan kamyon arkası yazıları bir yarışmaya esin kayanağı oldu. Horoz Lojistik'in düzenlediği yarışmada 2000'li yılların yeni kamyon arkası yazıları belirlendi. Aralarında karikatürist Metin Üstündağ'ın da bulunduğu seçici kurul, 1 Haziran'da başlayıp 15 Ağustos'ta sona eren yarışmaya başvuran 5 bin 750 kamyon yazısını değerlendirdi. Kazananlara ödülleri Horoz Lojistik'in 65'nci yıl kutlama etkinlikleri kapsamında verilecek.
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Ukrayna direnişinin sembolü haline gelen ve dünya çapında ilgi çeken Bayraktar İHA'ları ile ilgili BBC'ye konuştu. İnsansız hava araçlarının daha 'adil ve eşit' bir dünyanın oluşturulmasına katkıda bulunmasını istediğini söyleyen Haluk Bayraktar, Rus medyasında çıkan karalama haberlerine de değindi ve 'Sonuçta biz teknoloji sağlayan bir şirketiz" dedi.
#BayraktarBUCA’nın bana göre bu günlerde çok önemli iki sorunu var. İki sorunu da yaratanlar doğa, çevre ve güzellik düşmanları. Ve de uyanıklar. Öncelikle işi uyanıklık kısmını ele alalım. Geçenlerde de, “Bir haklı yakınma-Başkan’ın kaçak moloz isyanı” başlığıyla iletmiştim, işte özet:
#İzmiTARİHİ, insanlık tarihiyle yaşıt en eski sanat dallarından olan ‘pentür’ sanatının Hatay’daki son temsilcisi Aytek Can Günaltay, dedesinden öğrendiği mesleği, yaşatmak için mücadele veriyor. Resim sanatının bir uzantısı olan ve bir dönemin mobilyaları ile kadife kumaşlarına verdiği desenlerle günümüze kadar gelen pentür sanatını yarım asrı aşkındır sürdürmeye çalışan Günaltay, oturduğu evini atölyeye çevirdi.
#Hatay