kalp ritim bozukluğu haberleri sayfasında kalp ritim bozukluğu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 616 kalp ritim bozukluğu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ciddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu. Ayaz, "Bazen ritim düzene girmediğinde kalp çıldırırcasına atıyor, pil hemen devreye giriyor. Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum. Sonrasında acile gittim, nabzım çok yüksekti, hemen hastaneye yatırdılar. Yine ağır olarak 6-7 şok aldım. Bir de bu ablasyon işlemini yaptırmadan önce evdeyken 7-8 şok birden aldım. Ablasyonla inşallah o günleri geride bırakacağım, daha güzel günlere erişeceğim" diye konuştu.
#Brugada SendromuBarcelona'nın 30 Ekim'de Alaves ile oynadığı maçın 42. dakikasında göğsündeki ağrı sebebiyle kenara gelen ve hastaneye kaldırıldıktan sonra kalbinde ritim bozukluğu saptanan Sergio 'Kun' Agüero için dün 'kariyeri tehlikede, futbolu bırakacak' yönünde haberler çıkmıştı. Arjantinli yıldız, bu konuda bir açıklama yaptı.
#BarcelonaDünyada daha önce sadece 6 ailede tespit edilen ve erken yaşta ölümlere neden olan 'Kısa QT sendromu' olarak bilinen ölümcül kalp ritim bozukluğu hastalığı, Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşayan 60 kişilik Dalaman ailesinde de tespit edildi. Bugüne kadar bu hastalık nedeniyle 18 aile bireyini kaybeden Dalaman ailesi yardım için Sağlık Bakanlığı'ndan çağrıda bulundu.
#ŞırnakRus muhalif lider Aleksey Navalniy'nin cezaevinde zehirlenerek öldürüldüğü iddiaları gündeme geldi. İddiaya göre, Navalniy'nin sağlık durumu aniden kötüleşirken öldürülmesi için sinir gazı Novichok'un kullanıldığı düşünüldü. Cezaevi sağlık personelinin olayla ilgili belgeleri değiştirdiği de iddialar arasında yer aldı.
#RusyaCiddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu. Ayaz, "Bazen ritim düzene girmediğinde kalp çıldırırcasına atıyor, pil hemen devreye giriyor. Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum. Sonrasında acile gittim, nabzım çok yüksekti, hemen hastaneye yatırdılar. Yine ağır olarak 6-7 şok aldım. Bir de bu ablasyon işlemini yaptırmadan önce evdeyken 7-8 şok birden aldım. Ablasyonla inşallah o günleri geride bırakacağım, daha güzel günlere erişeceğim" diye konuştu.
#Brugada SendromuKüresel ısınmanın etkilerinin özellikle son yıllarda ciddi şekilde hissedilmeye başlanmasının ardından son günlerde aşırı sıcaklar rekor üzerine rekor kırıyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mesut Sipahi aşırı sıcak havaların, obezite hastalarını daha fazla etkilediğini belirterek obezitenin kontrol altına alınması ve tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu söyledi.
#1İş ve sosyal yaşam arasında denge kurmak, iyi bir gece uykusunun feda edilmesi anlamına gelebiliyor. Uyku eksikliği ise biraz yorgun hissetmenin ötesinde, geniş kapsamlı ve ciddi sağlık sorunlarını da tetikleyebiliyor. Peki yeterince uyumadığınızı gösteren işaretler neler? Uzmanlarla konuştuk…
#SağlıkRamazan’da bazı yanlış davranışlar kalbin üzerine binen yükü artırdığından istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor. Peki kalp ve damar hastalığı olup oruç tutmak isteyenler nelere dikkat etmeli? Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Macit Bitargil, kardiyovasküler açıdan risk altında olan ancak doktorları tarafından kontrollü şekilde oruç tutmasına izin verilen hastaların mutlaka dikkat etmeleri gereken 5 noktayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#RamazanBaş dönmesi oldukça yaygın ve çoğu zaman endişelenmeye gerek olmayan bir durum. Ama bazen çok ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor. Peki hangi baş dönmelerini ciddiye almalıyız? Tehlikeli baş dönmelerinin diğerlerinden farkı ne?
#SağlıkHipokalsemi vücutta dolaşan kan içerisinde kalsiyum elementinin normalden az olmasıdır. Bu durum pek çok hastalığın belirtisi olabilmektedir. Kalsiyum elementi vücudumuzda pek çok önemli görev üstlenmektedir. Bu nedenle kalsiyum eksikliği vücut için son derece önemlidir. Peki, Hipokalsemi nedir? Belirtileri nelerdir? Tanısı ve tedavi yöntemleri nelerdir? Sizin için detaylarıyla derledik.
#HipokalsemiHipokalemi, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da yüksek önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Hipokalemi nedir öğrenebilir ve neden olduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Hipokale nedir? Neden olur? En önemli komplikasyonu nedir? Hipokalemi neden alkaloz yapar tüm detayları ile derledik.
Farklı zamanlarda ve amaçlar altında alkol tüketimi gerçekleşir. Bu durum eğlence, kafa dağıtmak ya da güzel bir vakit geçirmek için değerlendirilir. Ancak aynı zamanda birtakım zararları olduğunu da ifade etmek mümkündür. Peki, alkol kullanımı sivilce yapar mı ve çıkarır mı tüm detayları ile derledik.
Yıl 2022 ama hâlâ ani bebek ölümüne bir çare bulunamadı. Son araştırmalara göre bazı bebekler daha savunmasız. Ebeveynlere riski azaltmak için gerekli önlemler on yıllar boyu anlatıldı. Ancak yaklaşık 20 yıldır ölüm oranlarında düşüş gerçekleşmiyor. Peki neden? ABÖS'ü yani ani bebek ölümü sendromunu mercek altına aldık...
#Bebek SağlığıGünlük hayatta insan vücudu metabolik reaksiyonların oluşması, fonksiyonlarının gerçekleşmesi, hormonal düzenin korunması gibi hücresel onarımlar için pek çok minerale ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle magnezyum insan vücudunda bulunan önemli minerallerden biri olmaktadır. Bu bakımdan vücudumuzda olması gereken magnezyum minerali hakkında birçok konu merak edilir. Magnezyum eksikliğinde görülen ve ortaya çıkan hastalıklar nelerdir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkDSÖ, COVID-19 atlatan 220 milyon kişinin yüzde 10’unda virüsün neden olduğu hasarın devam ettiğini duyurdu ve tüm ülkelere ‘Korona Sonrası İzlem Klinikleri’ açılmasını önerdi. Sağlık Bakanlığı da hazırlığa başladı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, korona hasarlarını ve bu kliniklerle ilgili detayları Hürriyet’e anlattı...
#KoronavirüsBarcelona'nın 30 Ekim'de Alaves ile oynadığı maçın 42. dakikasında göğsündeki ağrı sebebiyle kenara gelen ve hastaneye kaldırıldıktan sonra kalbinde ritim bozukluğu saptanan Sergio 'Kun' Agüero için dün 'kariyeri tehlikede, futbolu bırakacak' yönünde haberler çıkmıştı. Arjantinli yıldız, bu konuda bir açıklama yaptı.
#BarcelonaEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, koronavirüs nedeniyle son dönemlerde 'beyne pıhtı' komplikasyonları görüldüğünü söyledi. Doç. Dr. Savaşçı, "Son dönemlerde beyne pıhtı atarak bu kişiler artık ne yazık ki felç durumunda kalıp yatağa bağımlı hale geliyor. Bacağa pıhtı attığı zaman, özellikle bacakların beslenmesini bozup, bacaklarda kesilmeye kadar giden vakalar olmaya başladı" dedi. Savaşçı aşının önemine vurgu yaparak "Birçok komplikasyon ile uğraşacağımıza, aşılarımızı yaptırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
#KoronavirüsBir yanda aşı olmadıkları için hayatını kaybeden iki hekim, diğer yanda koronavirüse yakalanan ve aşı oldukları için hastalığı kolay, ağrısız geçirdiklerini duyuran oyuncular Ezgi Mola, Enis Arıkan ve şarkıcı Mahsun Kırmızıgül. Örnekleri yan yana koyunca ortaya çıkan bu tablo bile aşının ne kadar önemli olduğunu anlamak için yeterli ama gelin görün ki aşı karşıtları toplumun kafasını karıştırmaya devam ediyor. Uzmanlar bir kez daha uyarıyor: “Aşılılar ile aşısızlar arasındaki fark gece ile gündüz kadar net!”
#Yazar3. doz hatırlatma aşısının ardından 17 Ağustos itibarı ile 4. doz aşılar sağlık çalışanları ve 50 yaşın üstündeki vatandaşlar için talebe bağlı olarak sisteme tanımlandı. Ancak hala kafa karışıklıkları mevcut. Yurt genelindeki milyonlarca kişi “4. doz aşıyı olmalı mıyım?” diye düşünüyor. Anne babalarımız bize danıştı, biz de uzmanlara sorduk...
#4. Doz AşıTiroid bezindeki faza çalışma durumu, bazı ilaçların kullanımı, gebelik, kalp damar hastalığı, sigara ve alkol tüketimi, anemi, vitamin eksiklikleri, genç yaştakiler için yoğun iş hayatı, kalp ritimlerinin bozukluğu ve stres gibi nedenlerle kalp çarpıntıları ve nefes darlığı meydana gelebilmektedir. Kalp çarpıntısı nedir? Kalp çarpıntısı nasıl geçer? Sorularına ait tüm detayları hazırladık.
#Çarpıntı Neden Olur