Milyonlarca kişiye kolesterolünü düşürmek üzere kolesterol düşürücü ilaçlar veriliyor. Ancak bu ilaçlar yüksek tansiyon ve şeker gibi kalp hastalığının diğer risk faktörlerine etki etmiyor. Bütün bu risk faktörlerini ortadan kaldırmak için bu sağlıklı besinleri hayatınıza sokarak bedeninize destek olun.
#Sağlıklı BeslenmeKış aylarında hastalıklara karşı korunabilmek için kırmızı renkli besinler tam bir şifa deposu! Sofralarımızda tükettiğimiz bu şifa deposu besinler neler ve onları tüketirken faydalarından nasıl yararlanabiliriz? İşte bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Sağlıklı Yaşam‘Süper besin’ son zamanların en popüler kavramlarından biri, ancak pek çok insan süper gıdanın gerçekte ne olduğu konusunda net bir fikre sahip değil. Peki ne demek süper besin? Hangi gıdalar bu kategoriye giriyor? Bu kavram neden tartışılıyor? En önemlisi de süper gıdaları tüketirken nelere dikkat etmek gerekiyor? Son dönemin favori süper besinlerini uzmanlarımızın da desteğiyle teker teker masaya yatırdık...
#SağlıkNabız düşüklüğü, pek çok hastalığın göstergesi olabilir. Nabız düşüklüğü sorunu yaşayan kişilerin bu soruna iyi gelen yiyecekleri tüketmesi gerekir. Nabız düşüklüğüne iyi gelen yiyecekler arasında ise, yağlı balıklar, yağlı tohumlar, keten tohumu, üzümsü meyveler ve kuru baklagiller yer alır. Nabız düşüklüğüne iyi gelen yiyecekler nelerdir? sizler için derledik.
#Nabız DüşüklüğüSinir sisteminde yer alan beyin doğru karar vermemizi, hatırlamamızı ve düşünmemizi sağlayan organdır. Beyin sağlığını korumak için hem uyku düzenine hem de düzenli ve yeterli beslenmeye dikkat edilmelidir. İşte, beyne iyi gelen bitkileri, meyveleri, kuruyemişleri ve içecekleri derledik.
#BeyinYulafın pek çok faydası bulunmaktadır. Özellikle tok tutucu özelliği ile bilinen yulaf mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir. Yulaf tüketmek isteyenler yulafın neyden yapıldığını merak etmektedirler. Yulaf oldukça faydalı olan bir besindir. Son günlerde yulaf ile ilgili araştırmalar da artmıştır. Peki, yulaf nedir? Yulaf neyden yapılmaktadır? Yulaf faydaları nelerdir? Yulaf nasıl yenir? İşte yulaf besini ile ilgili tüm detaylar.
#Yulaf NedirKalp ağrısı, acil servislere başvurularda en yaygın nedenlerden biri olan göğüs ağrısıyla karıştırılabilen rahatsızlıktır. Ölümle sonuçlanabilen rahatsızlık olduğundan hafife alınmaması ve ağrı durumunda uzmanlara başvurulması gerekir. Kalp ağrısı nedir, kalp ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer, nedenleri ve tedavisi nedir detayları ile derledik.
#Kalp Ağrısına Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Yüksek tansiyon (hipertansiyon) damarın içindeki kanın damar duvarına yaptığı yüksek basınca denir. Bu durum uzun süre belirti vermeden kalp, damar, beyin ve böbrek sisteminde de hasarlara neden olabiliyor. Peki yüksek tansiyon nasıl düşürülür? İşte tansiyon düşüren besinler...
#Yüksek TansiyonSağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz için karaciğerimizin de iyi çalışıyor olması gerekir. İlaç kalıntılarının ve toksik maddelerin vücuttan uzaklaştırılması gibi hayati bir görevi bulunan karaciğer, işlevini yerine getiremediği zaman çok ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bu nedenle karaciğer dostu gıdalarla beslenmek ve bu besinleri düzenli tüketmek ayrı bir önem kazanıyor.
#KaraciğerKornişon, pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi pek çok çeşidi ve kendine has lezzetiyle sağlık kaynağı olan turşu, soğuk havaların en gözde yiyeceklerinden. Evde cam kavanozda ve uygun koşullarla yapıldığında sağlık için de son derece yararlı. Ancak içeriğindeki yüksek oranda tuz nedeniyle turşunun her gün ve aşırı miktarda yenmemesi gerekiyor.
#Turşunun Faydaları NelerdirBazı besinler insanın cildini güzelleştirirken bazıları düşüncelerini olumlu yönde etkiliyor. Kimi süt dişlerimizden yeni kurtulmuşuz gibi tüm dişlerimizi ve çene kemiklerimizi güçlendiriyor ve bazıları da daha iyi görmemizi, daha derin soluk almamızı, yıpratıcı şehir hayatına daha büyük bir dirençle karşı koymamızı sağlıyor.
#YiyecekDünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yeni hedefi trans yağlar. Pasta, kurabiye, bisküvi, pizza, soslar, kızartmalar, şekerlemeler ve daha pek çok gıdada bulunan, farkında olarak veya olmayarak yüksek oranda tükettiğimiz endüstriyel olarak üretilen trans yağların her yıl 540 bin ölüme yol açtığı hesaplanıyor. WHO tam da bu nedenle 2023 yılına kadar endüstriyel trans yağların kullanımdan kaldırılmasını hedefliyor.
#Dünya Sağlık ÖrgütüHer yaşın ayrı bir güzelliği var fakat önce sağlıklı olmak şartıyla… Yapılan son araştırmalar kadınların yaş almaya başladıkça beslenme alışkanlıklarını gözden geçirip düzenli egzersiz ve kalp dostu gıdalarla sağlıklarını korumaları gerektiğinin önemine bir kez daha vurgu yapıyor. Beslenme Danışmanı Susan Bowerman, 20'lerinden 60’larına ve daha sonraki yaşlarına kadar kadınların sağlıklı ve dinç kalabilmeleri için uygulamaları gereken beslenme ve egzersiz formüllerini anlatıyor.
#Nasıl BeslenmeliKendi içinden filizlenen domatesler, insanın elini çizen maydanozlar... Üzerinde hem ‘yerli üretim’, hem de ‘ithal’ yazan etiketler... GDO’lu ürünler, gıdalardaki ağır metaller, sahtecilik, derken başımıza bir de şarbon korkusu çıktı. Herkes evine, mutfağına ne sokacağını, çoluk çocuğuna ne yedireceğini şaşırmış durumda. Çaresizlikten vejetaryen kesilen aileler bile var. Peki ne yiyeceğiz? Nelerden uzak durup kime güveneceğiz? Alışverişte, etiket okurken, aldıklarımızı pişirirken, saklarken kendimizi ve sevdiklerimizi nasıl koruyacağız? Korkunç hastalık ve melanetlerden nasıl sakınacağız?
#BalıkKilo kontrolünü sağlamada ve kötü kolesterolü düşürmede de önemli etkileri bulunan bademin her gün 25 gram yani yaklaşık 20 adet tüketilmesini gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı Ozman, bademin 9 faydasını anlattı...
#Badem