Lezzetiyle olduğu kadar yüksek besin değeriyle de öne çıkan balık çorbasını levrekle yapan da var, kırlangıçbalığı veya lagos kullanan da... Kimi sebze suyuyla pişiriyor, kimiyse terbiyeli hazırlıyor. Jürimiz balık çorbasının en iyilerini bulabileceğimiz adresleri seçti.
#Balık ÇorbasıAnkara’da balık restoranlarının ne kadar iddialı olduğunu herkes bilir. Etrafında deniz olmamasına rağmen balığın en tazesi ve lezzetlisi genelde önce Ankara’ya gönderiliyor. Ulaştığı gibi de işinin ehli restoranlarda layıkıyla pişiriliyor, doğru servis ediliyor. Şehirde yaşayan diplomatlardan ünlülere müdavimi bol balıkçılar hangileri, jürimize sorduk; başkentin en iyi balıkçılarını seçtiler...
#BalıkAnkara çok köklü bir tarihe ve birbirinden etkileyici doğal güzelliklere sahip. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentte ayrıca sürprizlerle de karşılaşabilirsiniz. Jürimize bu hafta Ankara’nın mutlaka görülmesi gereken noktalarını sorduk… Şehrin müzelerinden doğal ve tarihi güzelliklerine 10 farklı seçeneği sıraladık.
#Ankara Gezi RehberiTermal sularda vakit geçirmek acıktırır, iştah açar. Ben de belli başlı termal kentlerimizin en iyi yemek adreslerini vereceğim bu hafta size. Tatlısından kebabına, şık restoranlarından esnaf lokantalarına… Gitmişken uğramadan dönülmeyecek lezzet adreslerini not edin.
#HürriyetGüvenle balık yediğim, tekrar tekrar gittiğim yerlerin sayısı sanıyorum 10’u aşmaz. Deniz ürünlerinin ve balığın tazeliği benim için özellikle önemli. Alerjik bir bünyem var, vücudum hemen tepki veriyor, herkesten çok daha kolay zehirleniyorum. Yakınlarım buna ‘iş kazası’ diyor! İstanbul, Gelibolu, Urla, Çeşme ve Antalya’da güvendiğim yerler tabii ki var. Ama Ankara balıkçılarının yeri ayrı. Trilye, Kalbur, Fevzi Hoca üçlüsüne bu yıl yeni keşfim Taka da eklendi. Neyse ki İstanbul’da Fevzi Hoca’nın şubesi var. Şimdi Trilye özlemi de bitecek gibi görünüyor.
#Müge AkgünTürkiye’de öyle restoranlar var ki sırf mönüsündeki lezzetleri tadabilmek için kilometrelerce yol kat edilir. Midenizin sesine kulak verip bu sefer gastronomi turuna çıkın. Etin, balığın ve sebzenin en lezzetlisini tadacağınız restoranlar listemizde! İşte Türkiye'nin en iyi 10 restoranı...
#SeyahatPiyasada başta süt ürünleri olmak üzere organik ya da iyi tarım uygulamalarıyla üretim yapan markaların sayısı giderek artıyor. Bu markalardan biri de çocukluğumda evimizde yapılan yoğurtların, sütlerin tadını bulduğum, organik üretim yapan Yoncadan. Yoncadan markası Doğan Organik’e ait.
#Müge AkgünGeçenlerde New York’taki meşhur Park Avenue’nun etkisinin olup olmadığını halen merak ettiğim Teme Prime Avenue’daydım. Açıkçası bu tesis, yapım aşamasındayken yeni bir AVM inşa ediliyor zannetmiş ve “Yeter” Eskişehir yolu bu kadar AVM’yi kaldırmaz demiştim.
Doğrusu bu ya, aşkın büyüsüne kapılmış bir Fransız’ın sunduğu lezzetler kadar yaşam öyküsü de çok hoşuma gitti. Sen kalk Fransa’da popüler olmuş restoranını bir kalemde silerek darphane gibi gelirinden vazgeç, ardından hiç bilmediğin bir ülkeye yerleşip, hayata yeniden başla.
TBMM’de anayasa maratonu, Siirt’te çocuklara tecavüz, İzmir’de seri katil, Ankara’da Gökçek derken ülke gündeminden herkes gibi bana da fenalık geldi. Bu hafta sinirlerinizi daha da germemek için farklı bir şeyler aktarmak istedim. Sözü fazla uzatmadan da konuya gireyim.
İnsan kış ortasında soğuktan daha soğuğa gider mi hiç? Ben gittim. İstanbul’un ıslak soğuğunu arkamda bırakıp, dünyanın damına, Finlandiya’nın en kuzeyindeki Laponya’ya gittim. Eksi 40’larda dolaşan dondurucu soğukta yaptığım yolculuğun bir bölümünde soğuğun beni nasıl dondurduğunu, ulusal parkta köpeklerin çektiği kızakla yaptığım yolculuğun keyifli anlarını geçen hafta sizinle paylaşmıştım. Bu hafta, maceraya kaldığı yerden devam edeceğim.