Bol malzemeli, çok şifalı...

Güncelleme Tarihi:

Bol malzemeli, çok şifalı...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2023 07:00

Lezzetiyle olduğu kadar yüksek besin değeriyle de öne çıkan balık çorbasını levrekle yapan da var, kırlangıçbalığı veya lagos kullanan da... Kimi sebze suyuyla pişiriyor, kimiyse terbiyeli hazırlıyor. Jürimiz balık çorbasının en iyilerini bulabileceğimiz adresleri seçti.

Haberin Devamı

Bol malzemeli, çok şifalı...

1- ‘Efsanevi bir çorba’

Tarihi Karaköy Balıkçısı, İstanbul

Levon Bağış’a göre balık çorbasının en iyisi. Defne E. Tüysüzoğlu “En efsanevi balık çorbası! 7-8 çeşit mevsim sebzesiyle yapıyorlar, iskorpit ve lipsos ağırlıklı” diyor. Ebru Erke’nin de favorisi. Fiyatı 90 lira. (0532) 215 41 51

Bol malzemeli, çok şifalı...

2- Boğaz’a karşı

Balıkçı Abdullah, İstanbul

Beykoz’da... Defne Ertan Tüysüzoğlu “Çorbayı istek üzerine yapıyor ama en az balıkları ve mezeleri kadar iyi. Servisi samimi” diyor. Deniz Gürsoy “Boğaz’a karşı nefis balıklar tatmadan önce çorbasını mutlaka için” diye ekliyor. (0216) 425 07 21

Haberin Devamı

Bol malzemeli, çok şifalı...

3- Bakır kazanda pişiyor

Bizim Lokanta, İzmir

Kemeraltı’nda... Ebru Erke “İmza yemeklerinden. Bol malzemeli, yemek kıvamındaki çorba için kapısında kuyruk oluyor. O gün buldukları balık çeşitlerini bakır kazanda pişiriyorlar” diyor. İçinde bol bol balık parçaları var. Acı sos, yağ ve dereotuyla sunuluyor. (0232) 484 42 79

Bol malzemeli, çok şifalı...

4- Kereviz sapı koyuyorlar

Yeniköy Balıkçısı, İstanbul

Levrekle yapılan balık çorbası Didem Şenol Tiryakioğlu’nun favorisi. Tiryakioğlu “İçindeki kereviz sapı müthiş bir lezzet katıyor. Epey iyi” diyor. İçinde patates, havuç ve biber de var. Fiyatı 75 lira. Midyeli pilav gibi imza lezzetleri de çok seviliyor. (0546) 100 90 77

Bol malzemeli, çok şifalı...

5- Sipariş üzerine...

Balıkçı Yılmaz, İstanbul

Haberin Devamı

Rumelikavağı’nda. Şef Murat Bozok “En iyi balık çorbası kalkan tarzı yassı balıklardan yapılır. Bu konuda Balıkçı Yılmaz gerçekten çok başarılı bir mekân” diyor. Mevsime göre ellerinde hangi balık varsa, genelde kalkan, kırlangıç veya levrekten yapıyorlar. Önceden arayıp sipariş verilince taze taze hazırlanıyor. Çorbanın fiyatı 100 lira. (0212) 271 00 84

6- Taze taze, günlük

Takanik Balık, İstanbul

Berat Çokal “Yeniköy’de, yılların eskitemediği balıkçı. Kereviz ve diğer sebzelerle balık tadını çok iyi dengeliyorlar. Balık çorbası (65 lira) hep günlük, taze” diyor. Levrekten yapılıyor. (0212) 299 56 56

Bol malzemeli, çok şifalı...

Haberin Devamı

7- İkonik balıkçılardan

Kalbur Balık Restaurant, Ankara

Çankaya-Oran’da. Ebru Erke’ye göre Ankara klasiği. Erke “Şehrin en ikonik balıkçılarından. Yaratıcı balık sunumları ve mezeleriyle tanısak da balık çorbaları da (40 lira) pek nefis oluyor” diyor. (0312) 490 50 01

Bol malzemeli, çok şifalı...

8- Tadı iz bırakıyor

Meral Abla’nın Yeri, Bursa

Mudanya’da... Berat Çokal “Fiyat-performans oranı çok yüksek, her daim taze balık veren bu mekânda en çok iz bırakanlardan biri de balık çorbası. Günlük hazırlanan, terbiyeli, çok lezzetli bir çorba bu” diyor. Fiyatı 40 lira. (0530) 926 21 71

Bol malzemeli, çok şifalı...

Haberin Devamı

9- Bodrum ürünleriyle

Orfoz Restaurant, Muğla

Berat Çokal “Bodrum’un en önemli deniz ürünleri mekânlarından biri... Tadım menüsünde küçük porsiyonlarla servis edilen bol aromatik otlu çorbanın tadı damakta kalıyor” diyor. Genelde beyaz lagos, grida gibi jelatin oranı yüksek, Bodrum’un yerel ürünleri kullanılıyor. (0544) 316 42 85

10- Mezeleri de deneyin

Misina Balık, İstanbul

Defne Ertan Tüysüzoğlu’na göre yaratıcı balık mezeleri olan mekânın çorbası da lezzetli. Göztepe Parkı’nın hemen yanında... Balık çorbası levrekten, içinde bol balık parçası var. Fiyatı 80 lira. (0216) 350 80 90

BAKMADAN GEÇME!