50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz Problemleri“Parmak çıtlatmak eklemlerinize zarar verir, kolajen takviyeleri ile eklemler güçlendirilir, menopoz döneminde mutlaka eklem ağrısı çekilir, soğuk hava romatizmayı tetikler…” Eklemlerimiz ile ilgili böyle cümleleri duyuyoruz ama hangisi doğru hangisi gerçek pek sorgulamıyoruz. İşte eklemlerimizle ilgili bildiğimiz 8 hurafe ve bilim ışığındaki gerçekler…
#SağlıkHer 10 dakikada bir tuvalete gitmeniz gerektiğini düşünün. Hayat çok daha zor olurdu değil mi? 'Aşırı aktif mesane' olarak adlandırılan bu durum geçtiğimiz günlerde yıllarca bu şekilde yaşamış genç bir kadın sayesinde gündeme geldi. Biz de uzmanlarımıza aşırı aktif mesanenin sebeplerini ve tedavisini sorduk. İşte tüm ayrıntılar...
#SağlıkTopuk dikeni çok sık görülen ve yaşam kalitesini doğrudan etkileyen rahatsızlıklardan birisidir. Kadınlarda ayakkabı kullanımı ve gebelik durumlarında daha sık görülen topuk dikeni, ayak yapısı, yaş faktörü, aşırı kilo ve sportif faaliyetlere göre de değişiklik gösterebilmektedir. Topuk dikenine iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yöntemler sayesinde evde çare bulmak mümkün. Peki, topuk dikeni nasıl geçer? Evde topuk dikenine ne iyi gelir? Limon topuk dikenine iyi gelir mi? Topuk dikeni neden olur? Karbonat topuk dikenini çeçirir mi? İşte topuk dikenine iyi gelen bitkisel ve doğal öneriler...
#Topuk Dikenine Ne İyi GelirKadın ve erkek biyolojisi hakkında araştırmalar sonuçlandıkça elde edilen verilerin tedavi yaklaşımlarında önemli kazanımlar sağlayacağını dile getiren Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, “Kadınlar Günü” özelinde hangi sağlık sorunlarının kadınları daha fazla etkilediğini anlattı.
#Prof. Dr. Erkut AttarUzman Fizyoterapist Onur Körtelli, kireçlenme tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı. Fazla kilonun, eklemlerde kireçlenmeye yol açabileceğini belirten Körtelli, tedavi sürecindeki egzersizlerin de mutlaka fizyoterapist kontrolünde olması gerektiğini söyledi.
#KireçlenmeGut hastalığıyla ilgili bilgiler veren Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Sayarlıoğlu, "Gut hastalığı romatizmal bir hastalıktır. Bir romatoloji uzmanı tarafından takip edilmelidir. Bugün için düzenli takip ve tedavi ile kontrol altına alınabilen bir hastalıktır" dedi.
#Gut HastalığıErkeklerde kadınlara oranlara daha fazla görülen gut hastalığı genellikle ateş, kızarıklık, şişlik ile kendisini belli ediyor. Halk arasından 'Padişah Hastalığı' olarak da bilinen gut rahatsızlığının nedenleri arasında eklemde biriken ürat kristalleri gösteriliyor. Peki, tedavi edilmediği takdirde, daha ciddi hastalıklara neden olan ve kişinin günlük yaşam kalitesini düşüren gut hastalığı nedir ve nasıl anlaşılır? İşte, gut hastalığı ile ilgili bilgiler.
#Gut Hastalığı Nedir?Ekrem ağrıları ile kendisini gösteren 'Gut hastalığı nedir?' sorusu, vatandaşların merak ettiği konulardan biri olmaya devam ediyor. Ateş, kızarıklık, şişlik ile ortaya çıkan gut hastalığının ne gibi etkilere sahip olduğu internette araştırılıyor Peki, halk arasında 'Padişah Hastalığı' olarak da bilinen gut hastalığı nedir ve nasıl anlaşılır?
#Gut HastalığıGünlük yaşantımızda yaptığımız bazı yanlışlar var ki halk arasında ‘kireçlenme’ diye bilinen osteoartrit-artroza zemin hazırlıyor. Ortalama yaşam süresinin artması ile yaygınlaşan hastalık, özellikle kalça ve diz ekleminde eklem yüzeyinin bozulması (kıkırdak dokunun bozulması), ağrı ve eklemde hareket kısıtlılığı olarak kendini gösteriyor; kişinin normal hareketlerini engellerken, yaşam kalitesinin ciddi ölçüde azalmasına neden oluyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Vahit Emre Özden sizler için anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Eklem AğrısıYumurta müthiş bir besin. Sadece harika bir protein deposu falan da değil. Sağlıklı yağlardan, vitamin ve minerallerden, kolin benzeri mükemmel moleküllerden de çok zengin. Harika bir aminoasit içeriğine sahip. Protein deposu. Koenzim içeriği çok yüksek. Antioksidan yapılanması çok iyi. Bitmedi! Yumurtada harika kolajenler de var. Zarı tip2, beyazı ise tip 1, 3, 5 kolajen zengini. Detaylar için buyurun...
#ProteinToplumda romatizmanın yaşlılıkta görüldüğü ve eklem ağrılarına neden olan bir hastalık olduğu kanaati yaygındır. Ancak durum hiç de zannedildiği gibi değil! Romatoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Selda Öktem, romatizma hastalığı hakkında merak edilenleri anlattı...
#RomatizmaDaha güzel görünmek uğruna bedenimizde yarattığımız tehlikenin farkına varamıyoruz. Bir zararı olmayacağını düşündüğümüz için kullanmaktan çekinmediğimiz yanlış ve kalitesiz ürünler sağlığımızı tehdit edebiliyor. Taklit gözlüklerden hatalı çamaşırlara kadar birçok ürün vücudumuzda kalıcı hasarların oluşmasına neden olabiliyor.
Erken tanı ve uygun tedaviler sayesinde eklemde gelişebilecek hasarı ve sakatlığı engellemek mümkün. Öncelikle hastalığın belirtilerini bilmek ve zamanında hekime başvurmak önemli. Romatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuran Türkçapar, romatoit artritin en belirgin 5 işaretini sıraladı!
#Romatoid Artritin Belirtileri Nelerdir?