Yemek seçen bir çocuktum. Ispanak yemeye, ıhlamur içmeye zorlandığım için şimdi ağzıma sürmüyorum. Oğlum da yemek seçiyor. Yemeğin görüntüsü, kokusu tattan önce geliyor. Ancak onu yeni tatlarla tanıştırmak konusunda kararlıyım. Bunun için bazı kurallar belirledik...
#YazarKabakla yapabileceğiniz klasik tatları aklınızdan silin! Kabağı değerlendirebileceğiniz farklı iki lezzetle karşınızdayız. Kabakla peynirin eşsiz uyumunu bir tarifte birleştirdik, ortaya enfes bir lezzet çıkardık. Bu tarifler iftar sofralarınızı taçlandırmaya geliyor! İşte yiyenlerden tam not alacak fırında peynirli kabak ve kabak graten tarifi…
#Mucize Lezzetlerİtalya’nın güneyindeki Puglia bölgesinde fiyatları makul ve yemekleri çok iyi epey lokanta var. Antichi Sapori ve arkasındaki isim Piero Zito günümüzde geçerli başarı normlarının tam zıddı özelliklere sahip. Hikâye anlatarak insanları etkilemeye çalışıp gözlerini boyamak yerine ürün kalitesiyle mideleri bayram ettirip gönülleri fethediyorlar.
#PugliaO hafta tarlada ne varsa... 10 kilo patates, 20 kilo salatalık, 3-5 kilo yabanmersini... Adına mektup dedikleri bir e-postayla duyuruyorlar hasat ettikleri ürünleri, siparişinizi veriyorsunuz. Bu hafta size Sakarya’da tanıştığım bir yerel üreticiyi, Berin Ertürk’ü ve aklıma düşürdüğü vegan tabakları anlatacağım.
#SebzeRamazanda aile üyeleriyle birlikte iftar sofrasının başında toplanmak büyük bir keyif. Bu yıl kalabalık iftar yemekleri yiyemesek de gönüllerin bir olduğunu bilmek bile güzel. Hele bir de o sofralar leziz yemeklerle donatıldıysa iftarın tadı bir başka oluyor. Ramazanın ikinci gününde orucunuzu açmanız için sağlıklı ve lezzetli tarifler hazırladık. İşte 25 Nisan iftar menüsü…
#Bugün Ne PişirsemKabak yemeklerine bir yenisini beklemeye ne dersiniz. Halka şeklinde dilimlenen kabaklar, yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğuyla fırına veriliyor, naneyle süslenip sunuma hazırlanıyor. Peki, fırında kabak turtası nasıl yapılır? Fırında kabak turtası tarifi
#Fırında Kabak TurtasıGraten, bir malzemenin, genellikle ekmek kırıntıları, rendelenmiş peynir, yumurta veya tereyağı kullanılarak esmerleşmiş bir kabukla doldurularak hazırlandığı bir mutfak tekniğidir. Karnabahardan brokoliye, taze fasulyeden kuşkonmaza kadar tüm mevsim sebzeleriyle yapılabilen gratenin en doyurucu tariflerinden birini derledik: Kabaklı patates graten. Sebzeleri değiştirerek aynı aşamaları uygulayabilirsiniz. İşte, kabaklı patates graten tarifi...
#Graten Nasıl YapılırHoş geldiniz nidaları arasında gürültü patırtıyla bizim eve girerler. Yaptığımız yemeklere ve hatta demlediğimiz çayın ikram edilişine bile karışırlar. Zordur böyle bir aileye sahip olmak ve hatta bazen biraz da yorucu. Ama yine de güzeldir onlarla aynı sofranın başında oturup keyifle yemek yemek.
#YemekDüşük kalorili bir diyetle kilo vermek mümkün. Ancak belli bölgelerde biriken yağları eritmek ve verilen kiloları geri almamak için salt diyet yapmak yeterli değil; işin sırrı daha çok kalori yakmanın püf noktalarını bilmekten geçiyor. İşte damak tadından ödün vermeyen yemekler ve daha çok kalori harcamak için yapmanız gerekenler.
Dalından yeni koparılmış tazecik sebzelerden nefis bir salata, ya da hormonsuz, organik meyvelerle yapılmış tadına doyum olmayan bir tatlı. Bu lezzetleri bize yeni trend vejetaryen mutfakları ve restoranları sunuyor. Sağlık ve lezzeti bir arada sunan bu menüler etoburları bile baştan çıkaracak cinsten...
#Yemek