Fırında kabak turtası nasıl yapılır? Fırında kabak turtası tarifi
Kabak yemeklerine bir yenisini beklemeye ne dersiniz. Halka şeklinde dilimlenen kabaklar, yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğuyla fırına veriliyor, naneyle süslenip sunuma hazırlanıyor. Peki, fırında kabak turtası nasıl yapılır? Fırında kabak turtası tarifi
FIRINDA KABAK TURTASI
3-4 kabak
3 dal dereotu
1 soğan
2 çay kaşığı sıvı yağ
1 kahve fincanı su
8 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Birkaç nane yaprağı
Tuz
Karabiber
FIRINDA KABAK TURTASI NASIL YAPILIR?
Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.
Sıvı yağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kabağı ilave edip hafif soteleyin.
1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dereotu, tuz ve karabiber serpin.
Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kasede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın.
Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.