Bahar doğayı olduğu gibi mutfakları da hareketlendiriyor. Ege’de birbirinden farklı otlar, Karadeniz’de kalkan, Antep’te kahvaltıyı şölene dönüştüren sahan kaymağı, Antalya’da oğlak köftesi; sadece bu mevsimin tatları… Baharda yapılabilen bazı yemekler yöreden yöreye değişiyor, bize de bu mevsimi kaçırmamak düşüyor.
#HürriyetEt yemeği denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de et sote oluyor. Kuru soğan, domates, yeşil biber ve baharatlardan oluşan et soteyi farklılaştırmak mümkün. Peki, nasıl? Standart et sote tariflerine bir alternatif arayanlar için enfes bir önerimiz var: Ispanak beğendili et sote. İşte, Ispanak beğendili et sote için gerekli malzemeler ve tarifi
#Ispanak Beğendili Et SoteEt, bütün mutfaklarda en önemli malzemelerden biri. Sadece ızgara olarak yendiğinde bile tek başına lezzetli bir yemek. Türk mutfağında ise kebabın özel bir yeri var. Bu hafta ülkedeki en iyi 10 et lokantasını seçtik. Gördük ki, Beyti gibi, İmam Çağdaş gibi bazı klasikler hiç değişmiyor. Çok sevilen bir yemeği yıllardır aynı kalitede yapmaya devam eden lokantalar var.Ancak son yıllarda bunların arasına bazı yeni lokentaların katıldığını da gördük. Dükkan ve Günaydın lokantaları, kebapla restoranı birleştiren yeni tarz mekanlar.
Adını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.
#1Besleyici oluşuyla tercih edilebilecek ramazana özel iftar çorbası. Mideyi rahatlatır, içimi kolaydır. Yanında bir salata ile öğün bile oluşturabilir. Bakliyat Çorbası: Kolay olsun, şipşak olsun diyorsanız çorba tariflerinin en bakliyat çorbası tarifimizi deneyin. İşte, bakliyat çorbası, ıspanaklı börek, hünkar beğendi, gül tatlısından oluşan Ramazan 19.gün menüsü...
#İftar MenüsüBu güzel kasabada evlerin zemin katları eskiden zeytin ve zeytinyağı deposu olarak kullanılırmış. Hala her yerde zeytinin izleri var. Zeytinyağı Ayvalık mutfağını zarifçe ele geçirmiş sanki. Tarihiyle ve yörenin coğrafi özellikleriyle şekillenen bu mutfak, Akdeniz mutfak kültürünü çok iyi yansıtıyor. İşte benim bu şirin kasabadaki favori mekânlarım. Yolunuz düşerse uğramadan geçmemeniz gereken adresler... Hatta bana sorarsanız sadece bu lezzetler için bile Ayvalık’a gitmeye değer.
#AyvalıkYaşıtları denizin, bilgisayar oyunlarının tadını çıkarıyor, o saatlerini ocak başında geçiriyor. Arkadaşlarının kolları, bacakları yara bere içinde; onunsa ellerinde minik kesikler, yanık izleri... Diğer çocuklar gibi yaramazlık peşinde değil, en iyi lezzeti yakalamanın derdinde... 11 yaşındaki Can Avcı iki yıldır her boş vaktini yemek yaparak geçiriyor. Bu yaz başında da babasının sahibi olduğu Bodrum, Torba’daki Vogue Hotels’in VIP restoranının başına geçti. Hedefi, Türkiye’ye Michelin yıldızı getirmek...
#Vogue HotelsBeyti’ye girdiğinizde özel bir yerde olduğunuzu hemen hissediyorsunuz. Dekor özenli, servis düzgün; tüm bunların mimarı, 80’lerindeki ‘Beyti Bey’ dimdik ayakta ve her detaya göz kulak oluyor. En önemlisi yiyip içtikleriniz elbette: Çoğu dünya çapında.
#Vedat MilorYeme-içme deyince, Nişantaşı havalı mekanlarıyla İstanbul'un vazgeçilmezlerinden! Sokaklara yayılan masalar, ara sokaklardaki kafeler, şıkır şıkır mekanlar sizi anında çembere alıyor, gün boyu menzilinden çıkarmıyor. Teşvikiye, Topağacı derken geniş bir alana yayılan semti turladık, ne var ne yok göz attık. Kahvaltıdan akşam yemeğine seçin, beğenin!
#Nişantaşı MekanlarANTALYA’da yapılan G-20 Zirvesi’nde liderlere sunulan senkronize yemekler hazırlanırken, özel ajanlar, malzemelerden numuneler alarak radyasyon testleri, gaz ve kimyasal ölçümlerini yaptı. ABD Başkanı Barack Obama’nın kullanacağı bıçak, çatal, kaşık gibi mutfak ürünlerinin tamamı ise özel ekibi tarafından bir sıvı ile dezenfekte edildi.
#G20Dünya’nın en yakışıklı erkeği seçilen ve daha sonra kariyerine oyuncu olarak devam eden Tolgahan Sayışman, “Elveda Rumeli”deki Tıbbıyeli Mustafa rolüyle beğeni kazandı. Oyunculuk serüvenine “Aşk Tutulması” filmini de ekleyen Tolgahan, karşı cinste dış görünüşün kendisi için önemli olduğunu söylüyor. Tolgahan, okurlarımızdan Evrim’in sorularını içtenlikle yanıtladı.