Güncelleme Tarihi:
GEZGİN, GURME, TV PROGRAMCISI, BESLENME UZMANI, BLOGGER VE GAZETECİLERDEN OLUŞAN BÜYÜK JÜRİ SEÇTİ
Mehmet Yaşin/ Gezgin, gurme
Aynur Tartan/ TV programcısı, gazeteci
Aylin Öney Tan/ Gurme
Sahrap Soysal/ Yemek programcısı
Müge Akgün/ Yeme-içme kültürü yazarı
Nilay Örnek/ Gazeteci, yemek programcısı
Refika Birgül/ Yemek programcısı, yazar
Ufuk Kaan Altın/ Gurme
Hülya Ekşigil/ Yemek yazarı
Salih Seçkin Sevinç/ harbiyiyorum.com kurucusu
1) İSTER PORSİYON İSTER EKMEK ARASI: KOKOREÇ
İyi kızarmış, bol baharatlı, lokum gibi kokorecin de tam zamanı. Hülya Ekşigil, “Kokoreç gibi mevsimin alameti farikası enginarın envai çeşidini en güzel Kantin yapar” diyor. Porsiyonu 40 TL.
Şişli, İstanbul (0212) 219 31 14
2) ETİN EN LEZZETLİSİ: KÜŞLEME
Kekik kokak kuzuların en güzel yerinden yapılan küşleme, etlerin baş tacı. Refika Birgül, ”İstanbul’da Beyti Restoran’da, Antep’te ise Halil Usta’da tadın” diyor. Porsiyonu 25 TL.
Şehitkâmil, Gaziantep (0342) 323 16 16
3) İŞTAH AÇIYOR: CİBES OTU
Cibes otunu suda pişirip, havuç ve kırmızıbiberle süsleyip üzerine zeytinyağı ve limon suyu dökerek hazırlayabilirsiniz. Ufuk Kaan Altın, “Moshonis Balıkçısı’nda yiyin” diyor. Porsiyonu 12 TL.
Kadıköy, İstanbul (0216) 349 16 56
4) HER YERDE YOK: ŞEVKETİBOSTAN
Taze toplanan şevketibostanlar ve kuzu etiyle yapılan her yerde bulamayacağınız bir lezzet. İki buçuk saatte hazırlanıyor. Aynur Tartan, “Kaplan Dağ Restoran’da tadın” diyor. Porsiyonu 9 TL.
Tire, İzmir (0232) 512 66 52
5) MEVSİMİN EN TAZESİ: ÇAĞLA AŞI
Daha yeni dalından koparılan çağlalar, et, nohut ve yoğurtla hazırlanıyor. Mehmet Yaşin, “Ataşehir’deki Sahan Restoran’da mart sonundan itibaren bu lezzeti tadabilirsiniz” diyor. Porsiyonu 14 TL.
Ataşehir, İstanbul (0216) 315 36 36
6) SAKATAT SEVENLERE: UYKULUK
Yavrulama döneminden dolayı en lezzetli uykuluğu ilkbaharda yiyebilirsiniz. Her kuzuda sadece 80 gram kadar var. Salih Seçkin Sevinç, “En lezzetlisi Ömür Restaurant’da yenir” diyor. Porsiyonu 17 TL.
Sütlüce, İstanbul (0212) 255 68 36
7) MEŞHUR KÖFTE: OĞLAK KÖFTE
İlkbahar oğlak etinin de en lezzetli olduğu dönem. Köfte, ıspanak beğendi ve taze oğlak etiyle yapılıyor. Nilay Örnek, “Antalya’daki 7 Mehmet’in köftesi kendi kadar meşhur” diyor. Porsiyonu 40 TL.
Merkez, Antalya (0242) 238 52 00
8) DOMATES SOSLU: ZEYTİNYAĞLI MEZE TABAĞI
Akkız otu, şevketibostan, bebek kabak, domates soslu patlıcan ve favayla hem sağlıklı hem de lezzetli bir Ege sofrası... Müge Akgün, “Cunda’daki Ayna Restoran’da tadın” diyor. Porsiyonu 20 TL.
Cunda Adası, Balıkesir (0266) 327 27 25
9) ENVAİ ÇEŞİT OT: ENGİNAR DOLMASI
Enginarın içine pirinç, soğan, dereotu, nane gibi envai çeşit ot koyularak yapılıyor. Aylin Öney Tan “Ayvalık ve İzmir esnaf lokantaları, İstanbul’da Çiya münasip adresler” diyor. Porsiyonu 25 TL.
Kadıköy, İstanbul (0216) 336 30 13
10) 20 DAKİKADA HAZIR: ZEYTİNYAĞLI BAKLA
Kavrulan baklaların, doğal zeytinyağı, dereotu, domates ve şekerle buluşmasıyla hazırlanıyor. Pişmesi 20 dakikayı geçmiyor. Sahrap Soysal, “Hünkar Lokantası’nda yiyin” diyor. Porsiyonu 12 TL.
Nişantaşı, İstanbul (0212) 225 46 65