Afrika sıcaklarının ülkemizi kavurduğu bugünlerde bir grup gençle gürül gürül akan dere boylarında yürüyüp buzul dağına tırmandık. Eğer tatilinizi sıcak havadan uzak, doğayla iç içe geçirmek istiyorsanız dört güne dört ayrı durak sığdırdığımız, yaylalardaki geleneksel köy evlerinde ve çadırlarda konakladığımız turumuz size de ilham verebilir…
#KaradenizDenizin yeşile bürünmüş dağlarla kesiştiği bir yer Rize. Böyle bir doğaya sahip şehrin mutfak kültürü de haliyle oldukça renkli... Hamsinin başrolde olduğu bölgede mısır unu, pazı, ıspanak gibi yeşillikler de sıkça kullanılıyor. Balıklı ekmeğinden yeşil sebze çorbasına iftar sofralarına da yakışacak güzel tariflerim var.
#RizeDeniz Orhun bir mühendis-şef. Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliği’ni bitirdikten sonra Kendall College USA’de gastronomi eğitimi aldı. Pek çok uluslararası platformda Türkiye’yi şef olarak temsil etti. Eski Amerikan Başkanı Obama’ya bile yemek pişirmişliği var! Geçen günlerde de Başkent Üniversitesi bünyesinde kurulan Thermopolium Gastronomi Uygulama Merkezi’nin master şefi olan Orhun, “Doğru beslenirseniz pamuk gibi insan olursunuz” diyor.
#Deniz OrhunPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞBiraz kereviz kabuğu, soğan, havuç, pırasa ve varsa mantar saplarıyla nefis bir sebze suyu hazırlayalım, sonra bu suyu taze baharatlı ve bademli bir çorbada kullanalım. Buğdaylı-levrekli çorba yapmak isteyenlere önerimse bu tarifi mutlaka balık suyuyla yapmaları...
#ÇORBAKış aylarında evimizde daha fazla vakit geçiriyor, daha az hareket ediyoruz. Hareketsiz geçirdiğimiz bu süre, bedenimizdeki yağların depolanmasına neden oluyor. Bu noktada hepimizin aklına “Metabolizmamı nasıl daha canlı ve hızlı tutabilirim” sorusu geliyor. İşte yanıtı...
#ÇorbaKalbimize, ruhumuza, damağımıza şenlik Alaçatı Ot Festivali bu yıl 8’inci kez gerçekleşiyor. Biz de kadın, erkek, genç, yaşlı, küçük, büyük, ihtiyar, çocuk, festival başındayız. Kulağa küpe, ajandalara not: 6–9 Nisan’da sezonu açmaya, festivali ve baharı karşılamaya oradayız.
#Alaçatı Ot FestivaliKalbimize, ruhumuza, damağımıza şenlik Alaçatı Ot Festivali bu yıl 8’inci kez gerçekleşiyor. Biz de kadın, erkek, genç, yaşlı, küçük, büyük, ihtiyar, çocuk, festival başındayız. Kulağa küpe, ajandalara not: 6–9 Nisan’da sezonu açmaya, festivali ve baharı karşılamaya oradayız.
#Alaçatı