1938’de İzmir’de Sefer Usta (Sefer Urlulu) tarafından kurulan Özsüt markası 2014 yılında Infinity Invest tarafından satın alınmıştı. Sefer Usta’nın oğlu İbrahim Urlulu markayı 5 yıl sonra geri aldı. Ünlü pasta şefi Karim Bourgi’yi de Özsüt’e transfer etti. Özsüt hem şubeleşmeye devam edecek hem de yeni lezzetler çıkaracak. Yakında Özsüt’e bir kardeş marka da geliyor.
#GazetehaberleriAyazın Sonu Güneş dizisinde Ayaz karakterini canlandıran Birand Tunca, teklif gelmeden önce rüyasında diziyi gördüğünü belirterek “Bir gün bir rüya gördüm. Bu dizi bana gelmeden Yunanistan'daydım. Rüyamda annem havuzlu bir konakta, bir müştemilat tarafında yaşıyordu. Sonra Ayazın Sonu Güneş geldi. Çekim yaptığımız ev, aynı rüyamdaki gibi bir ev. Annemin duaları hep üzerimde.” dedi.
#Birand Tunca"Çok ama çok yalnızdım... Bir arkadaşım bana biriyle çıkmam gerektiğini söyledi. Ben de ona dedim ki 'Bak.. Ben 73 yaşındayım, böyle bir şey yapacağımı sanmıyorum. Erkeklerle işim bitti, bu olmuyor..'
#Jane SeymourBir dönem herkesin adından bahsettiği büyük bir Hollywood yıldızıydı… Kariyerinde yükselen, rol aldığı filmler çok ses getiren ünlü oyuncu bir anda ortadan kayboldu. Geri döndüğündeyse hayat onun için bambaşka bir noktaya gelmişti.
#SHARON STONESarı saçlar, mavi gözler, 60’ların Kıvanç Tatlıtuğ’u. Fakat pop söylemesi beklenecekken klasik Türk müziği okuyor. “Bak Yeşil Yeşil” ortalığı kasıp kavuruyor, bununla eşzamanlı Yeşilçam filmleri… Yine bir ters köşe yapıyor, bu kez tasavvuf müziğine yöneliyor. En sonunda da Cerrahi cemaatinin postnişinlik görevini üstleniyor. “Kafama tuğla düşmedi, tasavvuf hayatımda hep olan bir şeydi” diyen Özhan’ın eşi ve yedi kedisiyle yaşadığı villasına konuk olduk; aldığı ilk bayram harçlığından sohbete daldık.
#Ahmet ÖzhanCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde “Kültür sanat faaliyetlerini tüm kesimleriyle toplumu kaynaştıran, birleştiren, ortak hisler ve hedefler etrafında bütünleştiren bir çimento olarak görüyoruz. Böyle olduğu için de kendimizi dar bakış açılarıyla sınırlandırmadan, ülkemizin tüm değerlerini kucaklamaya çalışıyoruz” dedi.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanDr. Tayfun Hancılar hekimliğin yanı sıra müziğe de gönül vermiş, mesleki birikimini yansıttığı 'Kanser Bitti, Ya Şimdi' adlı kitabın yazarı. En önemlisi de yaptığı her işte gülümsemenin sihirli gücüne inananlardan. İnsana, hayata, ilişkilere dair birçok konuyu mizahi bir dille ele aldığı 'Doktordan Az Kullanılmış' (Müptela Yayınları) kitabında da okurlarını hayata gülümseyerek bakmaya davet eden Hancılar, "
#Tayfun HancılarDaha sonbaharın serinliğini hissetmeden haberleri duymaya başlamıştık. Yepyeni sergiler, konserler, festivaller, oyunlar, filmler ve kitaplar yoldaydı. Eylül ayının gelmesiyle birlikte kültür ve sanat dünyası da sezonu açtı, birbirinden güzel etkinliklerin, yayınların tarihi belli oldu. İçlerinden kaçırmamamız gerekenleri derledik.
#EylülBu haftaki Şezlong Sohbetleri’nin konuğu Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras... 1700’lerde Mora Yarımarası’ndan gelen büyük büyük dedelerinin Bodrum’u kuran ilk Osmanlı paşaları olduğunu söylüyor, “6-7 kuşak öncesinden bugüne baktığımda soyağacımızda karşıma çıkan isimler Bodrum’un gelişim sürecinin de bir özeti gibi” diyor.
#1Sezai Hazır, yıllardır gençlerin kapasitelerini geliştirmeleri ve inovatif düşüncelerinin desteklenmesi kapsamında özel sektörle kamu ortaklığında bilgi-iletişim teknolojileri, finansal bilinç, girişimcilik, kırsal kalkınma, yönetişim programları yürüten bir isim. Hem Türkiye’yi, hem de dünyayı çok iyi bilen ve tanıyan Hazır, yaklaşık 8 yıldır çalışma hayatına Kuşadası’ndan devam ediyor. Sezai Hazır, tüm bu sorumluklarının yanı sıra Kuşadası’nın tanıtımı için de gönüllü elçilik yapıyor.
#1Denizci bir aileden gelse de kariyerine apayrı bir sektörde devam etmiş. Öyle ki dünyaca tanınan bir turizm beldesi olan ‘Bodrum’ ismini markasına taşımış. Bunun sorumluluğu ve bilinciyle de bölgeye değer katmış. O, Bodrum Mutfak&Mobilya’nın kurucusu Mustafa Güneri... Ünü, ülke sınırlarını çoktan aşmış. “Hayat dostlarla güzel” diyerek hem işine, hem de Bodrum’a katma değer yaratmak adına yoğun mesai harcıyor. Bodrum’un pahalı olduğuna katılmıyor, “Burası pahalı değil, değerli” diyor.
#1Onu önce 1982 Türkiye ve Avrupa güzeli unvanlarıyla tanıdık. Sonra buna balerin kimliği de eklendi. Yıllarca konservatuvarda öğretim görevlisi olarak çalıştı. Nazlı Deniz Kuruoğlu, emeklilik sonrası yönünü Kuşadası’na çevirdi. Caferli’ye yerleşerek çiftçilik yapmaya başlayan Kuruoğlu, sadece toprağa dokunmadı, yaşadığı köye de bir değer katmak için kolları sıvadı. Köyün doğallığını korumak adına turizm ve agroekolojik tarımla ilgili bir dizi çalışma yaptı. İlk etapta bir dirençle karşılaşsa da şenlikler düzenleyerek köyün adına tüm Türkiye’ye duyurdu. Kadınların ekonomiye katılmasını sağladı. Bugün mevcut unvanlarına yenilerini ekleyerek yolculuğuna devam eden Nazlı Deniz Kuruoğlu, çevrenin ve doğanın korunması adına da yoğun bir mesai harcıyor.
#1İzmirli olsa da tatil durağı olarak hep Bodrum’u seçmiş. Mesleğe de yine burada başlamış. Yoğun geçen kurumsal hayatının son 11 yılını Bodrum’da geçiren Berna Kızılhan, şimdilerde bölgenin değerine değer katmak için yoğun bir mesai harcıyor. “Her sorunuzun yanıtı benim Bodrum’umda var” diyen Kızılhan, hem gastronomi, hem bağcılık, hem de turizmi birbirine bağlayan hikayeler yazıyor.
#1Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Tacettin Özden böyle diyor ve ekliyor: “Burası turizmin ilk başladığı yerlerden. Efes Antik Kenti’ne, Meryemana Evi’ne çok yakın. Kruvaziyer turizmin başkenti. İklimi güzel. Denizi, güneşi, doğası, tarihi harika. Her keseye hitap eden nitelikli tesisleri, sahil boyunca uzanan balık restoranları var. Eğlence hayatı da oldukça renkli ve hareketli.”
#1Kimilerine göre büyük hayal kırıklığı. Kimilerine göre kamera şakası. Bana göre ise malumun ilamı. Hiç şaşmamıştır, insan kendinde ne yoksa en çok ondan bahseder. “Sadakat” der, onda yoktur. “Aşk” der, kırıntısı kalmamıştır. “Saygı” der ama asla gösteremez. Ve en kötüsü sözleriyle karşısındaki manipüle eder, hissizleştirir, kuklaya çevirir hayatındakini.
#Orkun ÜnÜlkemizin yaşadığı büyük deprem felaketini ufak ufak sarmaya başlamışken Ramazan’ın son gününde bir nebze olsun enerjimizi yenileyecek bayram tatili geldi çattı. Her yıl büyük bir heyecan ve coşkuyla geçirdiğimiz Ot Festivali’ni bu sene içimiz buruk karşılıyoruz. Büyük güçlükler ve felaketlerin ardından bu yıl sezon Alaçatı Ot Festivali itibariyle açılacak gibi gözüküyor.
#1Kahramanmaraş depremleri bütün dünyayı derinden sarstı. Yurt dışında ikamet eden ve depremin acısını iliklerinde hisseden vatandaşlarımızdan bazıları, özellikle sosyal medya paylaşımlarında yaşadıkları ülkelerdeki tanıdıklarının tepkisiz davrandığını, hayatın normal akışında devam etmesine dair beklenti içinde olduğunu dile getirdi. Tabii yabancı arkadaşlarının, komşularının gösterdiği ilgili yaklaşımdan övgüyle, minnetle bahsedenler de oldu. Bir Sorudan Fazlası serimizde bu kez yurt dışında yaşayan Türkleri dinledik...
#Depremİnegöllü altı sanayicinin bir araya gelerek oluşturduğu elektrikli otomobil projesi Amperino’nun Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven, projenin doğuş amacını, “Dünyamız hızla kirleniyor ve bu kirlenmenin farkındalığında sanayiciler olarak bizlere çok daha büyük sorumluluklar düştüğünün bilincinde gelecek nesillerimiz için bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündük ve harekete geçtik” diye açıklıyor.
#BursaGalatasaray ve Milli Takım'ın eski teknik direktörü Fatih Terim, GQ Türkiye'ye röportaj verdi. Terim, Galatasaray'daki dönemlerinden Milli Takım'daki günlerine, Katar'daki Dünya Kupası'ndan Lionel Messi hayranlığına ve ve kişisel hayatına dair açıklamalarda bulundu.
#Fatih TerimKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Sur Kültür Yolu Festivali bugün Diyarbakır’da başladı. 16 Ekim’e kadar devam edecek olan ve 2000’den fazla sanatçının katılımıyla 600'ün üzerinde etkinliğe ev sahipliği yapacak Sur Kültür Yolu Festivali, 7’den 70’e herkese hitap eden zengin içeriğiyle kültür sanat severlere dopdolu bir 9 gün yaşatacak.
#Kültür BakanlığıKoronavirüs salgını nedeniyle ara verilen Berlin Yunus Emre Enstitüsü’nün ‘Kütüphane Sohbetleri’ yeniden başladı. İlk etkinliğin konuğu Berlin’de yaşayan yazar Nesrin Kişmar ve biyografisini kaleme aldığı Irak Türkmenlerinden Ganim Authman oldu. Söyleşiyi, enstitü adına Merve Fatma Ören sundu.
#Almanya-KoronavirüsBaver ismi inanan, emin anlamlarına gelen bir isimdir. Farsça kökenli olan bu isim Türkiye'de kullanılmasına rağmen pek bilinmeyen isimler arasındadır. Baver ismi sağlam, çok doğru anlamlarına da karşılık gelmektedir. Baver isminin anlamı nedir ve Baver ne demek? Baver adının özellikleri, analizi ve kökeni nedir ayrıntıları ile derledik.
#BaverAvşin ismi, zırh ve silah manasına gelmektedir. Tarihi açıdan da bir öneme sahip olan Afşin ismi Selçuklu komutanı anlamına da sahiptir. Afşin ismi erkek çocukları için tercih edilmekte olan bir isimdir. Avşin aynı zamanda kekik otu anlamına da gelmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#AvşinErdem Kaya Patent Genel Müdürü Erdem Kaya, ana amaçlarının fikirleri değere dönüştürme sürecine katkı koymak olduğunu belirterek, ülke olarak rekabetçi, sürdürülebilir ve kârlı bir ekosistem haline dönüşebilmek için katma değerli ürünler için geliştirilen fikirlerin korunması gerektiğini söyledi.
#Burcu Başar