‘Beyoğlu’ndan Esintiler’ Beyoğlu Belediyesi’nin kuruluşunun 150’nci yılı nedeniyle, Şakir Eczacıbaşı’nın da katkılarıyla hazırladığımız bir kitaptı. Şakir Eczacıbaşı’nın önayak olmasıyla kurulan Kültür Girişimi olarak düzenlediğimiz sempozyumların ürünü olan kitaplar bugün de yararlanabileceğimiz kaynaklar...
#Şakir EczacıbaşıTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
‘Tarihte Bireyin Rolü Üzerine”’ adlı kitabın yazarı, Rus düşünür Georgi Plehanov’a göre, toplumsal ilişkilerde ve gelişmede en belirleyici olan şeyler, teknoloji, işgücü, bilim ve enerji kaynakları olarak sıralayabileceğimiz üretici güçlerdir. Buna paralel olarak, bilgi toplumunda da önemli olan üretim faktörleri, iyi yetişmiş insan, bilgi ve teknolojidir. Bu üç faktörün de kaynağı üniversitelerdir. Her alanda bilgi ve bilgi birikimi bir güçtür ve sahibine büyük sorumluluklar getirir. Bu nedenle, üniversitelerde olan bu güç ona bir sorumluluk yüklüyor.
#Öğrenciİkisinin de hayatında bir tarihin özel bir yeri var: 2 Temmuz. O gün; Metin Altıok’un da kaldığı Madımak Oteli’nin etrafı gözü dönmüş katillerce sarıldı. Yıllar sonra aynı gün; Füsun Akatlı vücudunu ölümcül bir virüsün sardığını öğrendi. İkisini de terör otelde buldu: Metin Altıok Madımak’ta öldü. Füsun Akatlı The Marmara’dan yaralı kurtuldu.
ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, demokraside en önemli kurum olan Türkiye Büyük Millet Meclisi ve onun seçtiği Başbakan'ın, İsmet İnönü'ye ‘Hitler’ benzetmesi yapmasını eleştirdi. Akaydın, “Ama bu arada kendisinin ne kadar Hitlervari tutumlar içinde olduğu bu toplumun çok önemli gerçeklerinden birisi” dedi.