Paylaş
Bilim insanları üzerine hazırlanan armağanlar iki açıdan önemlidir. Birincisi onun değerini hatırlatmak, ikincisi de bu vesileyle birçok önemli araştırmanın o kitapta yer alması.
Yakından tanıdığım Gönül Tekin için hazırlanan ‘Âb-ı Hayât’ı Aramak’ başlıklı, Ozan Kolbaş ve Orçun Üçer’in hazırladığı ‘Gönül Tekin’e Armağan’ kitabını hem eski günleri anarak hem de çalışmalarını bir kez daha hatırlayarak okudum.
Gönül’ün hayatını okurken, verdiği emeği öğreneceksiniz. Bir başarının ardındaki tutkuyu bir roman lezzetinde okudum. İlk sayfada yayına hazırlayanların bir yazısı var: ‘Ben İçmişem Âb-ı Hayât, Ermez Bana Hergiz Memât’. Ömür Ceylân’ın ‘gelür’ redifli şiiri tarih düşürüyor.
Türkiye’nin çeşitli kentlerindeki üniversitelerde ve Amerika’da yaptığı çalışmalarla Türk dili ve edebiyatı alanında zirve adlardan biridir Gönül Tekin.
Kitap dört bölümden oluşuyor:
Âb-ı Hayât’ı Aramak
Ozan Kolbaş, Orçun Üçer
Yeditepe Yayınevi
921 sayfa
125 TL
Dostlukların öyküsü
Bazı yazılardan seçmeler:
En yeniler
Rafa çıkanları seçtik, okuduk, değerlendirdik.
Koz
Abidin Parıltı, Doğan Kitap
Abidin Parıltı acı ve karnavalı yan yana getirip 90’lar Türkiye’sini anlatıyor romanında. Kurduğu karşıtlıkla dikkat çeken yazar, okuru ‘…Bin’ şehrinden ‘…Kin’ şehrine götürüyor.
Patlama Kayıtları
Yan Lianke, çeviren: Erdem Kurtuldu, Can
İki kez Man Booker Uluslararası Ödülü’ne aday gösterilen, Franz Kafka Ödülü’nün de sahibi olan Yan Lianke’den güç ve ihtirasın yol açtıkları üzerine bir roman. Çin’in zenginleşmesinin ve kolektif vicdanındaki çözülmenin eleştirisi…
Beyaza Doğru
Joanna Grochowicz, çeviren: Niran Elçi, Çınar
1912’de Robert Falcon Scott’ın Güney Kutbu’na varan ilk kişi olma hayali üzerine… Yazar, Terra Nova keşif gezisini, Scott’la birlikte güneye yelken açan o maceraperest adamları ve hayatta kalma mücadelelerini etkileyici bir üslupla anlatıyor.
Gözümüz Neden Doymaz?
Diana Von Kopp, Melanie Mühl, çeviren: Sevgi Tunca, The Kitap
Yaratıcı bir beslenme kitabı. Yemeğin servis edildiği tabak çanağın kararları etkileyebileceğini veya farklı duyuların lezzet deneyimini nasıl başkalaştırdığını öğrenmek isteyenler için...
Paylaş