Internet Of Things haberleri sayfasında Internet Of Things hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 198 Internet Of Things haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Nesnelerin İnterneti yani IoT (Internet of Things) hayatımıza iyiden iyiye girmeye başlayan bir teknoloji. Etrafımızdaki birçok şeyin akıllanması üzerine kurulu bir sistemin tarifi olan iOT, iş dünyasının da dijital dönüşümünde öncü rol oynuyor. Peki IoT kullanan şirketler siber saldırılardan nasıl korunabilir? HPE Aruba Ülke Müdürü Ersin Uyar, güvenlik konusunda işletmelere önemli uyarılarda bulunuyor.
#Nesnelerin İnternetiDünyada endüstriyel IoT teknolojisi 2030 yılına kadar dünya ekonomisine 14.2 trilyon dolar katkıda bulunacak. Skysens Kurucu Ortağı Burak Polat, endüstriyel alanlardaki en önemli sorunun verimlilik kayıpları olduğu ve IoT çözümleri ile bunun önüne geçilebileceği değerlendirmesinde bulunuyor
#İotNesnelerin interneti (IoT) cihazlarının kullanım alanı gün geçtikçe artmaya devam ederken, yapılan son çalışmalar ise onlara karşı daha dikkatli davranmamız konusunda bizi uyarıyor. 2019 IoT Tehdit Raporu’nu inceleyen güvenlik uzmanları, düşük şifreleme düzeylerine sahip olan ve denetlenmeyen IoT cihazlarının hackerlerin saldırılarına davetiye çıkardığını ve şirketlerin bu konuda önlemler alması gerektiğini vurguluyor.
#Nesnelerin İnternetiVodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, "Temmuz 2014'ten bu yana 53 binin üzerinde işletmenin Dijitalleşme Endeksini hesaplayarak ihtiyaçlarını tespit ettik. Türkiye'de işletmelerin Dijitalleşme Endeksini yüzde 48'den yüzde 53'e çıkardık. Hedefimiz daha büyük. Türkiye'nin Dijitalleşme Endeksi'ni yüzde 75'e çıkarmak için çalışıyoruz." dedi.
#VodafoneDünyanın önde gelen teknoloji devlerinden Dell, Michael Dell önderliğinde dev bir etkinliğe imza attı. Etkinlikte son yıllarda sıkça duymaya başladığımız ve geleceğe yön verecek olan iOT yani Nesnelerin İnterneti ön plana çıktı. Nesnelerin İnterneti kavramının öneminin fazlasıyla farkında olan Dell, radikal bir karar alarak sadece 3 yıllık bir süre zarfında iOT Ar-Ge çalışmalarına 1 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu. Peki bu ne anlama geliyor? Dell'in iOT planı ne? Bizi neler bekliyor?
#DellGünümüzde akıllı cihazlar neredeyse herkesin hayatına girmiş bulunmakla beraber vazgeçilmez bir unsur olarak da karşımıza çıkmakta. Akıllı telefonlar, akıllı evler, akıllı buzdolapları, akıllı arabalar, akıllı fırınlar ve daha birçokları hayatımızın içinde. Fakat Nesnelerin İnterneti (IoT) dediğimiz konsept bizim akıllı cihazlarımızın biraz daha üzerinde bir olgu. İnternete bağlı tüm cihazların oluşturduğu kollektif bir ekosistemden bahsediyoruz aslında Nesnelerin Interneti (IoT) derken.
#İotBağlantılı cihazlardaki patlama ve onları ana operasyonlarında kullanmayı benimseyen kurumların sayısındaki artışla birlikte analistler şimdi, 2020’ye kadar 20 milyardan fazla “nesne”nin kullanımda olacağını tahmin ediyorlar. Ancak, bunlar bildiğimiz kurumlarımızı nasıl dönüştürecekler? HPE Aruba EMEA Başkan Yardımcısı Morten Illum Nesnelerin İnterneti'ni ve kurumların durumunu değerlendirdi.
#Nesnelerin İnternetiAraçlar kaza yaptığı anda bunu algılayıp size yardımcı olacak araba sensörleri, akıllanan TV'ler, kapıları kilitleyen araçlar ve daha neler neler... ESET Kuzey Amerika’dan Kıdemli Araştırmacı David Harley, sadece teknoloji sektörü açısından değil, yakın gelecekte tüm hayatımızı da etkileyecek nesnelerin interneti kavramını A'dan Z'ye Hürriyet'e anlattı. ABD’de de çeşitli teknoloji gruplarının görüşünü alan Harley, nesnelerin interneti nedir, hayatımızı nasıl değiştirecek ve güvenlik konusunda ne tür riskler var gibi sorulara cevap bulmaya çalıştı.
#EsetGelecekte her yeri minik sensörler ve cihazlar saracak. Her şey akıllanacak. Her gün yolda gördüğümüz sokak lambalarından parklara kadar her şey sizi görecek ve ona göre hareket edecek. Yani üzerinden elektrik geçen her şey internete de bağlanacak ve Nesnelerin İnterneti (IoT) ortaya çıkacak. Yeni teknoloji trendinin tam göbeğinde olan Intel'in Türkiye Müdürü Burak Aydın değişen dünyayı ve dijital ekonomideki büyük hareketi Hürriyet'e anlattı. Bakın yakın gelecekte bizi neler bekliyor?
#Burak AydınAkıllanan eşyalarla birlikte gündeme gelen "Nesnelerinİnterneti" kavramı beraberinde ciddi güvenlik zaaflarını da getiriyor.Uzmanların yaptığı testler pek de iç açıcı sonuçlar vermedi. Gelecektekarşılaşabileceğimiz ciddi güvenlik sorunlarını Tekno TV'nin bu bölümündeişledik.
#Nesnelerin İnternetiASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, içme suyu hatları üzerindeki vanalara monte edilerek su sızıntılarının yerini tespit eden ve arıza bölgesini merkeze ileten cihazlarla, şehir şebeke suyundaki su kayıplarına anında müdahale ediyor. Ekipler, ‘Sızıntı Yönetim Danışmanlığı ve Teknoloji Araştırma Projesi’ kapsamında, ilk pilot uygulamayı Sincan Ertuğrulgazi Mahallesi’nde gerçekleştirdi.
#Pilot UygulamaXiaomi, IoT (Nesnelerin İnterneti) ile ilgili hazırladığı, yeni küresel standartlar belirleyen IoT Tüketici Cihazları için Siber Güvenlik Temelleri 2.0’ı (Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device Version 2.0) yayınladı. Ayrıca, Xiaomi Mesh System AX3000 çözümünün IoT güvenlik politikalarını ve uygulamalarını güçlendirmede çok önemli bir adım olan BSI IoT Kitemark Sertifikasını aldığını açıkladı.
#XiaomiMicrosoft’un kurucusu, önde gelen bir girişimci, yatırımcı ve iş insanı olan Bill Gates’in, “en sıra dışı ve zor yıl” olarak nitelendirdiği 2021 yılının bitmesine artık sadece günler kaldı. 2021’i zor ve sıra dışı yapan etkenlere baktığımızda, global ölçekte, tüm insanlığı ilgilendiren sorunlar ile ortaklaşa mücade etmek durumunda kaldığımızı görmekteyiz: Pandeminin bitmeyen etkileri, iklim krizi kaynaklı sıradışı doğa olaylarının artışı, ekonomik sıkıntılar, kuraklık, vb…
#Ergi Şener23 Temmuz - 8 Ağustos 2021 tarihleri arasında, Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleşecek, Dünya’nın en büyük spor organizasyonu olan Olimpiyatlar için geri sayım başladı. Tokyo Olimpiyatları hey-ecan dolu müsabakalar kadar, kullanılacak yeni teknolojiler ile de fark yaratmaya aday… Normal şartlar altında geçtiğimiz yıl gerçekleşmesi gereken Olimpiyatlar, Covid-19 salgını nedeniyle bu yıla ertelenmiş ve 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana ertelenen tek olimpiyat ünvanını da almıştı…
#TeknolojiAktaş Holding İcra Kurulu Başkanı İskender Ulusay, ağır ticari vasıtalar ve dorselerin (treyler) aktif ağırlıklarını dijital olarak ölçen ürünü portföyüne dahil ettiklerini duyurdu. Ulusay, sistemin özellikle verimlilik noktasında çok önemli katkılar sağladığını söyledi.
#Gazetehaberleri1830’larda elektrikli kapı zilinin icat edilmesinden, yakın zamana kadar kapı zillerinin kullanım amacı birisi evinizi ziyaret ettiğinde sizi uyarmaktı. IoT (Internet of Things - Nesnelerin Interneti) teknolojisinin gelişmesi ile birlikte, bağlantı kazanan kapı zilleri “akıllanarak”, kamera özelliği ve mobil uygulama desteği ile birlikte komple bir ev güvenlik platformu halini aldı. Amazon, Google gibi teknolojinin öncü firmalarının bu alana olan ilgileri ve yaptıkları yatırımlar akıllı kapı zillerini, en popüler ve yaygın akıllı ev teknolojilerinden biri haline getirdi.
#Ergi ŞenerGittikçe zenginleşiyor, zenginleştikçe daha tehlikeli bir hale geliyorlar. Uzmanlar, "Bir şekilde her şirketin başına gelecek, bugün değilse yarın" diye konuşuyor. İşte Türkiye ve dünyada son yılların en büyük tehlikesi ve buna karşı yapılması gerekenler...
#Fidye YazılımıSon yıllarda, önemi gittikçe artan “büyük veri” (big data), dijital dö-nüşümün temel yapı taşlarından biri olarak iş dünyasının da önemli bir bileşeni haline geldi. “Yeni altın” ya da “yeni petrol” olarak da ifade edilen büyük veriyi nasıl kullanacağınıza ya da verilerinizden yola çıkarak karar süreçlerinizi nasıl daha verimli hale getireceğiniz konusunda hazırlıklı değilseniz, bir an önce bu konuya eğilmenin tam zamanı…
#Ergi ŞenerSıradışı bir yılı geride bıraktık. 2021’in daha rahat, kolay bir yıl olmasını istiyoruz hepimiz. Gerçekçi olmak gerekirse, ferahlık beklemek yerine uyumlanmaya odaklanmak en hayırlısı... Bilim ve teknoloji dünyası, yeni normale süratle adapte olmak için durmadan güncelleniyor. Pandemi nedeniyle daha fazla kullanılan uzaktan eğitim ya da gelişmiş ev içi eğlence araçları gibi bazı teknolojik gelişmeler hayatımızda kalıcı olacak.
#YazarPek çok sektörde olduğu gibi, otomotiv sektöründe de inovasyon artık geleneksel oyunculardan ziyade, teknoloji firmalarından geliyor ve otomobillerimiz de tekerler üzerinde giden oldukça gelişmiş bilgisayarlara dönüşüyor… Bir önceki yazımda da belirttiğim üzere, Apple’ın son tüketicilere yönelik araba projesi ve sürücüsüz araç teknolojilerine yönelik hamleleri bu radikal değişime oldukça somut bir örnek teşkil ediyor.
#Ergi ŞenerAvrupa Komisyonu, Avrupalı uzay tabanlı bir iletişim sisteminin tasarlanması, geliştirilmesi ve hizmete sunulması üzerinde çalışmak üzere Avrupalı uydu üreticileri, operatörler ve hizmet sağlayıcıları, telekomünikasyon operatörleri ve fırlatma servis sağlayıcılarından oluşan bir konsorsiyum oluşturdu.
#Uzay2021 yılına ait siber tehditler ve en yeni güvenlik trendlerine dair öngörüler açıklandı. 2021 Siber Güvenlik Raporu'nda üst düzey koruma için çok faktörlü kimlik doğrulama ve yapay zeka destekli çözümlerle bilinmeyen tehditlere karşı önlem almanın önemine dikkat çekildi.
#Yapay ZekaHer geçen gün, bir önceki güne kıyasla çok daha fazla verinin oluştuğu bir dönemdeyiz. Dijital platformlardan, web ya da mobil tabanlı servislerden sadece 1 dakika gibi kısa bir süre içerisinde, gerçek anlamda “büyük veri” üretiliyor. 2020’de, Korona’nın etkisi ile birlikte dijital servislerin kullanımının artması, ortaya çıkan veri miktarında da önemli ölçüde artışa neden oldu.
#HürriyetKorona virüsünün iş yaşamında yarattığı fırtına etkisi ile birlikte, özellikle liderlerin ve IK yöneticilerinin pek çok süreci baştan tasarlamaları gereken bir dönemdeyiz. Pandemi, şirketlerin geleneksel operasyonel ve stratejik hedeflerini ciddi biçimde etkilerken; bu süreçte öne çıkan yeni trendlerin etkisinin değerlendirilmesi, hızlı aksiyon gerektiren alanların belirlenmesi ve kriz kaynaklı hedef ve planların ne ölçüde değiştiğinin analizi daha da önem kazanıyor.
#HürriyetDijital dönüşüm, son yıllarda iş dünyasının en öncelikli konularından biriydi. Son birkaç aydır ise, Kovid-19’un etkisiyle, dijital dönüşüm, tüm sektörlerin ve işletmelerin hayatta kalmaları ve işlerini sürdürmeleri adına ne kadar önemli ve kritik olduğunu oldukça çarpıcı bir biçimde ortaya koydu. Artık, herkesin farkında olması gereken şu ki; dijital teknolojilere adapte olmayıp; dijital stratejileri doğru bir şekilde uygulamayan ya da uygulamada geciken şirketler yok olacak…
#HürriyetNesnelerin İnterneti yani IoT (Internet of Things) hayatımıza iyiden iyiye girmeye başlayan bir teknoloji. Etrafımızdaki birçok şeyin akıllanması üzerine kurulu bir sistemin tarifi olan iOT, iş dünyasının da dijital dönüşümünde öncü rol oynuyor. Peki IoT kullanan şirketler siber saldırılardan nasıl korunabilir? HPE Aruba Ülke Müdürü Ersin Uyar, güvenlik konusunda işletmelere önemli uyarılarda bulunuyor.
#Nesnelerin İnternetiŞehir yönetiminin dijitalleşmiş hali olan akıllı şehirler, vatandaşların yaşam kalitelerini yükseltiyor. Ancak mevcut hücresel ve Wi-Fi teknolojileri uzun mesafede veri iletimi ya da bu iletimin sürekliliği gibi ihtiyaçları karşılamakta zorlanıyor ve donanım ile operasyon maliyetlerini de beraberinde getiriyor. Cisco’nun birçok akıllı şehir projesinde tercih edilen LoRaWAN çözümü, bu güçlükleri çözerek, akıllı şehir konseptinin yaygınlaşmasını sağlıyor.
#CiscoErgi Şener yazdı... Dijital dönüşüm (Digital Transformation - DX) her geçen gün etkisini daha fazla göstermekte. Özellikle tüm dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren Coronavirus salgını, bu alandaki stratejilerin ve çalışmaların önemini bir kez daha bize hatırlattı ve yeni dünyada dijitalleşmenin hayati fonksiyonunu ve bu alanda kendilerini dönüştürmeyen firmaların maruz kalacağı geleceği tüm gerçekçiliği ile gözler önüne sermiş oldu.
#Dijital DönüşümKarşılamakta olduğumuz 10 yıl, dünyamız için büyük bir değişim dalgası getiriyor. Bir yanda gezegen giderek ısınıyor, yaşam şartları zorlaşıyor ve toplumsal kargaşalar artıyor. Diğer yanda bilim, tıp ve teknoloji hızla ilerliyor. 2020 yılı ve sonrası düzenin ve sosyal yapının dönüşümünü köklü biçimde etkileyecek bir dizi bilimsel ve teknolojik gelişmeye sahne olacak. İşte bu yeni teknolojilerden bir seçki...
#2020’De Ve Önümüzdeki 10 Yılda Hayatımıza Girecek 13 Yenilikİnternette ve dijital yollarla bilgi ve veri alışverişinin hala önemli bir bölümü kişi ve kuruluşlar arasında gerçekleşiyor bugün. Mesajlaşma, e-posta, dosya paylaşımı, bankacılık işlemleri, günlük dijital işlem hacmimizin neredeyse tamamını oluşturuyor. Ancak teknoloji sektörü dışındaki profesyonellerin bile sıkça karşılaştığı Nesnelerin İnterneti (Internet of Things - IoT) teknolojileri veri trafiğinin kompozisyonunu, veriyi oluşturan, gönderen, alan ve işleyen tarafların profilini hızla değiştiriyor. Ve bu trafiğin büyük kısmı da bulutta gerçekleşiyor.
#TeknolojiMitsubishi Electric, sanayiciler ve öğrencilerle buluştuğu organizasyonlarda sektöre ışık tutmaya çalışıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Mitsubishi Electric, sanayicileri yeni endüstri evresi hakkında bilgilendirmek, Türkiye’de dijital fabrika konseptini yaygınlaştırmak ve Sanayi 4.0, dijital fabrikalar, robotlar konusunda öğrencileri bilinçlendirmek için pek çok organizasyona katılım sağlıyor.
#Mitsubishi