inme nedir haberleri sayfasında inme nedir hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 319 inme nedir haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İnme çoğu zaman bir beyin hastalığı olarak bilinir ancak bir damar hastalığıdır. Cerrahi bir müdahale edilecekse kalp-damar cerrahisinin alanındadır. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, inme ile ilgili merak edilenleri anlattı...
#İnmeBeyin felci halk dilinde bilinen adıyla inme, beynin belli bir bölgesinde oluşan damar tıkanıklığı olarak tanımlanmaktadır. İnme tedavisi mümkün olan en kısa sürede yapılmalıdır. Beyin damarı tıkandığında, beyin dokusunda hasar oluşmaya başlar. Bu hasar bekledikçe daha da genişler. Peki, inme belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır?
#Beyin FelciTıpta sağlanan gelişmelere rağmen tüm dünyada inmeye bağlı ölümler ikinci sırada, sakatlığa yol açan hastalıklar açısından ise ilk sıradadır. Felç sonucu iş gücü kayıpları olmakta, aile dramları yaşanmakta ve ülke ekonomisi büyük kayıplara uğramaktadır. Çünkü başkasına bağımlı hale gelen hastaların bakımı ekonomiye büyük yük getirmektedir.
#İnmeİnme çoğu zaman bir beyin hastalığı olarak bilinir ancak bir damar hastalığıdır. Cerrahi bir müdahale edilecekse kalp-damar cerrahisinin alanındadır. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, inme ile ilgili merak edilenleri anlattı...
#İnmeTınaztepe Sağlık Grubu bünyesinde hizmet veren Tınaztepe Bayraklı Galen Hastanesi’nde Akut İnme Merkezi kuruldu. Nöroloji, girişimsel radyoloji, yoğun bakım ve anestezi, beyin ve sinir cerrahisi ile acil tıp uzmanlarından oluşan ekip, akut inme geçiren hastalara hızlı bir şekilde müdahale ederek tedavilerini gerçekleştiriyor. Merkez, Ege Bölgesi’ndeki özel hastaneler ve vakıf üniversitesi bünyesindeki hastaneler arasında ilk akut inme merkezi olma özelliği taşıyor.
#1TINAZTEPE Sağlık Grubu bünyesinde hizmet veren Tınaztepe Bayraklı Galen Hastanesi’nde Akut İnme Merkezi kuruldu. Nöroloji, girişimsel radyoloji, yoğun bakım ve anestezi, beyin ve sinir cerrahisi ile acil tıp uzmanlarından oluşan ekip, akut inme geçiren hastalara hızlı bir şekilde müdahale ederek tedavilerini gerçekleştiriyor.
#İzmirŞah damar kaynaklı inme, damar sertliğinin olumsuz sonuçlarından biridir. Günde güne artış gösteren inme vakalarının son yıllarda genç yaşlara kadar indiği görülüyor. İnmede ilk 6 saatlik kritik dönem tedavinin olumlu seyri açısından büyük önem taşıyor ve bu süre zarfında da en yakın inme merkezine başvurmak gerektiğini ifade eden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Kalko, inme ve tedavisiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#İnmeBeyin felci halk dilinde bilinen adıyla inme, beynin belli bir bölgesinde oluşan damar tıkanıklığı olarak tanımlanmaktadır. İnme tedavisi mümkün olan en kısa sürede yapılmalıdır. Beyin damarı tıkandığında, beyin dokusunda hasar oluşmaya başlar. Bu hasar bekledikçe daha da genişler. Peki, inme belirtileri nelerdir, nasıl anlaşılır?
#Beyin FelciTıpta sağlanan gelişmelere rağmen tüm dünyada inmeye bağlı ölümler ikinci sırada, sakatlığa yol açan hastalıklar açısından ise ilk sıradadır. Felç sonucu iş gücü kayıpları olmakta, aile dramları yaşanmakta ve ülke ekonomisi büyük kayıplara uğramaktadır. Çünkü başkasına bağımlı hale gelen hastaların bakımı ekonomiye büyük yük getirmektedir.
#İnmeÜlkemiz nüfusunun yüzde 33.7'sinde görülen hipertansiyon, başta kalp, böbrek ve beyin olmak üzere birçok organda ciddi hasara yol açan dramatik bir hastalık. Hastalığın verdiği belki de en ağır zarar ise, inme (felç). Bugün kanserden kalp hastalıklarına kadar birçok hastalık için inanılmaz yenilikler ortaya koyan tıp dünyası felci önleme ve tedavi etme konusundaki çaresizliğini Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd.Şti. (MSD)'nin çıkardığı losartan etken maddeli ilaç ile yenmeyi başardı!Yakın zamanda yayınlanan ve 10 bine yakın kişi üzerinde yapılan LIFE çalışması da Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd.Şti'nin ilacı losartan'ın inme riskini azalttığını ortaya koyuyor.
Trendyol Süper Lig'in 2. haftası geride kalırken yazarlarımız Mehmet Arslan, Uğur Meleke, Güntekin Onay ve Fırat Aydınus, Türk futbolunda yaşananları mercek altına aldı.
#Süper LigUzun ömürlü olmak, sağlıklı yaşlanmak herkesin hayali. Son dönemde bu alanda yapılan araştırmalar, beslenmenin ömrü uzatmakta en önemli unsurlardan biri olduğunu gösteriyor. Peki nasıl bir beslenme? O sorunun cevabını da dünyanın en tanınmış uzun ömür araştırmacılarından biri verdi.
#Uzun ÖmürSevgili lezzetsever dostlarım... Bahar ayları ılık ılık kendini hissettirmeye, yaz sıcaklığı ise baharın yerini almaya hazırlanırken, tezgahlar da yazın ferahlığını sofralara taşıyan sebzelerle süsleniyor. Bunların başında da tabii ki semizotu geliyor. Körpe yapraklarıyla sağlığı ve lezzeti çağrıştıran bu sebze, çorbasının yanı sıra pirinçli, pirinçsiz, bulgurlu ya da yeşil mercimekli gibi çeşitlerle yemek haline getirilebiliyor. Hatta yeşil elma ya da domates ile buluşturulduğunda, ortaya enfes salatalar dahi çıkarılabiliyor. Fakat ben bu hafta, yine tüm klasiklerin dışına çıktım ve semizotunu, hardal tohumu, patates, patlıcan, havuç ve renkli biberlerle mayhoş tadını desteklediğim bir tarif oluşturdum.
#SemizotuParkinson vücudun hareketlerini düzenleyen sistem için gerekli olan dopamin hormonu üretiminin azalması sonucu ortaya çıkıyor. Genellikle 60 yaş civarı ama bazı durumlarda 20 yaş altında bile görülüyor. Öldürücü olmayan fakat zaman içinde hayat kalitesini düşüren parkinson’un belirtileri arasında titreme, hareketlerde yavaşlama, yürüme güçlüğü, yüzde donuklaşma ve kısık sesle konuşma var. Geride bıraktığımız 11 Nisan Dünya Parkinson Günü vesilesiyle konuştuğumuz uzmanlar hastalığı anlattı.
#ParkinsonDomuz balığı, bir çeşit balık türüdür. Domuz balığı olarak da bilinen balık türünün gerçek ismi ise, Çütre balığıdır. Bu balık türünün en önemli özelliği çok inatçı bir yapıya sahip olmasıdır. Domuz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Soğuk havalar kalp damarlarında büzüşmeye yol açarak kalp sağlığını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kalp krizi geçirme riski soğuklarda artıyor. Özellikle yaşlıların ve kalp rahatsızlığı olanların soğuk havalarda çok daha özenli ve dikkatli olması gerekiyor. Biz de soğuk havalarda kalp sağlığını korumak için yapılması gerekenleri Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Macit Bitargil ile konuştuk.
#Kalp SağlığıYaz aylarında yüksek olan enerjimizin kışın düşmesinin uzmanlara göre önemli bir sebebi var; gün ışığının azalması. Uzmanlar güneşin zararlı etkileri olduğundan da bahsediyorlar ama o ortada görünmediğinde bağışıklığımız düşüyor, uyku düzenimiz değişiyor ve ruh halimiz bozuluyor. Kısacası güneş girmeyen eve gerçekten doktor giriyor.
#Hazan Aköz IşıkBilim insanlarının geçtiğimiz günlerde tanımladığı 'CKM sendromu', obezite, diyabet ve şeker hastalığı gibi metabolik risk faktörleri arasındaki karmaşık ilişkileri daha iyi anlamamızı sağladı. Amerikan Kardiyoloji Derneği’nin yürüttüğü çalışmada, metabolik risklerle kardiyovasküler hastalıklar ve böbrek rahatsızlıklarının arasındaki bağlantılar CKM sendromu olarak adlandırıldı. Makalede bu sendromun tüm organları etkilediğinin de altı çizildi. Peki CKM sendromu tam olarak nedir? Nasıl oluyor da tüm organları etkiliyor? Ülkemizde ve dünyada görülme sıklığı ne düzeyde?
#SağlıkLaktat kısa LDH değeri vücutta bulunan bir enzim türüdür. Vücudun enerji üretimine yardımcı olmaktadır. Birçok organda bulunan laktat enzimlerinin düşüklüğü veya yüksekliği önemsenmesi gereken bir konudur. Peki, laktat nedir? Laktat değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere laktat değerleri hakkında merak edilenleri derledik.
#SağlıkTrombosit, kan pıhtılaşmasını sağlayabilen, kanamayı durdurma görevi gören hücrelere verilen isimdir. Tıpkı diğer hücrelerde olduğu gibi kanda yeterli düzeye olmalıdır. Kanda bulunan bu trombosit hakkında mutlaka gerekli testlerin yapılması gerekir. Trombosit nedir, trombosit kan değeri kaç olmalıdır, düşüklüğü ile yüksekliği belirtileri nelerdir sorularının yanıtlarını sizler için derledik.
#Trombosit Nedirİnsan vücudunda birçok mineral bulunur. Bu minerallerden birisi de fosfordur. Fosforun düşüklüğü veya yüksekliği yapılan kan testlerinde belirlenir. Bu değerlerin normal değerlerden yüksek veya düşük çıkması birçok hastalığı doğurmaktadır. Peki Fosfor nedir? Fosfor değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Fosfor hakkında bilinmesi gerekenleri detaylıca inceledik.
#Fosfor NedirMPV, kandaki trombositlerin sayısını ve büyüklüklerini ölçmek için yapılan bir testtir. Diğer anlamda ortalama trombosit hacmi olarak adlandırılabilir. MPV nedir, MPV değeri kaç olmalıdır, düşüklüğü ve yüksekliğinin nedenleri ile belirtileri nelerdir? gibi soruların yanıtlarını sizin için derledik.
#Mpv Nedirİnsan vücudu için oldukça önemli olan enzimlerden birisi de CK kreatin kinaz diyebiliriz. Değişik hücre ve dokulardan oluşan CK kreatin kinaz testi hakkında oldukça fazla sorular sorulmaktadır. Peki CK kreatin kinaz nedir? CK kreatin kinaz değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Tüm detayları ile CK kreatin kinaz hakkında bilgileri derledik.
#CK Kreatin Kinaz Nedir