O Türkiye’nin en gözde oyuncularından. Yakışıklı, sempatik ve yetenekli. Mesleğinde farklı türleri deniyor, kendini kalıpların içine sokup sınırlamıyor, “Benim için önemli olan şey oyunculuk, sistem istemedi diye eğlenip gülmeyecek miyim? Mesela jön kavramı nedir, onu da bilmiyorum. Jön dendiğinde sadece olmak istemediğim şeyler aklıma geliyor” diyor. Sadece bunlar da değil, kadın hakları konusunda sesini çıkarıyor, feminist politikaları savunuyor, dünya dertlerine kafa yoruyor: “O dünyanın içine ne kadar girer ve anlarsan, kapasiteni o konuyla ilgili ne kadar genişletirsen ister istemez değişeceksin.” Kerem Bürsin’le bu hafta vizyona giren ‘Şımarık’ filmi için buluşuyoruz. Evinde neden marangozhane kurduğunu, nasıl bir âşık olduğunu, bilinmeyenlerini ve hayatını konuşuyoruz.
#Kerem BürsinOnun adı hep manşetlere hızlı gece hayatı, sürekli değiştirdiği sevgilileri, defalarca nişanlanıp evlilik yolundan dönmesi ve karıştığı skandallarla taşınırdı. Aradan geçen yıllar uslanmaz denen sosyetik güzeli de uslandırdı…
#Paris HiltonGeçtiğimiz gün oynanan Los Angeles Lakers - Golden State Warriors NBA maçı her zaman olduğu gibi yine ünlü akınına uğradı. Jack Nicholson'dan Dustin Hoffman'a, Adam sandler'dan Chris Pratt'a birçok ünlünün boy gösterdiği maçta en büyük ilgiyiyse giydiği tişörtle bir başka ünlü çekti...
#Kim KardashianTürkiye’nin çok satan, bol ödüllü yazarlarından Buket Uzuner’in iklim değişikliği sorunlarını ele aldığı ‘Tabiat Dörtlemesi’nin merakla beklenen sonuncu kitabı ‘Ateş’ yıl başında yayınlandı. Onunla yazar, çevre bilimci, feminist, hayvan ve çevre hakları savunucusu kimliklerinin kökenlerine yolculuk yaptık. Uzuner’i hayatta büyüleyen ilk şey lisedeki biyoloji kitabında gördüğü bir DNA çift sarmal modeli oluyor. “Hayatın sırrının hücrenin içindeki bu molekülde yattığını anlayınca büyülenmiş, DNA’ya âdeta âşık olmuştum. Sonrasında bilim aşkım edebiyatla taçlandı” diyor...
#Buket UzunerTürkiye’nin çok satan, bol ödüllü yazarlarından Buket Uzuner’in iklim değişikliği sorunlarını ele aldığı ‘Tabiat Dörtlemesi’nin merakla beklenen sonuncu kitabı ‘Ateş’ yıl başında yayınlandı. Onunla yazar, çevre bilimci, feminist, hayvan ve çevre hakları savunucusu kimliklerinin kökenlerine yolculuk yaptık. Uzuner’i hayatta büyüleyen ilk şey lisedeki biyoloji kitabında gördüğü bir DNA çift sarmal modeli oluyor. “Hayatın sırrının hücrenin içindeki bu molekülde yattığını anlayınca büyülenmiş, DNA’ya âdeta âşık olmuştum. Sonrasında bilim aşkım edebiyatla taçlandı” diyor...
#Buket UzunerTürkiye’nin parlak, yetenekli ve konuşulan oyuncularından. Küçük yaşta başladığı mesleğinde adını başroller arasına yazdırdı. Attığı her adım öyle merak edildi ki sosyal medyada 5 milyondan fazla takipçi edindi. Birçok yeni işle karşımıza çıkmaya hazırlanan Dilan Çiçek Deniz’le buluştuk. Hayatını, projelerini, Cannes günlerini konuştuk. Son öğrendiği Klingon dilini, ‘her an, adını kullanmadan’ çıkarabileceği deneme kitabını, Thor Saevarsson ile ilişkisini ve aldığı evlilik teklifinin detaylarını da anlattı.
#Dilan Çiçek DenizDelici mavi gözleri, çocuksu neşesi, kendine has tavırlarıyla alışılmışın dışında bir kadın o. Hayatımıza girdiği günden itibaren yeteneğinin yanı sıra ‘Türkiye’nin en seksi kadınları’ listelerine de adını yazdırdı, ‘vahşi güzel’ gibi lakaplarla anıldı. Ama onun açısından durum farklıydı; “Bunlar benim için hiçbir şey ifade etmiyor ve etmedi. Çünkü ben kendimi öyle hissetmiyorum. Görselimle de yeni barıştım” diye anlatıyor kendi cephesindeki vaziyeti. 35 yaşına girdiği bugünlerde ‘kendini büyüttüğünün’ altını çiziyor, “Artık eskisi kadar kırılgan değilim” diyor. Berrak Tüzünataç’la buluştuk; yeni projelerini, hayatını, aşkı ve kadın olmayı konuştuk.
#Berrak TüzünataçOyunculuk dünyasının yeni yıldızlarından biri o. Adını güzellik yarışmasıyla duyurdu, yeteneğini arka arkaya gelen dizilerde ispatladı. Dergi kapaklarının ve reklam kampanyalarının aranan yüzü oldu. Şimdilerde ‘Çukur’ dizisiyle ortalığı sallıyor. Dilan Çiçek Deniz’le buluştuk; şöhrete uzanan yaşam öyküsünü, ona şiirler yazdıran melankolik yanını, tuhaf takıntılarını ve oyuncu Furkan Andıç’la ilişkisini konuştuk.
#Çukur‘Best Model of the Turkey’ yarışmasında tüm jüriden tam puan alarak birinci seçildi. Ertuğrul Özkök ertesi gün onu köşesine “Gençliğinin bütün duruluğu yüzüne yansımış” diye taşıdı. 18 yaşındaki Aslıhan Karalar bu hafta Paris’te düzenlenen yarışmada da Türkiye adına ‘Best Model of the World’ tacını giydi. Yarışma sonrası ayağının tozuyla buluştuk ve hikâyesini dinledik. Öyle ‘güzel’ bir hikâye ki daha anne karnında başlamış.
#Best Model Of The TurkeyProf. Dr. Osman Müftüoğlu’nun son kitabına "Yaşasın Yemek" adını verdiğini öğrenince "Hoca yola geldi sonunda..." dedim kendi kendime.<br><br>Çok iyi hazırlanmış, okumak için ömür harcatmayan fakat karşılığında ömrünüze ömür katacak bir kitap olmuş.
Viktor Lazlo ile yaptığı düetle Yunanistan’da büyük başarı kazanan Serhat Hacıpaşalıoğlu, herkesin kendisini sunucu ilan etmesine öfkeli... Kelebek’e konuşan Hacıpaşalıoğlu, "Sunuculuk yapmaya çalışanlar, o kadar çok kendilerini gösterme çabasındalar ki, sunuculuk değil artistlik yapıyorlar" dedi.
Son araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Gıda AlerjisiGıda alerjileri modern ve giderek artan bir salgın. Son araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Besin AlerjisiUzun yıllar boyunca hem oyunculuk kariyeriyle hem de yaptığı evliliklerle çok konuşulmuştu. Tıpkı kendisi gibi çok ünlü bir oyuncudan doğan kızı büyüyünce, onun da babasının da ününü aşıp büyük bir Hollywood yıldızı oldu. Birkaç yıl önce cilt kanseri olduğunu açıklayan yıldız yüzünde büyük bir yara iziyle ortaya çıkınca yeniden merak ve endişe yarattı…
#Melanie GriffithMekteb-i Mülkiye-i Şahane iyi bir okuldu. Kendine göre eğlenceli ve modern bir havası vardı. Devlet hayatımızda bilhassa milletvekilliği ve bakanlıkları dolduran değişik görüşten Mülkiyelilerin aklıselim etrafında birleştiğini gördük. Böyle bir mektebin; devlet aygıtının çalışması için de ne kadar önemli olduğunu anladım. Mülkiye gibi bir okulun, üniversiteden çok Fransa’daki Grandes écoles gibi ayrı bir ünite olarak düzenlenmesi gerekir.
#Mekteb-İ Mülkiye-İ Şahane