Emirgan’da, Napoli usulü nefis pizza yapan o minik pizzacıyı bilen bilir. Pizza Emirgan 10’uncu yılında dekorasyonu başta olmak üzere her şeyiyle yenilendi; menüsü, pizzanın yanına eklenen diğer İtalyan lezzetleriyle genişledi. Tüm yemeklerin odun ateşinde pişirildiği mutfakta pizzalar atalık unla hazırlanıyor, makarnalar el yapımı. Özellikle ıstakoz ve ıstakoz kabuklarından yapılan bisk’le sunulan fettucine bence bir başyapıt!
#PizzaTütsülenmiş dana sosisli hot dog... Tikka masala soslu tavuk... Fajita... Süt reçelli churros... Galataport’ta açılan Vandal’ın menüsüne uluslararası mutfaktan örnekler ve modernize edilmiş sokak yemekleri hâkim. Ayrıca Türk usulü serpme kahvaltı da var. Reçelleri ev yapımı, bal Erzincan’dan...
#GalataportSon dönemin en popüler süper gıdalarından kinoanın adını çok sık duyuyorsunuz fakat ne olduğu, ne işe yaradığı konusunda aklınızda soru işaretleri var, değil mi? Cevabınız ‘evet’se size bir müjdemiz var: Çok doğru yere geldiniz! Çünkü kinoayla ilgili merak ettiğiniz her şeyi burada bulabileceksiniz.
#Kinoa BitkisiDerbeder, bakımsız Bolonya zengin yemek kültürü olmasa bile tarihiyle dikkat çekecek İtalya şehirlerinden. Dünyanın en eski üniversitesi Bologna'da. Ayrıca bir lezzet rotası olarak İtalyan mutfağına tortellini, tagliatelle, mortadella, bolonez sosu dahil pek çok lezzet armağan etmiş. Bologna günümüzde ise yeni müzeler, restoranlar, barlarla yeni bir çehreye bürünmüş. 36 saatte Bologna'da gezilecek yerler...
#Bologna Nerede YenirModa giderek gastronomik açıdan ilginç bir semt olmaya başladı. Elbette çok çeşit bulunduran Kadıköy pazarının bunda rolü var. Dayımlar bir süredir burada yaşadığı için zaman zaman yolum bu semte düşüyor, güzel sürprizlerle karşılaşıyorum. Dünyada herhalde bizler kadar ekmek ve yoğurt tüketen bir ulus yoktur ama her ikisinin de geleneksel ve doğal olanlarını bulmak giderek zorlaştı. Moda şanslı çünkü burada iki adres var.
#Bakery And CafeRakımı denizle yeksan, ama havası bin beş yüz... İstanbul’un gözde zıpırı, Dersaadet’in eski kaşarı Karaköy’de, hafta geçmiyor ki yeni bir kapı açılmasın, “pek yakında” dedikoduları kulakları aşındırmasın. Yaşını almamış Ops, Unter, Karabatak, Külah, Bank çoktan eskidi. Buyrun en körpesinden, en tazesineden yeni rıhtım güzelleri
Bahara girdik, yaz da kapımızda. Artık yavaş yavaş Yunan adalarına doğru seyahati planlamaya başlayabiliriz. Şu sıralar daha sıcak bir yer arıyorsanız Kıbrıs da hemen bir saat uzaklıkta. Bu hafta, Güney ve Kuzey Kıbrıs’a, Mikonos, Rodos ve Delos’a küçük bir tura çıkıyoruz.