Paylaş
Bir porsiyon lütfen, personelin yediğinden!
FORNERIA
* Kim gitsin? Televizyondan-gazeteden beğenip de “Şu Arda Türkmen’i dünya gözüyle bir görsek, hakikaten ekrandaki kadar yakışıklı mı?” diyen her yaştan junior’lar, evlenmelikler, teyzeler... “Taş fırın erkeği pizzayı taş fırından yer” diyen yeni yetmeler, bitirimler, ağır abiler... “İclal Aydın oradaydı,
Esin Övet’le tanıştım, Zeynep Mansur’a bayıldım” meraklıları...
* Niye gitsin? Kahvaltıda minnacık Antakya, içkinin yanında etli Çeşme zeytinleri için... Büyükadalı Emine Teyze’nin meşhur reçelleri için... Çalışanlara haftalık mönüler, rantiyelere beyaz örtülü alakart servis için...
* Tatmadan dönme: Ortaya dört kişilik et ve peynirli antipasti tabağı, 57 TL.
* Bil ama söyleme: Personele bile o kadar güzel yemek çıkıyor ki ‘günün personel yemeği’ diye ısmarlayabilirsin.
* Sevdin mi? Haftanın her günü 07.00-11.30 arası açık. Karaköy’de Kat Otoparkı’nın arka paraleli, ışıkların dibi. (212) 252 48 48
Zürafa Sokak’a nazır Fransız zarafeti
GASPAR
* Kim gitsin? Tavanın yükseğini, duvarın ahşabını, zeminin taşını seven ama modern mobilyaya kurulmak isteyenler... Beyaz yakalının cool’u, fakültelinin kalenderi, kravatlının hercaisi... Cihangir’in eskisi, Galata’nın yenisi, Beyoğlu’nun seçicisi...
* Niye gitsin? Münferit Meyhanesi’nden etkilendiyse, sahibi Ferit Sarper’in bistro/bar işine de aynı yenilikleri getireceğine kani olduysa; yemeklerin alışkanlıkla şaşırtabileceğine, tabakların bağırmadan damak doldurabileceğine şahit olmuşsa... Genelevler sokağı Zürafa’nın karşısında, Fransız stayla zarafete iman ettiyse...
* Tatmadan dönme: Havuç filetolu dana yanağı, fiyatı belli değil.
* Bil ama söyleme: İsmini Fransız yönetmen Gaspar Noe’den alıyor. Noe’yi tanıyan varsa söylemesin, en az onun kadar karanlık, skandal ama cool bir mekan.
* Sevdin mi? Pazar hariç 11.00-02.00 arası açık. Saint Benoit’nın karşısında, meşhur Zürafa Sokak’ın çaprazında. (212) 252 48 48
200 gram köftenin üstüne dana bacon füme
BURGERLAB
* Kim gitsin? Hamburgeri laboratuvarında yiyecek kadar ciddiye alan gurmemetreler, yemekte macera seven deneyseller... Genç Karaköy sosyetesi, olgun Galata entelleri, fastfood-obur civanlar, kalori takmayan cıvırlar...
* Niye gitsin? 26 kişilik. Küçücük/turşucuk/samimi ama adından mimli; burası bir burger laboratuvarı: Hamburger kendini aşıyor, sürekli yeni denemelerle evriliyor, çevriliyor. Nerede mi? Kömür ızgaranın üstünde, çıtır çıtır, cazır cazır. Tezgâhın başında dükkânın sahibi Bülent Mermer var. Hiç acımıyor, Labburger’ın 200 gramlık köftesinin üzerine dana bacon füme basıyor. 21 TL.
* Tatmadan dönme: Körpe enginar salatasının tam mevsimi. ‘Ala’sını getirtip s’ala’tasını yapıyorlar.
* Bil ama söyleme: Kasapta iyi dana pirzola olduğunda affetmiyorlar, kapıp getirip cızırdatıyorlar. Garsona danışın, o gün pirzola varsa adisyona birkaç kalem yazdırın.
* Sevdin mi? Her gün 12.00-23.00 arası açık. Güllüoğlu’nun imalathanesinin hemen yanı. (212) 293 03 13
Zabıtadan korkmayan seyyar kahvaltıcı
CULINATA
* Kim gitsin? Sağlıklı sokak lezzetlerinin peşinden koşan sonradan gurmeler... Mekânın mutfağına girip kendi hünerini sergilemek isteyen hevesliler.. Gurbette anasının yemeklerini özleyen taşralı üniversiteliler.. Kendi yapmış gibi hava atmak isteyen take away’ci beyaz yakalılar...
* Niye gitsin? Sabahları tezgâhta kahvaltı satan seyyarları bildiniz mi? İşte onun yerleşik hali. Öğleleri üç çeşit güveç, gün boyu açıkbife zeytinyağlılar... Geçen hafta tadım partisi vardı. 30 kişilik dükkân, etraf sen-ben-bizim oğlan: Aylin Aslım gibi müzisyenler, Oben Budak gibi gazeteciler...
* Tatmadan dönme: Şakşukasını bir tatsan, Tarık Mengüç’e bile sempati beslemeye başlarsın. 5 TL.
* Bil ama söyleme: Arkadaki balkona git.Orada organik olarak yetiştirilen maydanoz, fesleğen, nanelerden topla; yemeğine taze taze kendin serp.
* Sevdin mi? Her gün 07.00-22.00 arası açık olacak. Kumbaracı Yokuşu’nun bitiminde tütün deposunun tam çaprazı. (212) 252 50 67
İstanbul-İzmir il sınırında
KOMODOR
* Kim gitsin? İstanbul’da sıla ve ot hasreti çeken İzmirliler; yeşilliğe düşkün, kalbi Ege’de kalmış İstanbullular... Ne hamurdan ne fitlikten vazgeçebilen kafası kaşıklar, fast food’un bile butiğini arayan keskin nişancılar...
* Niye gitsin? İncirli-cevizli, güme dil-krem keçi peyniri-marine beyaz soğan gibi akla gelmedik, damağa değmedik, ince hamur pizza çeşitlerini
tatmak için.
* Tatmadan dönme: Yabani Ege otları, sızma zeytinyagı ve keçi peyniriyle yapılan Milas pizza içecek dahil 30 TL.
* Bil ama söyleme: İçki servisi yok ama olacakmış. Bazı masalara ‘demir bardakta’ servis yapılıyor.
* Sevdin mi? Karaköy’ün Tophane’ye bakan ucunda (212) 293 53 00
Gelecek program...
* Bej’in karşısına Mana adında bir meyhane açılıyor. Zuma’nın şefini transfer ettiler bir-iki aya hazır.
* Otto’nun genel müdürü Seray Öztürk de Karaköy’de dört katlı bir bina aldı ama tam
olarak ne yapılacağı şimdilik belli değil.
Paylaş