iltihap haberleri sayfasında iltihap hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2483 iltihap haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Şu önemli bilginin akıllarımıza adeta kazınması, iyice yerleşmesi lazım: “Yaşlanmak” bazılarının iddia ettikleri gibi “tedavi edilmesi gereken” bir “hastalık” falan değil, tam aksine “doğal, içten gelen, yavaşlatılabilen ve kontrol edilebilen ama önlenemeyen” biyolojik bir süreçtir.
#YaşlanmaDişler; çiğneyebilmek adına oldukça önemli hususlardan birisidir. Bununla beraber dişlerde çürükler ile beraber iltihap veya apselerin meydana geldiğini belirtmek mümkündür. İltihaplı dişlerin çekilmesi durumunda, enfeksiyonların kana karışma olasılığı ortaya çıkmaktadır. İltihabın mutlaka olarak kana karışması gibi bir durum söz konusu değildir. Ama bu durumun çok yüksek bir ihtimale sahip olduğunu belirtmek gerekmektedir. İltihabın kana karışması durumunda insan vücudunda bazı bulgular ortaya çıkar. Peki apseli ve iltihaplı diş çekilir mi? Hamilelikte ya da normalde kökü apseli diş çekilirse ne olur detayları ile derledik.
#Apseİstanbul Avcılar'da vatandaşlar sivrisinekler nedeniyle tedirginlik yaşıyor. Sivrisineklerin ısırdığı çocuklarda yaralar oluşurken Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Gökçe Demir, "Sivrisinek soktuğunda hiçbir şey taşımasa bile, bakteriler için bir giriş kapısı yaratıyor. Böyle bir maruziyet sonrası bu tarz ciddi yaralar açılıyorsa, en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir" dedi.
#AvcılarMaske kullanımı koronavirüs salgını nedeniyle zorunlu hale getirildi ancak aynı maskenin defalarca kullanılması sağlığımız için büyük tehdit oluşturuyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar, uzun süreli kullanılan maskelerin üzerine yerleşen mikropların gözyaşı kesesi iltihabına yol açtığını belirterek çok önemli uyarılarda bulundu.
#MaskeKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tamer Gültekin, tekrarlayan vajinal iltihapların tedavisiyle ilgili merak edilenleri anlatıyor.Kronik vajinit denilen tekrarlayan vajinal iltihaplar, 1 yıl içinde 4 ve daha fazla vajinal iltihap yaşanması durumudur. 10 vajinit hastasından 1’i kronik vajinite yakalanmaktadır. Doğru tedavi edilmediği takdirde hastanın sosyal yaşamını da etkileyebilmektedir.
#HtvsaglikkulubuKulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Erol Selimoğlu, yüzerken kulak tıkacı kullanılması, kulak kiri olarak bilinen serümenin temizleme çubuklarıyla temizlenmemesi hatta kulak kanalının saç kurutma makinesi ile kurutulması gibi basit önlemlerle dış kulak yolu iltihaplanmalarından korunabildiğini ifade etti.
#KulakÇocuklar söz konusu olduğunda idrar yolları enfeksiyonları sıklıkla rastlanılan bir durumdur. Her ne kadar tedavi edilen bir sağlık problemi olsa da ihmal edildiğinde çok ciddi sorunlara yol açabilir hatta böbrek yetmezliğine kadar gidebilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı, çocuklarda görülen idrar yolu iltihabına dair tüm detayları sizler için anlattı.
#İdrar Yolu İltihabıBiyolojik ilaçlar, yüksek teknoloji ürünü olması nedeniyle diğer ilaçlara kıyasla pahalı ilaçlardır.Tıpkı şeker hastalarının hepsine insülin önermediğimiz gibi romatizmal hastalıkların tedavisinde de hastaların tedavisini tamamen o hastanın mevcut durumun
#Biyolojik İlaçlarİnflamasyon dediğimiz şey vücudun bir yaralanmadan sonra iyileşme yanıtıdır, bakteriler ve virüsler gibi yabancı istilacılara karşı kendini savunur ve hasarlı dokuları onarır. Vücutta oluşan tüm hastalıkların hemen hemen hepsinin inflamasyondan kaynaklandığını biliyor muydunuz? Dr. Sinan Akkurt, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#Bağışıklık SistemiVajinit, vajinada gerçekleşen iltihaplanma olarak tanımlanabilir. Kadınların üçte biri, yani önemli bir çoğunluğu hayatının bir döneminde bu hastalığın belirtilerini görebilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Evrim Aksoy, vajinit hakkında detaylı bilgi verdi.
#VajinitEnflamasyon, vücudun strese karşı verdiği bir çeşit tepkidir. Gıda alerjileri, bakteriyel durumlar, enfeksiyonlar, enflamasyona sebebiyet verebilir. Enflamasyon belli aşamalara kadar sorun teşkil etmemektedir. Fakat belli aşamalardan sonra vücuda ciddi derecede zarar verebilir. Ve enflamasyonun ilacı antienflamatuar besinlerdir. Bu besinler vücudu iltihaba karşı korurlar. İşte diyetinizde mutlaka bulundurmanız gereken antienflamatuarlar besinler.
#EnflamasyonKistler vücudumuzda her an oluşabilecek ve önlem almazsak büyük sorunlara yol açabilecek rahatsızlıklar. Siz siz olun vücudunuzda ortaya çıkan bezeleri ve şişiklikleri çok vakit geçmeden bir uzmana gösterin. Kanada'da bir adam 30 yıldır sırtındaki kisti görmezden geliyordu ve bakın sonu ne oldu...
#KistKetojenik, dukan, aralıklı oruç, taş devri, Akdeniz diyeti… Her yıl yeni bir diyet moda oluyor ve büyük vaatlerde bulunuyor. Yıllardır en sağlıklı beslenme şekli olarak bilinen Akdeniz diyeti, kalp sağlığını koruyan, uzun yaşamı destekleyen ve bilimsel araştırmalardan tam not alan bir beslenme şekliydi ama şimdi karşısına çok güçlü bir rakip çıktı. Afrika diyeti…
#Tanzanya Diyeti90 yaşını aşan kişiler üzerinde yapılan geniş çaplı bir araştırma ile bu uzun ömürlü insanların kanında metabolik farklılıklar keşfedildi. Bu da metabolik sağlık ve uzun ömür arasında bir bağlantı olabileceğini ortaya koydu. Peki uzun ömürlü insanların kanında ne var? Hangi kan değerler ne ifade ediyor? Kaderimiz tamamen genlerimize mi bağlı?
#Uzun ÖmürUzak ve karanlık bir Arktik adasında, insanların felaketten kurtulmasını sağlayacak bir kıyamet kasası olduğu fikri, genellikle James Bond filmlerinden fırlamış bir sahneyi andırır. Ancak, Norveç’in kuzeyindeki bu kasa, yalnızca bir hayal değil; gerçek ve dünyayı büyük felaketten koruyabilecek hayati bir öneme sahip…
#NorveçSüper güç diye tanımlanıyor ve bu tanımı sonuna kadar hak ediyor çünkü vücudumuzda inanılmaz işlevlere sahip. Bağırsak bariyerini onarıyor, kilo kontrolünü destekliyor, beyin fonksiyonlarını iyileştiriyor, mutluluk hormonu olan serotoninin büyük bir kısmını üretiyor, bağışıklığı güçlendiriyor, enfeksiyona ve kansere karşı koruyor. Tüm bunları postbiyotikler yapıyor.
#SağlıkMeteoroloji'den yapılan uyarıya göre, Suriye'den Türkiye'ye gelen 'toz taşınımı' 3 gün boyunca etkili olacak. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Suriye'den gelen 'toz taşınımı'na ilişkin uyarısında, ""Bu tozlardan uzak durmanızı tercih ediyoruz. Mümkün oldukça bu tozları solumamakta fayda var. Bu havalarda evde kalmak, kapı ve pencereleri açmamak en güzelidir. Çıkmak gerekiyorsa, maske kullanmak ve dışarıda fazla vakit geçirmemek gerekiyor. Dikkatli olmakta fayda var" ifadelerini kullandı.
#MeteorolojiMeteoroloji'den yapılan uyarıya göre, Suriye'den Türkiye'ye gelen 'toz taşınımı' 3 gün boyunca etkili olacak. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Suriye'den gelen 'toz taşınımı'na ilişkin uyarısında, ""Bu tozlardan uzak durmanızı tercih ediyoruz. Mümkün oldukça bu tozları solumamakta fayda var. Bu havalarda evde kalmak, kapı ve pencereleri açmamak en güzelidir. Çıkmak gerekiyorsa, maske kullanmak ve dışarıda fazla vakit geçirmemek gerekiyor. Dikkatli olmakta fayda var" ifadelerini kullandı.
#MeteorolojiAtıksız mutfak üzerine uzman aşçı Özge Şahin’in yeni kitabı çıktı. Mutfak kültürünün ve gıda tüketim alışkanlıklarımızın gelecekte nasıl şekilleneceğine dair ipuçları verip reçetelerini paylaşan Şahin’le konuştuk: “Artık bu bilinçsiz tüketimin gezegenimize verdiği zarar göz ardı edilemez bir noktaya geldi.”
#Melis YılmazBilimsel araştırmalar da net ve açık olarak, yaşımız ilerledikçe gençlik ve yetişkinlik dönemimize oranla “daha çok bitki bazlı” beslenip “daha az kalori” yüklenmemiz yani “daha az yememiz”, diğer bir deyişle “lokma sayımızı azaltıp egzersize öncelik vermemiz”, net ve açık anlatımıyla, hayatımıza hareket katıp adım sayımızı yükseltmemiz gerektiğini söylüyor.
#YEMEKBilişsel gerileme doğaldır; 40'lı yaşlarımızda yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar ve 50'li yaşların ortalarında kendinizi bir odanın ortasında durmuş, başınızı kaşıyarak “Şimdi ben buraya neden geldim ki?” derken bulursunuz. Bilişsel gerileme 57, 70 ve 78 yaşlarında hızlanıyor ancak uzmanlara göre beyninizi korumak ve zinde kalmak için yapabileceğiniz bazı kritik ayarlar var.
#Beyin YaşlanmasıSosyal medyada bugüne kadar pek çok farklı takviye popüler oldu. Çoğu zaman bu popüler takviyelerin gerçekten işe yarayıp yaramadığı tartışmalı bir konu olarak belirsizliğini korusa da öyle bir tanesi var ki etkileri sağlam çalışmalarla kanıtlanmış bir takviye olarak karşımızda. Karnıyarık otu takviyesi (Psyllium) ile ilgili yapılan çalışmalar, bu takviyenin sayısız faydasına dikkat çekiyor.
#Karnıyarık OtuDİYARBAKIR'da tüm iç organları ters olup, yıllarca bu durumdan endişe etmeyen ancak geçen hafta karın ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede safra kanalında taşlar olduğunu öğrenen Mehmet Şükrü Ak (59), risk taşıyan ERCP işleminin ardından sağlığına kavuştu. Operasyonu yapan ekibin başındaki Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Mustafa Zanyar Akkuzu, dünyada organları ters olan hastalarda ERCP işleminin sadece 46 kişide uygulandığını hatırlatarak, "Hastamız dünyada ERCP işlemi ile taşları alınan 47'nci, Türkiye'de 2'nci kişi oldu" dedi.
#DiyarbakırKesik, sıyrık, çizik gibi hafif yaralanmalar, çoğu durumda evde kendi kendimize tedavi edebileceğimiz kadar hafif oluyor. Ancak ne kadar hafif olursa olsun yaranın mikrop kapmasını önlemek için derhal müdahale etmek gerekiyor. Peki ne yapmalıyız? İşte yapılması gerekenler ve pek çok kişinin doğru bildiği yanlışlar...
#Sağlıkİnsan metabolizmasının yapısı gereği, herhangi bir organ ya da sistemdeki bir bozukluk hiç aklımıza gelmeyecek başka organlarda belirtiler verebiliyor. Bunların başında da eller ve tırnaklar geliyor. Ellerimizde ve tırnaklarımızda çoğu zaman önem vermediğimiz lekeler, kızarıklıklar ve diğer ufak tefek belirtiler aslında çok ciddi hastalıklara işaret edebiliyor. Peki bu belirtilerin anlamı ne? Hangisini ciddiye almalıyız?
#SağlıkBiyolojik hackleme (biyohacking), sağlığını iyileştirmek ve yaşlanmayı tersine çevirmek isteyenler için yeni bir umut sunuyor. Avustralya’nın ünlü biyohacker’ı Camilla Thompson, 48 yaşında olmasına rağmen biyolojik yaşını 38’e düşürmeyi başardı. Camilla, sağlık yolculuğu sırasında yaşadığı zorlukları ve dönüşüm sürecindeki basit ve uygun fiyatlı tüm yöntemlerini paylaştı. İşte biyolojik yaşınızı 10 yıl geri çekmenizi sağlayacak yöntemler…
#SağlıkDemans uzmanı bir nörolog olan 72 yaşındaki Daniel Gibbs, tam 25 yıl boyunca demans hastaları ile ilgilendi. Hastalarıyla aynı kaderi yaşayan doktora bundan 11 sene önce Alzheimer teşhisi kondu. Ancak o bu işin uzmanıydı ve hastalığa teslim olmaya niyeti yoktu. Alzheimer’ı yavaşlatmak için harekete geçti. İşte Daniel Gibbs’in Alzheimer teşhisi aldıktan sonra yaptıkları ve önerileri…
#Alzheimer52 yaşındaki Martyn Edwards'a 2016 yılında karaciğerine yayılan 4. evre bağırsak kanseri teşhisi kondu. Ameliyat dahi edilemeyeceği söylenen Martyn, doktorların bile mucize gözüyle baktığı bir şeyi başardı ve kanseri yendi. Sekiz yıldız kansersiz olan Martyn, hastalığı nasıl yendiğini anlattı.
#Kolon KanseriKış, sadece kar ve soğuktan ibaret değildir; aynı zamanda doğanın sunduğu lezzetli ve sağlıklı sebzelerle vücudumuzu besleyebileceğimiz bir mevsimdir. Bu sebzelerle yapacağınız yemekler, soğuk günlerde hem sizi ısıtacak hem de sağlığınıza sağlık katacak. Morlahanadan havuca hepsini biraz zeytinyağıyla fırınlayabilir, rendeleyip salatalara katabilir, buharda pişirip zeytinyağıyla her öğününüzde eşlikçi olarak kullanabilirsiniz...
#KışSoğuk havayla birlikte, çocuklar başta olmak üzere herkesin sağlığını tehdit eden solunum yolu enfeksiyonları hızla yayılmaya başladı. Son birkaç haftadır akut bronşiyolit vakalarında ciddi bir artış gözlemleniyor. Sağlık uzmanları, aileleri erken tanı ve tedavi konusunda uyararak, hastalığın belirtilerine dikkat çekiyor. Peki, akut bronşiyolit nasıl ortaya çıkıyor? En çok kimleri hedef alıyor? Hangi belirtilerle kendini gösteriyor? Prof. Dr. Sedat Öktem, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Sağlık